Melder: RonnyLatYa

Dinsdag 15 september heeft het kabinet in theorie ingestemd met een nieuw visum. Het zou de naam krijgen van Special Tourist Visa (STV) en 2.000 Baht kosten voor een verblijf van 90 dagen. Die 90 dagen zou men dan 2 x kunnen verlengen in Thailand aan de prijs van 2.000 Baht. Hiermee zou dan een verblijf van maximum 270 dagen aaneengesloten mogelijk zijn. Het visum is geldig tussen september 2020 en 30 september 2021.

Aan het bekomen van dit visum zijn natuurlijk voorwaarden verbonden en die zouden ongeveer hetzelfde zijn als wat nu al gevraagd wordt aan andere buitenlanders die Thailand binnen kunnen. Dat zijn o.a. instemmen met een 14 daagse quarantaine, ziektekostenverzekering van 100.000 Dollar, Fit to Fly, Certificate of Entry, COVID-19 test binnen de 72 uur, etc. Buitenlanders zouden dan de keus hebben om hun quarantaine uit te zitten in een ASQ (Alternative State Quarantine) of ASLQ (Alternative Local Sate Quarentaine) hotel zoals in o.a. Phuket of andere goedgekeurde of nog goed te keuren plaatsen. Als de quarantaine van 14 dagen voorbij is mogen de buitenlanders de rest van Thailand verkennen, maar moeten ze via een speciale app in contact blijven met de autoriteiten. Ze moeten tijdens de reis ook hun accommodatie registreren.

Momenteel zou het eerst over een testperiode gaan voor ongeveer een 1.200 buitenlanders per maand.  Men kan zich hiervoor laten registreren tussen september en oktober in de ambassade.  Nadien zou een evaluatie volgen.

Dit is wat ik er op het moment officieus over lees, d.w.z. wat er over in de Bangkok post staat, of wat er op de website van Richard Barrow te lezen staat. Meer weet ik er momenteel dan ook niet over te vertellen.

www.bangkokpost.com/business/1985839/cabinet-approves-long-term-tourist-visas

https://www.facebook.com/richardbarrowthailand

Officieel is er op het moment dat ik dit opstel nog niks verschenen. Kan ook moeilijk natuurlijk over iets dat net beslist is en eigenlijk nog in voege moet treden.

Persoonlijk denk ik dan ook niet dat je nu meteen al naar de ambassade moet hollen met je aanvraag want dat die momenteel ook nog geen details weten. Bovendien gaat het eerst over een testperiode en zoals je kan lezen in het BP artikel richt men zich vooral op landen met weinig besmettingen. Of Nederland/België dan bovenaan die lijst zullen staan?

Ik vraag jullie dan ook mij nog geen vragen te sturen hierover tot er meer officiële gegevens bekend zijn.

Het heeft denk ik ook weinig nut om nu reactie te gaan plaatsen met  voorspellingen of eigen interpretaties te maken op basis van de weinige en niet officiële info. Het zal alleen maar leiden tot misverstanden en/of verhalen die hun eigen leven gaan leiden.

Van zodra er officiële info verschijnt met de juiste details over o.a. voor wie het beschikbaar is, wanneer, de aanvraagprocedure en voorwaarden, voorwaarden voor de verlenging of andere belangrijke en relevante info laat ik het hier weten.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 065/20: Voorstel voor New Tourist Visa goedgekeurd”

 1. Gerard zegt op

  Ik heb al een ticket gekocht en betaald voor Januari met Swiss Air ( Ams-BKK )

  Maar het is maar de vraag of ze ook vliegen dan ?

  En waar krijg je de 100.000 Dollar verzekering ?

  Heb wel een doorlopende reisverzekering het hele jaar en een ziekenfonds verzekering in Nederland

  Gr Gerard

  • Rianne zegt op

   https://www.thailandblog.nl/thailand/hoe-kom-je-aan-een-covid-19-engelstalige-verzekeringsverklaring-met-100-000-dollar-dekking/#comments

  • Tom zegt op

   Een telefoontje naar de OHRA en de volgende dag ontving ik per e-mail document dat Covid-19 ongelimiteerd gedekt werd in het Koninkrijk Thailand voor de door mij gevraagde 6 maanden.

 2. Lung John zegt op

  Dit is weer iets voor de rijken zeker? En wat voor mensen die al lang getrouwd zijn met een thaise. Ik heb van mijn echtgenote laten wijsmaken dat je minstens 12 miljoen bath moet hebben. of zijn dat ook leugens. Ik versta de Thaise overheid niet zo goed. Ze smijten eerst hun eigen ruiten in, en als ze zien dat de toeristen andere bestemmingen kiezen komen ze af, met voorstellen zoals deze. Spijtig maar dit gaat niet werken als er geld aan te pas komt.

  Met vrendelijke groet

  Lung John

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je getrouwd bent met een Thaise kan je toch al binnen. Heb je dit toch niet niet nodig.

   En waar ze die 12 miljoen vandaan haalt?

 3. Jozef zegt op

  Wil u graag bedanken om ook aan de Belgische lezers van Thailand blog te denken.

  Groeten, Jozef


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website