TB Immigration Info Brief 060/20: Bezint eer ge begint!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags:
29 augustus 2020

Melder: Wayan

Ik heb een goede vriendin in Nong Khai, zij heeft een boyfriend. Heeft echter te weinig geld voor een retirement visa. Ze verteld me het volgende dat hij visa kan krijgen in een bar en onder de tafel betaald. Zij schrijft:

“Have staff come to bar many Farang come and make visa. It normal in Nongkhai, and Udonthani also. All stamp it real, all signs real. This is maybe business from government 555”.

Lijkt mij een gevaarlijke zaak, het kan niet anders dan dat dit misloopt. Daarna kan haar vriend gedag zeggen tegen Thailand. Lijkt mij ook niet goed voor diegenen die het op de juiste manier doen. Ik heb haar al een waarschuwing gegeven, maar ja je weet hoe het gaat.

Heeft iemand dit ook gehoord?

Trap er niet in, de gevangenis in Thailand is geen pretje


Reactie RonnyLatYa

Ieder met een gezond stel hersenen en dan hoef je ze zelfs niet allemaal te gebruiken, weet dat je hier te maken hebt met het illegale circuit.

Ieder doet wat mij betreft wat hij denkt te moeten doen. Het gaat echter meestal goed tot het slecht gaat. Denk eraan dat de gevolgen inderdaad zeer ernstig kunnen zijn. Net zoals de inzender ook al zegt.

De reden dat het geplaatst wordt is dan zeker ook niet om zulke praktijken goed te praten of aan te moedigen, maar vooral om ertegen te waarschuwen.

Bezint eer ge begint is hier meer dan ooit van toepassing.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkelwww.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 060/20: Bezint eer ge begint!”

 1. Erik zegt op

  Een farang verkocht op deze wijze inkomensverklaringen in Nongkhai en is naar zijn land gevlucht. Het werd hem te heet onder de voetjes. Ik kan maar een ding adviseren: niet doen.

 2. Mike A zegt op

  Niet doen, hoewel het kopen van visa’s zeker in de regio van Pattaya zeer gebruikelijk is. Ik ken persoonlijk een aantal mensen die voor bedragen tussen de 17 en 25.000 baht een retirement extension hebben gehad zonder daarvoor de benodigde 800.000 op de bank te hebben of aan de inkomensnormen voldoen.

  Het is allemaal prima gegaan, tot dat een keer niet zo gaat natuurlijk.

  Nogmaals, dit is niets bijzonders en tamelijk normaal in een corrupt land als Thailand, maar beter niet doen.

 3. laksi zegt op

  tja,

  Ik vraag mij af hoe het nu zit, met die mensen die altijd een borderrun doen?
  Volgende week ben ik weer aan de beurt in Chiang Mai, voor mijn A-O.
  Inkomens verklaring inmiddels ontvangen van de Ambassade.
  en de het bewijs dat ik een gezondheid’s verzekering heb. (in het engels)

  Ben heel benieuwd wat ik nog meer moet hebben.

  • RonnyLatYa zegt op

   Lees misschien eens wat Luc op 19 augustus heeft gemeld. Lijkt me sterk dat het bij u nu anders zou zijn.

   TB Immigration Info Brief 057/20: Immigration Chiang Mai – Extension – Non-immigrant O-A
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-057-20-immigration-chiang-mai-extension-non-immigrant-o-a/

  • sjaakie zegt op

   Ik vraag mij af hoe het nu zit met mensen die nu naar Thailand reizen, allen hebben dan o.a. een zorgpolis nodig die minimaal 100.000 USA$ dekking geeft, Covid dekt, etc.?
   Waar halen deze mensen deze polis?
   Sommigen zijn als 75 + of te veel medische voorgeschiedenis niet meer te verzekeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website