Melder: Rob

Het verkrijgen van het Non Immigrant O-A visum en daarna het Certificate of Entry (CoE) om Thailand binnen te komen veroorzaakt heel veel “punthoofden” en hoofdbrekens voor de verzamelaars van de benodigde documenten.

Hierbij wil ik een tip geven als je huisarts het benodigde medische certificaat dat je geen lepra, TBC, Elephantiasis en het derde stadium van syfilis niet hebt en je geen drugsverslaafde bent dit document NIET WIL TEKENEN.

Ik heb dit document gevonden op de website van de Thaise ambassade in Kopenhagen (Denemarken): http://thaiembassy.dk/non-immigrant-visa/
2 copies of a medical certificate | Download |
– issued from the country where the application is submitted, showing no prohibitive diseases as indicated in the Ministerial Regulation No. 14 (B.E. 2535) with the name and address of the doctor. (the certificate must be valid no more than 3 months).

Als je huisarts dit document niet wil tekenen dan zijn er alternatieven. Die zijn Keurdokter.nl met testlocaties in Hoorn, Heerhugowaard en Grootebroek. Ook MediMare http://www.medimare.nl/ met diverse testlocaties ondertekenen dit document. Bij MediMare kun je tevens de benodigde Covid19 test en Fit to Fly verklaring laten regelen (dat wordt mooi op elkaar afgestemd). Met beide instanties heb ik zowel telefonisch als via e-mail contact gehad. Kosten zijn bij beide 75 euro. Je moet bij beide instanties een klein urinetestje doen en daarna wordt het document getekend door hun arts voorzien van stempel. Let op daarna moet je het document weer laten legaliseren bij het CBIG https://www.cibg.nl/.

Alle beetjes helpen. Succes met het aanvragen/regelen van alle documenten.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor deze nuttige informatie. Inderdaad, alle beetjes helpen. Dat vind ik ook.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

13 reacties op “TB Immigration Info Brief 080/20: Non-immigrant O-A – Medisch certificaat”

 1. Guido zegt op

  Inderdaad er moeten veel documenten overhandigd worden doch er staat ook op vermeld Health Insurance document & Insurance certificate.
  Weet iemand wat het verschil tussen deze twee documenten is?

  • RonnyLatYa zegt op

   Het ene is de polis van je verzekering
   – An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 Baht coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 Baht for inpatient treatment. Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org.
   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f12

   – Het andere is het Insurance Certificate dat de verzekering moet invullen.
   https://longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

   Je hebt dan nog het Medical Certidicate dat verklaart dat je niet aan bepaalde ziekte lijdt.
   Kan je eveneens op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag downloaden
   – A medical certificate (download form) issued from the country where the application is submitted, showing no prohibitive diseases as indicated in the Ministerial Regulation No.14 (B.E. 2535) (certificate shall be valid for not more than three months and must be legalised by MinBuZa)

   • Sjoerd zegt op

    Moet bij de aanvraag van een OA of het verkrijgen van een CoE altijd een Insurance Certificate ingevuld worden?? Mijn verzekering (Menzis) wil dat hoe dan ook niet doen. Wel hebben ze mij een Engelstalige verklaring gegeven waarin staat dat alle medische kosten inclusief Govid 19 gedekt zijn. Bedragen willen ze niet noemen want volgens hun staat er al dat alle kosten volledig gedekt zijn. Is er iemand die dat bij een Nederlandse verzekering wel klaar kreeg?

    • Rob zegt op

     Dag Sjoerd,

     Ik ben Rob, degene die de tip voor het verkrijgen van het medische certificaat naar Thailandblog heeft gestuurd. Leuk dat het vandaag is opgenomen in de dagelijkse mail van Thailandblog.

     Mijn verzekering FBTO tekent dit document ook niet. Misschien volstaat een stempel van de Thaise ambassade op dit formulier ( Insurance Certificate). Via via hoorde ik dat dat weleens gebeurd, maar zeker weten doe ik het ook niet.

     Succes met jouw aanvragen en vriendelijke groet,

     Rob

     • Sjoerd B zegt op

      Goedemorgen Rob, andere Sjoerd vroeg blijkbaar om prijs… Mocht je iets nieuws horen over het invullen/benodigd zijn van een Insurance Certificate laat dat dan graag weten.. Vriendelijke groet Sjoerd …Lijkt mij een behoorlijk probleem..

      • HAGRO zegt op

       Wel erg vreemd dat er garanties gevraagd worden die onze verzekeringen niet willen geven!
       Er gaan nu mensen naar Thailand, hoe hebben die dat dan voor elkaar gekregen?

       • Matthieu Hua Hin zegt op

        Mocht het echt niet lukken met de Nederlandse verzekeraar, neem dan svp contact op met AA Insurance. Er zijn wel relatief goedkope oplossingen voor (al blijft het natuurlijk weggegooid geld als je al verzekerd bent).
        De Nederlandstalige versie van de website: https://www.aainsure.net/nl-index.html
        Er werken 6 Nederlanders bij AA dus er kan gewoon in het Nederlands gecommuniceerd worden.

       • Sjoerd B zegt op

        Ja, DAT zou ik zo graag willen weten… Misschien een Thaise verzekering afgesloten?? Hopelijk reageert er iemand die naar Thailand gegaan is kortgeleden….

 2. Sjoerd zegt op

  Dag Rob, Wat rekent Medimare voor de Covid-test + Fit to Fly? Ik heb 2 verschillende prijzen gehoord.

 3. sjaakie zegt op

  Sjoerd B, Je kunt een verzekering bij een op de Immi lijst voorkomende Thaise verzekeraar sluiten.
  Die polis kun je gebruiken om de verblijfsperiode van je O-A Visum met een jaar te verlengen.
  De premie voor deze polis, van LMG, bedraagt ruim 11.000 THB tot 75 jaar en vanaf 75 jaar ruim 16.000 THB. Dekking 400.000 THB In-Patient en 40.000 THB Out-Patient. Eigen risiko 200.000 THB per jaar. De premie kan fors verhoogd, verdubbelt, worden als je veel claimt, hoeveel is veel zegt men je niet Zie deze polis als een polis om aan de Immi eisen te voldoen. Ook al heb je een onverzekerd risico van 200.000 THB dan blijft je verzekerde bedrag toch 400.000 THB. Logisch, want dat is je verzekerde bedrag.
  Ik denk dat deze polis ook gebruikt kan worden voor het verkrijgen van het O-A visum, het is een eis van Immi en daar voldoe je aan.
  Succes in deze Thaise Visa Rimboe.

  • sjaakie zegt op

   Aanvullende opmerking, om steeds premieverhoging cq. verdubbeling te vermijden en zeker te stellen dat dit je niets jaarlijks overkomt is de oplossing, gewoon niets claimen of alleen kleine bedragen, besef dan dat je die polis alleen maar hebt om aan de Thaise Immi eis te voldoen.

  • Lung Lie (BE) zegt op

   @ Sjaakie: bij een medisch verleden word je gewoonweg geweigerd, zelfs als bewezen is dat alles volledig genezen is. Een meniscus (kijk)operatie wegens een ski-ongeval van 20 jaar geleden, een darmtumor van 12 jaar geleden (geen chemotherapie noch medicatie nodig). Triest…

  • MikeH zegt op

   Ik heb over deze polis contact gehad met LMG.
   Die lieten mij weten dat ik voor die verzekering een visum nummer moet hebben.
   Aangezien ik juist voor het visum die verzekering nodig heb, is dat een beetje lastig.
   Ik begrijp dat het gericht is op aanvragers in Thailand, maar ze hebben geen oplossing.
   Daarna ook niets meer van ze gehoord.
   Ik dacht trouwens dat de eenvoudigste polis met een eigen risico van 200.000 Baht rond de 8000 baht was..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website