Melding: Manow

Betreft: Borderrun Mae Sai

Dit jaar, februari, een borderrun gedaan in Mae Sai naar Myanmar / Tachileik. Op zich niets bijzonders, wordt door vele gedaan om opnieuw 30 dagen verblijf te krijgen bij terugkomst in Thailand, middels de TM6 arrival/departure kaart. Kosten in Myanmar bij de grenscontrole, 500 THB, wat al jaren hetzelfde is.

Ik was niet alleen de grens over maar met mijn Thaise vriend. Hij moest een bewijs van uitreis/inreis hebben (soort visa) vóórdat hij Thailand verliet. Dit visum/document, wat ongeveer een week geldig is, is te verkrijgen bij de Immigration van Chiang Rai in Mae Sai.
Het Immigration Office Mae Sai, is ongeveer 1,5 Km vóór de grens overgang naar Myanmar, gelegen aan de Phaonyothin Rd. (de weg naar de grensovergang). Het visum/document koste 30 THB en is in een ogenblik geregeld in deze Office.

Bij de grensovergang in Mae Sai, moeten Thaien gescheiden van alle andere vreemdelingen door de verschillende controleposten lopen.

https://bit.ly/2lEYWGk

De volgende keer zal ik een borderrun maken vanuit Udon Thani / Nong Khai naar Laos of van Ubon Rachathani naar Cambodja. Deze grensovergang weet ik nog niet.


Reactie RonnyLatYa

Je schrijft “middels de TM6 arrival/departure kaart”.

Een TM6 kaart heeft op zich niks te maken met een verblijfsperiode. Een TM6 is een kaart waar je allerhande info op vermeldt voor immigratie bij aankomst, maar je kan er op zich geen verblijfsperiode mee bekomen. Een visum of visum vrijstelling zal bepalen wat de verblijfsperiode wordt, niet het TM6.

Bij het verlaten van Thailand wordt de “Departure” ingehouden. Bij binnenkomst moet je steeds een nieuwe opmaken en dan zal men de “Arrival” kaart behouden en de “Departure” kaart in je paspoort laten.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website