Melding: Chris

Betreft: Immigration Bangkok

Verlenging visum en TM30: verslag CheangWattana 20 August 2019.

Op advies van mijn Franse collega Charles had ik besloten niet op een zeer vroeg tijdstip naar Immigration te gaan. Normaliter sta ik om 08.00 uur in de rij (de nieuwe slang) en ga om circa 15.00 uur naar huis met de gewenste stempel in mijn paspoort: 7 uur in het gebouw, totaal 9 uur van huis. Charles komt pas na de lunchpauze, om 13.00 uur, en gaat om ongeveer 17.00 uur naar huis: 4 uur in het gebouw en 6 uur van huis. Ik had al besloten niet op een maandag of vrijdag te gaan omdat dat – naar mijn mening – de drukste dagen zijn in CheangWattana.

Procedure

Gisteren, dinsdag 20 Augustus, moest ik niet alleen een stempel halen voor de visum-verlenging maar ook voor de TM30 procedure. Daarnaast – indien voldoende tijd over – wilde ik nog een re-entry permit bemachtigen. Ik weet dat er een afspraken-systeem is maar daar kon ik geen geberuik van maken omdat ik een nieuwe verlenging eerst moest regelen. Of dat allemaal zou lukken op 1 dag was de grote vraag.

Om 10.30 uur (na een vlekkeloze taxirit) kreeg ik twee bonnetjes: nummer 121 voor de verlenging van mijn visum (met 55 wachtenden voor mij) en nummer 267 voor de TM30 procedure (met 173 wachtenden voor mij). Niet zo slecht en ik moet zeggen dat het ook niet zo druk was. Ik kan zelfs een stoel vinden om op te zitten. Ik kon op mijn vingers natellen dat ik niet voor de lunhcpause aan de beurt zou zijn. Maar na de lunchpauze was ik bijna direct aan de beurt. Geen problemen met de verlengingen op naar het TM30 loket. Ook hier – na een uurtje wachten – geen problem. Tot mijn verbazing hoefde ik geen boete te betalen en zijn mijn vrouw en ik ‘s avonds maar uit eten gegaan voor 800 baht.

Er was zelfs nog tijd om een nummertje te vragen voor de re-entry en ook dat lukte nog voor 16.00 uur.

Slot

Aangezien ik volgend jaar voor de afloop van mijn visum-verlenging stop met werken en ga verhuizen naar Udon was dit zeer waarschijnlijk de laatste keer dat ik Immigration CheangWattana heb bezocht. Na wat mindere goede ervaringen was de laatste keer een waardig afscheid.


Reactie RonnyLatYa

Toen we nog in Bangkok woonde ging ik ook rond 0800 en was dan tegen de middag buiten met verlenging en re-entry. Maar ik veronderstel dat een verblijfsperiode op basis van “Retired”, ook wel sneller verloopt dan een verlenging waar werken bij te pas komt.

TM30 doe ik al jaren, zelfs toen er nog geen gedoe was rond dat formulier (Heeft trouwens ook altijd in het visumdossier gestaan, maar in die tijd werd het eerder weggelachen toen ik schreef dat dit eigenlijk verplicht was). Ik deed dat trouwens per post in Bangkok. Na een weekje terug thuis in de bus en klaar.

Maandag en vrijdag, of voor en vooral na een feestdag zijn inderdaad volgens mij ook niet de beste dagen om daar langs te gaan.

In dit verslag gaat het niet zozeer over de verlenging/tm30/re-entry op zich, maar meer over de wachttijden. Geef een indruk van hoelang het daar duurt. Niks mis mee natuurlijk, maar lezers zijn natuurlijk ook erg geïnteresseerd in de documenten die iemand heeft moeten voorleggen.

Toch bedank voor de melding en laat volgend jaar maar eens weten hoe het in Udon is verlopen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website