Op Thailandblog komen er regelmatig vragen voorbij over de Engelstalige verzekeringsverklaring waaruit blijkt dat je verzekerd bent voor ziektekosten met dekking voor Covid-19 van tenminste 100.000 dollar. Deze kan je opvragen bij je eigen zorgverzekeraar, maar mocht je daarbij problemen ondervinden, dan is er nog een alternatief. 

Deze Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring is een eis van de Thaise ambassade, indien je een Certificaat van toegang (CoE) wil ontvangen om zo terug te kunnen keren naar Thailand (mits je aan de voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld omdat je getrouwd bent met een Thai).

Hoe je hier aan kan komen staat vrij duidelijk beschreven op deze website: Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

14 reacties op “Hoe kom je aan een Covid-19 Engelstalige verzekeringsverklaring met 100.000 dollar dekking?”

 1. Frank zegt op

  Ik heb mijn ziektekostenverzekering bij Anderzorg en na 1 telefoontje werd netjes mijn engelstalige verklaring opgestuurd zonder kosten. Ik het in eerste instantie ook zoiets van hoe kom ik daar aan maar het is heel makkelijk.

  • fred zegt op

   En onlangs las ik hier iemand die tot in het oneindige toe had moeten zeuren om aan die verklaring te komen. Ja voor sommigen lijkt alles altijd een pak eenvoudiger te zijn dan voor anderen. Bizar.

 2. Peter Yai zegt op

  Geachte lezer

  Wie weet welke verzekerings maatschappij in Nederland geeft wel de goede verklaring voor CoE af ?
  Ik ben verzekerd bij de IZA .

  Vrolijke dag Peter Yai

  • Een CoE verklaring wordt alleen door de Thaise ambassade afgegeven. Waarschijnlijk bedoel je een Engelstalige verzekeringsverklaring waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten gedekt zijn voor minimaal 100.000 dollar.

 3. Wout zegt op

  Ik heb de OOM “tijdelijk in het buitenland verzekering” online aangevraagd en had de Engelstalige brief met de 100.000 USD met Covid-19 dekking 3 werkdagen na de aanvraag.
  De brief werd zonder problemen bij het inchecken voor de vlucht en bij aankomst in Bangkok geaccepteerd.
  Ik had de brief ook nodig om een COE (Certificate of Entry) te verkrijgen.

  • Wim zegt op

   Voor hoeveel weken/maanden is deze “tijdelijk in het buitenland verzekering” geldig en wat zijn de kosten voor deze verzekering. Geldt het ook als je uit Nederland bent uitgeschreven?

 4. Ferdinand zegt op

  Ik ben verzekerd bij CZ en heb hun gevraagd of ze een verklaring afgeven zoals gevraagd door Thailand.. Ik ben door een mevr teruggebeld met de verzekering dat ze een verklaring willen opstellen dat ze Covid19 behandelingen vergoeden en alle andere kosten tot 200% van de normale Nederlandse prijzen.. maar in geen geval het bedrag van $ 100.000 in de verklaring willen opnemen.

  Ik hoop dat dit voldoende is voor het geval we weer naar Thailand kunnen terugkeren.

 5. haki zegt op

  Beste redactie!

  U stelt “Hoe je hier aan kan komen staat vrij duidelijk beschreven op deze website: Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking”.
  Echter hier staat enkel dat je bij deze verzekeraars een verzekering met Covid-19 dekking kunt afsluiten. Niet hoe die verklaring, zoals geeist door Thailand, dient uit te zien.

  Wat zou helpen is dat men hier op TB een kopie zou kunnen afdrukken van de vereiste verklaring. Dan kunnen degene die dit nodig hebben, deze verklaring aan hun resp. verzekeraar overleggen voor hun akkoord. Waarschijnlijk zullen sommige verzekeraars dan weer dwarsliggen, maar dan moet men dan maar aangeven waarom ze dat weer weigeren.

  Het zou toch te zot voor woorden zijn om een aparte verzekering (dus dubbele kosten)af te moeten sluiten, puur en alleen omdat je eigen verzekeraar zonder opgave van reden, een gedeelte van de dekking weigert specifiek te bevestigen.

  Overigens heb ik mijn verzekeraar CZ nu ook al verzocht of men al dan niet bereid is in hun Covid-19 verklaring het bedrag van $US 100.000 te noemen.

  • Zoals gezegd probeer je natuurlijk eerst bij je eigen zorgverzekeraar een dergelijke verklaring te krijgen. Maar als dat niet lukt zijn er alternatieven.
   Verzekeraars weten hoe de verklaring er uit moet komen te zien, zij geven wel vaker Engelstalige verzekeringsverklaringen af. En voor de rest moet je bij de Thaise ambassade wezen. Zij bedenken deze, in mijn ogen, absurde regels en zij weten ook wat er op de verklaring moet staan, maar dat is niet anders dan in het artikel staat.
   En over die dubbele kosten, dat hoeft natuurlijk niet. Als je de verzekering afsluit en na een maand weer opzegt (neem een hoog eigen risico) kost het niet meer dan een reisverzekering. Het gaat er om dat je die verklaring hebt en dat je weer naar Thailand kunt. Met beetje nadenken en creativiteit kom je ver.

   • sjaakie zegt op

    Ben ik met je eens, zie die verklaring te krijgen, kun je langs Immigration komen.
    Maar wat moet iemand dan die geen polis heeft vanwege weigeringen door verzekeraars wegens te oud en te dik medisch boek?
    Okay, beetje nadenken en creativiteit, zo iemand kan een keer gebruik maken van de langverblijf buitenland reisverzekering verzekering bij OOM, kun je 2 jaar maximaal mee vooruit en wat daarna dan? Deze categorie mensen valt tussen de wal en het schip. Zelfs met een Elite Visa, ook daar geldt die polis eis 100.000 USD$.

 6. Co zegt op

  Nogmaals ik vind dit een punt voor de Nederlandse ambassade in Bangkok om dit voor te leggen aan de Thaise overheid dat als je een ziektekosten verzekering hebt in Nederland dat de COVID volledig vergoed wordt en dat men niet een aparte verzekering voor hoeft af te sluiten.

  • Rianne zegt op

   Beste Co, je leest dat verkeerd. Je hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Elke Nederlandse ziektekostenverzekering dekt Covid-19 kosten. Maar sommige verzekeraars willen geen verklaring afgeven waarop zij verklaren dan behandeling minimaal met 1 ton Usd is gegarandeerd. Heb je een polis bij zo’n verzekeraar, dan is er een alternatief beschikbaar voor betreffende verklaring. Niet voor de ziektekostenverzekering. Redactie Thailandblog heeft het letterlijk over een: “Engelstalige verzekeringsverklaring waaruit blijkt dat je verzekerd bent voor ziektekosten met dekking voor Covid-19 van tenminste 100.000 dollar. Deze kan je opvragen bij je eigen zorgverzekeraar, maar mocht je daarbij problemen ondervinden, dan is er nog een alternatief.” Verzekeraar OOM blijkt een dergelijke verklaring af te geven. Gratis? Neen, natuurlijk niet. OOM doet dat pas als je bij hen een extra verzekering afsluit. Slim dus! OOM springt gewoonweg in een gat in de markt.
   Wat Thailand betreft: de Thai overheid wil gewoon zeker weten dat zij niet opdraait voor een eventuele en onverhoopte corona- behandeling. Er liggen nog talrijke ziekenhuisrekeningen van buitenlanders die onverzekerd hun vakantie kwamen vieren. Thailand is een souverein land en een ambassade gaat zich met dit soort vraagstukken niet bemoeien.

 7. Gerard zegt op

  Heeft iemand ervaring met de VGZ ivm deze verklaring ?

 8. carlo zegt op

  Emirates en Ethiad bieden een totale dekking aan bij behandeling van covid indien de reis bij hen geboekt is. Volstaat dit om Thailand binnen te mogen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website