Melding: Philippe

Betreft: Oostenrijks consulaat – Pattaya

Op het Oostenrijks Consulaat in Pattaya is nog steeds een inkomensverklaring te verkrijgen(en word nog steeds aanvaard door de Thaise immigratie) voor de extention op basis “retirement”.

Voor de extention op basis “Thai wife” levert het Oostenrijks consulaat geen inkomensverklaring af, dit heb ik persoonlijk gaan vragen.


Reactie RonnyLatYa

Dat is wat ik ook al gehoord heb.

Misschien is er ook wel een goede reden waarom hij dat niet wil doen voor een “Thai marriage”, of misschien niet.

– Is het een beslissing van immigratie om de brieven van de Oostenrijkse consul niet te aanvaarden bij een “Thai marriage”, dan siert het hem dat hij de aanvragers beschermt en geen geld gaat vragen voor iets waarvan hij weet dat toch geweigerd zal worden.

– Is het op eigen initiatief, dan is het onzin waarom hij het niet wil doen.

Als hij een “Proof of income” wil afleveren, dan is het alleen zijn taak een bedrag te bevestigen waarvan de bewijzen door de aanvragen werden geleverd. Ongeacht het bedrag en voor wat dat moet dienen, of dat nu voor “Retirement”, “Thai wedding”’ of welke reden ook is, ….

Hij heeft daarover niks te beslissen. Enkel immigratie heeft dat recht.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 073/19 – Inkomstenverklaring Oostenrijks consulaat”

 1. Leo Bosch zegt op

  Ik heb al diverse malen mijn inkomstenverklaring laten certificeren bij de Oostenrijkse consul.
  Ik toon mijn jaaropgave voor de belasting en hij schrijft een certificaat.
  Er is mij nog nooit gevraagd waarvoor ik dit nodig had.

  • RonnyLatYa zegt op

   En zo hoort het.

 2. Jacques zegt op

  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er tussen de Oostenrijkse consul en vice consul (de Thaise dame) regelmatig contact is met de immigratiepolitie. Ik las al eerder dat er niet werd verstrekt voor gehuwden, dus als je dit aangeeft dan stopt zijn of haar medewerking in deze. Anderzijds ontkom je er niet aan om dit te melden bij de aanvraag. Je blijft bij nalaten dan zitten met een onbruikbaar document en voor het simpele invul A 4-tje dan nog 46 euro neer te tellen dat zou ook zonde zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat er contact is tussen het consulaat en immigratie zal wel zo zijn. Niks mis mee trouwens. Waarom zou het ?

   Ik kan echter zelf geen enkele reden bedenken waarom het bewijs van het Oostenrijkse Consulaat wel geschikt is al het om “Retirement” gaat, maar niet als het om een “Thai marriage gaat.
   Slaat toch nergens op. Bij beide gaat het enkel over een bewijs van inkomen, niks meer, niks minder.

   Nu goed, het is blijkbaar nu eenmaal zo, maar ik zou daar toch eens een zinnige uitleg over willen horen.

   • fred zegt op

    Overheden geven nooit of zelden een zinnige uitleg. Overal ter wereld is de overheid sowieso vrij in haar doen en laten. De gewone burger is een lakei.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website