TB Immigration Info Brief 064/20: Jaarverlenging Jomtien

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags: ,
15 september 2020

Melder: André

Het verloop van mijn verlenging Retirement visa. Visa verliep op 28/09/2020. Dus na de vrijstelling.

 1. Op 25/08/2020 een mail gedaan naar de Belgische ambassade, om een blanco Affividat te verkrijgen.
 2. Op 26/08/2020 een mail terug van de ambassade met een blanco Affividat.
 3. Deze heb ik afgeprint , ingevuld. Teruggestuurd, tezamen met een omslag aan mezelf geadresseerd. Eerst een betaling gedaan van 720 baht + 40 baht voor het terugzenden. Mijn omslag vertrok op 27/08/2020. 30 baht betaald voor express verzending (er was een promotie lopende).
 4. Op 02/09/2020 is mijn affividat teruggekomen met de nodige klevers en stempels en handtekeningen.
 5. Op 08/09/2020 naar Immigration te Jomtien geweest. 40 baht parking geld betaald (is voor de ganse dag).

We kwamen er om 11.25u toe maar mochten niet naar binnen. Het was er verschrikkelijk druk. We moesten terugkomen om 13.00u. Dus op ons gemak naar de zeedijk gewandeld. Iets lekkers gaan eten tezamen met mijn vrouwke, met zicht op zee. Tegen 12.45u terug gewandeld naar Immigration. Eenmaal binnen, heb ik een TM7 gevraagd en dat ingevuld en me terug aangeboden. Na een korte check kreeg ik een nummer aan balie 8.

Dit had ik allemaal bij:

 • mijn vrouw
 • mijn paspoort
 • 1 pasfoto
 • 1 affividat (ingevuld met 2300€ inkomsten)
 • mijn Belgische rekeninguittreksels (op naam van mijn zaak) waar die 2300€ wordt op gestort. Met fluostift aangeduid.
 • Kopies uit mijn paspoort: kopie van mijn gegevens, kopie van alle voorgaande verlengingen (2) , kopie van mijn eerste Non-immigrant O visa van 3 maanden. Kopie van het TM6 (aankomst in Thailand). Kopie van mijn recente 90-dagen melding, kopie van mijn verblijfadres TM30, het papierke dat eveneens in mijn paspoort hangt (Receipt of notification).
 • Kopie van mijn volledig huis-huurcontract met tevens de kopie ID van de verhuurster. Alle kopies ondertekend door mezelf.
 • Kopie van de Id van mijn wettige Thaise vrouw.
 • Kopie uit het zwarte /blauwe boekje van waar met vrouw is ingeschreven in Thailand.
 • 6/ Heb 45 minuten gewacht en toen was het mijn beurt. Aan de zijkant van loket 8 waren twee vriendelijke medewerkers die alles controleren. Dat ging supervlug, wegens de drukte. Ik moest de volgende twee documenten tevens ondertekenen :
 • Inlichtingsformulier “Documents to be presented when requesting extension of stay for retirement”.
 • Formulier “The Acknowledgment of penalties for a Visa Overstay” . De medewerkers vulden die zelf vliegensvlug in, ik moest enkel tekenen.

Alles was Ok; heb 1900 baht betaald, kreeg hiervoor een blauw ontvangst bewijs. Kreeg een oranje nummer om de dag erna mijn paspoort af te halen na 14.00u. Om 14.05u stond ik terug buiten.

De dag erna op 09/09/2020 terug gegaan om 14.15u. Geparkeerd aan de zeedijk (gratis). Ben binnen gegaan en 5 minuten later was ik terug buiten met een nieuwe stempel , geldig tot 28/09/2021. “Allée mannen, tot volgend jaar” heb ik nog geroepen, maar dat verstonden ze niet. 😉

Alle kopies hebben me 15 baht gekost.

Dus, supergoed verlopen.


Reactie RonnyLatYa

Niet dat het niet mag, maar je vrouw is toch helemaal niet nodig voor een “retirement”. Voor zover ik kan lezen heb je ook helemaal niet bewezen dat dit je vrouw is. Enkel haar ID kaart en haar Tabien Baan maar daaruit blijkt nergens uit dat dit je vrouw is. Was dan ook niet nodig en hebben ze waarschijnlijk ook niet naar gekeken.

Maar bedankt voor het uitvoerige verslag en hopelijk tot volgend jaar he 😉

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website