Melder: RonnyLatYa

Op niet officiële kanalen is momenteel te lezen dat de Ministerraad beslist zou hebben om de vrijstelling te verlengen tot 26 september.

thethaiger.com/coronavirus/thai-cabinet-extends-the-visa-amnesty-for-foreigners

Dit zou dan willen zeggen dat je tot 26 september de tijd hebt om je in regel te stellen indien je zou wil blijven na 26 september, of tot 26 september de tijd hebt om Thailand te verlaten.

Deze verlenging houdt normaal ook in dat men ook niet de verplichting zou hebben om de 90 dagen melding uit te voeren tot 26 september.

Via officiële kanalen is er nog geen nieuws, maar dat hoeft niet echt te verwonderen. Deze beslissing moet immers nog in de Royal Gazette verschijnen waarna ze pas officieel wet wordt. Meestal gebeurt dit wel enkele dagen na de beslissing en ondertekening van de PM.

Volgens de info die mij momenteel bekend is zouden er geen bijkomende formulieren gevraagd worden om te verblijven tot 29 september, m.a.w. er is enkel beslist om er een nieuwe einddatum op te plakken.

Welke voorwaarden en bewijzen er zullen geleverd moeten worden indien men na 29 september wil blijven, of wat verder inhoudelijk juist beslist werd is nog niet duidelijk. Normaal zal men dit pas bekendmaken eens de beslissing gepubliceerd werd in de Royal Gazette.

Van zodra die details bekend zijn, ik vermoed binnen enkele dagen, en indien er nieuwe voorwaarden zouden aan verbonden zijn laat ik het weten in een vervolg op deze TB Immigration Info Brief.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

2 reacties op “TB Immigration Info Brief 046/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?(2)”

 1. RonnyLatYa zegt op

  De “State of Emergency” zou trouwens ook verlengd zijn en dit tot 31 augustus.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1955691/state-of-emergency-extended

 2. harold zegt op

  Heb vandaag mijn 90 dagen melding laten doen via mijn thaise huisgenoot bij immigration pattaya.
  Heb hem tevens gevraagd om eens te informeren naar die 90 dagen en vrijstelling na 31 juli..

  Immigration zou gezegd hebben dat een ieder die op een “Jaar” visum hier verblijft aan de normale procedure moet houden voor verlenging van zijn periode.
  Voor de 90 dagen word na 31 juli geen uitzondering meer gemaakt

  Vrijstelling na 31 juli zou alleen gaan gelden voor diegeen die nog steeds niet zouden kunnen vertrekken, doch diegeen die dat betreft moeten dat kunnen aan tonen .Hiervoor zouden regels in de maak zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website