Melding: Ruud

Betreft: Immigration Pattaya

Aanvraag 365 dagen verblijf Thailand. Op 23 juli naar Immigratie Pattya geweest Jomtien. Soi 5. Thuis, 365 dagen formulier ingevuld en papieren in orde gemaakt. Kopie paspoort en benodigde pagina’s o.a. arrival/depart card. Kopie geel huisboek en Id-card. Inkomstenverklaring Oostenrijks consulaat, 1.450 Baht (verleden jaar 1.630 Baht). Pasfoto bijgevoegd.

Bij balie volgnummer …, 3 klanten voor mij. Na 5 minuten al aan de beurt en na 10 minuten alles al klaar. Volgende dag na 14.00 uur kon ik paspoort weer ophalen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd heel goed en vriendelijk geholpen word bij de immigratie, dit geldt ook voor de medewerkers van de 90 dagen melding.

Dit was de 13e jaar dat ik aanvraag ingediend heb en er is mij NOOIT door iemand gevraagd voor koffiegeld.


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor je melding.

Het is een jaarverlenging hoor. In een schrikkeljaar zal je ook 366 dagen bekomen 😉

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 078/19 – Immigratie Pattaya – Jaarverlenging”

 1. André zegt op

  Ik kreeg nog een formulier waarmee ik na drie maanden mijn bankboekje moet laten tonen dat ik eerst heb laten updaten bij de bank.Dit voor die controle dat ik het geld drie maanden nog moet kunnen aantonen.

  • RonnyLatYa zegt op

   In zijn geval niet noodzakelijk door de inkomstenverklaring.

 2. ton zegt op

  kom nu 17 jaar in pattaya,nooit gevraagd voor 1 bath altijd keurig 100 bath,nog nooit een klacht in al die 17 jaar,een pluim voor al het personeel

  • RonnyLatYa zegt op

   En waarom die 100 Baht dan?

 3. Ruud zegt op

  Mijn laatste bezoek was 15 juli voor een TM30 melding. Ik word bij het immigratie kantoor in Jomtien altijd correct en snel geholpen. Ik heb het zelfs te doen met de mensen die er werken die wel honderd keer per dag mensen moeten weg sturen omdat ze hun aanvraag documenten niet op orde hebben terwijl je alles op internet kunt vinden wat je nodig hebt voor een voor een bepaalde visum aanvraag of melding. Ook heeft het hoofd van de immigratie dienst helemaal gelijk dat je correcte kleding moet dragen bij een bezoek aan de immigratie dienst. Maar helaas zie ik er nog steeds veel onverzorgde mensen met marathon hemdjes op slippers die wel op zwervers lijken. Van mij mag hij deze mensen de toegang weigeren.

  • Mike A zegt op

   Andere kleding aan om wat formulieren en GELD af te geven ?
   Wij betalen voor een handeling, de kleiding is niet van belang.

   • Winlouis zegt op

    Beste Mike, daar wil ik toch eens op reageren.! U vergeet dat een Immigratie kantoor een instelling is van de Thaise Overheid.! Ga jij in Nederland of Belgie ook in uw short en T-shirt op uw sloefkes naar een instelling van de Overheid.!? Dan ben iemand die geen RESPECT heeft.! Ik zal NOOIT naar een instelling, van gelijk welke Overheid gaan zonder mij deftig te kleden. Ik vind het dus HEEL normaal dat ze in Pattaya bij het Immigratiekantoor vragen voor U deftig te kleden als U langs komt voor gelijk welk doel.!! Misschien ben ik nog opgevoed in de tijd dat er nog respect was, wat je hedendaags VER moet gaan zoeken.!!

    • Mike A zegt op

     Kleding heeft weinig met respect te maken als je klant bent. Als jij behoefte hebt om een 3 delig pak aan te doen bij de Big C, moet je dat vooral doen.

   • Frans zegt op

    Misschien vind jij kleding niet van belang, maar door correct gekleed te zijn toon je wel respect en dat is wel van belang. Het feit dat je moet betalen voor een handeling wil nog niet zeggen dat je dan ook geen respect hoeft te tonen

    • Mike A zegt op

     Ik geloof dat mijn mening van een andere generatie en een andere instelling komt, een overheid verdient net zoveel, of net zo weinig respect als elke andere instelling waar je een dienst afneemt waarvoor je betaald. Je bent klant, wat de klant aan kleding aanheeft is niet van belang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website