Melding: Ton

Betreft: Immigration Khon Kaen

Vanmorgen op pad gegaan voor mijn extension. Eerst naar de bank voor bankverklaring en om een update van mijn bankboekje te maken. Stond na 15 minuten weer buiten en toen naar Immigration hier in Khon Kaen. Ook hier was ik gelijk aan de beurt.

Ik vraag extension aan mbv de combinatie methode. Men vermenigvuldigt het bedrag van de visumondersteunings- brief met de dagkoers (vandaag 35.07). Het verschil tussen Thb 800.000 en de uitkomst van de visumondersteunings- brief moet op de rekening blijven staan gedurende de looptijd van het visum werd mij verteld. Bij 90 days report ook het ge-update bankboek overleggen.

Dit is wat ik ervan begrepen heb.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor deze inzending Ton. De eerste keer, sinds de invoering van de nieuwe regels, dat ik een reactie lees met de combinatiemethode.

We hebben nu toch al een idee hoe het in Khon Kaen gaat toegepast worden.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “TB Immigration Info Brief 032/19 – Immigration Khon Kaen – Verlenging met combinatiemethode”

 1. Renévan zegt op

  Als je regelmatig Thailand verlaat kan het dus zijn dat je nooit een 90 dagen doet, wanneer zal dan je bankboekje gecontroleerd worden. Dit vraag ik me gewoon af

  • RonnyLatYa zegt op

   Bij de eerstvolgende binnenkomst dan melden. Toch alternatieve mogelijkheden genoeg. Kan ook bij je volgende verlenging. Ben je er onder geweest in dat jaar krijg je geen verlenging. Toch simpel om dat te controleren.

  • Winlouis zegt op

   Beste Renevan, Als je dan toch regelmatig terug keert naar Nederland of Belgie, denk ik dat je beter doet zoals ik, ik verblijf om de 3 maand, ( 89 dagen.) in Thailand en dan opnieuw 3 maand in Belgie. Op aanraden van Ronny heb ik dan een Non Immigrant O Multy Entry, 90 dagen genomen, geldig voor 1 jaar om de 3 maand (max. 90 dagen.) binnen te komen in Thailand. Ik hoef dan geen bewijs te leveren voor mijn Thai Woman Married Visa, voor een verlenging, met een bedrag op een bankboekje en ook niet te bewijzen dat ik 40.000 Thb inkomsten heb. Ik ben beter met mijn Non Immigrant O, Multy Entry. Als ik een beetje rekening hou met mijn eind datum van mijn Visa, kan ik deze 3 maal per jaar gebruiken voor binnenkomst in Thailand voor telkens een verblijf van 90 dagen.

 2. Bz zegt op

  Hallo Renévan,

  Dat geldt ook voor de 90 dagen melding online!
  Hoe willen ze dan je vermogen controleren?

  Mvg. Bz

 3. RichardJ zegt op

  Deze kende ik nog niet: “het verschil tussen Thb 800.000 en de uitkomst van de visumondersteuningsbrief moet op de rekening blijven staan gedurende de looptijd van het visum”.
  Bij een jaarvisum dus het hele jaar en dan neem je dat bedrag weer mee naar het volgende jaar.

  Wat is in hemelsnaam het nut hiervan? Kennelijk mag je dit geld nooit gebruiken, ook niet bij een noodgeval.

  Beste Ronny, enig idee hoe dit zit?

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste Richard

   Dit is gewoon de combinatiemethode.
   Wordt gebruikt indien je een onvoldoende inkomen hebt om de volle 65 000 Baht per maand te bewijzen.
   Je bewijs dan het inkomen dat je wel hebt door een inkomstenbewijs en het verschil wordt bijgepast met een bankbedrag.
   Stel je hebt 50 000 Baht inkomen dan is dat 12 x 50 000 = 600 000 Baht. Je moet dan het verschil met een bankbedrag bijpassen om aan die 800 000 Baht te komen. Dat is in dit geval dan 200 000 Baht.
   Blijkbaar beslist Immigratie Khon Kaen dat je dat bedrag dan moet laten staan het ganse jaar door en dat je bij de eerstvolgende 90 dagen dit moet bewijzen. Niet zegt natuurlijk dat ze na die eerste 90 dagen niet kunnen beslissen dat je het mag gebruiken, of misschien dat je mag zakken tot de helft 100 000 Baht. Dat zal de toekomst uitwijzen.

   Wat is het nut hiervan ?
   Dat heeft hetzelfde nut als iemand die 800 000 Baht bewijst met een bankbedrag en die er vervolgens 3 maand na toekenning niet mag aankomen. Nadien mag hij dan zakken tot 400 000 Baht, maar daar mag hij dan verder niet meer aankomen voor de rest van de periode. Je kan je dan ook afvragen wat het nut hiervan is.

   Als je het niet zou mogen gebruiken in noodgevallen, dan heeft het geen enkele nut dat je het op een bankboekje hebt staan. Maar voor zover ik kan lezen heeft men ook nooit gezegd of geschreven dat je het niet mag gebruiken voor noodgevallen. Dat zal waarschijnlijk wel mogen indien je het nadien kan verklaren en bewijzen. Voorbeeld dringende hospitaalopname zal dan mogelijk wel aanvaard worden. Je auto een grote beurt geven, een nieuw keuken of een weekje op reis zal misschien dan weer onvoldoende reden zijn.
   Ik weet het niet. Misschien moet lezers dat maar eens vragen bij hun volgende jaarverlenging of omstandigheden zijn die toelaten dat je onder die 400 000 Baht (of gelijk welk bedrag) gaat.

   De combinatiemethode had ik ook al uitgelegd in TB Immigration Info Brief 024-19
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

 4. daniel VL zegt op

  en velen geloven nog dat we hier te gast zijn.Iemand die bij mijte gast is moet niet heelzijn vemogen en pensioen op mijn rekening storten.vroeger voelde ik mij welkom,nu niet meer. Nu voel ik me Melkkoe;Hoeveel THAI heben 65000bt elke maand.

 5. tonymarony zegt op

  Dat kan ik je wel vertellen daniel VL dat zijn er heel weinig hoor in de normale sector de betere uitgezonderd wat me wel verbaasd waarom nog steeds die 800.00 word gehanteerd met een koers van de bath van 35 bath voor 1 euro dat vindt ik belachelijk dat zouden ze best een beetje mogen aanpassen lijkt mij maar ik hoor daar niemand over verbaasd me wel.

 6. Chiang Moi zegt op

  Het is allemaal wel een gedoe zeg om je oude dag in Thailand te mogen doorbrengen. Ik lees natuurlijk ook elke dag TB en ook de informatie betreft de eisen om daar te mogen blijven maar soms moet ik het wel 2 of 3x lezen wil ik het te begrijpen. Dat TH een bepaalde “zekerheid” wil inbouwen voor mensen die daar willen verblijven voor een langere periode dat snap ik maar als je de eisen relateert aan de inkomensnormen in Thailand voor Thai dan zijn bijna alle expats “miljonair”. Het lijkt meer op ontmoedigingsbeleid dan dat je het gevoel krijgt dat je er welkom bent zeker als je die andere verboden ook in ogenschouw neemt (geen grond kopen, niet werken e.d.) Kennelijk hebben ze ons niet meer nodig. Afgezien dat in Europa “veel te halen is” is het toch eenvoudiger . Als een buitenlander in NL wil komen wonen is dit een stuk eenvoudiger. Voorbeeld: mijn vrouw is in NL komen wonen in 2013 na de papierwinkel voor een verblijfsvergunning van 5 jaar en later de inburgering heeft ze gewoon een baan en inmiddels een NL-paspoort ze in nu net zoveel Nederlander als ik Daar moet je in TH eens om komen. Toen ik jaren terug voor het eerst in TH kwam was ik “om”, het Paradijs op aarde en ik zou er gaan wonen als ik met pensioen zou zijn dat stond vast. Natuurlijk wist ik niet veel van TH maar na vele bezoeken en wijzer geworden mede door Thailandblog weet ik het nu zo niet. Ik moet nog 1 jaar voor mijn pensioen maar ik ben nog niet zeker wat ik ga doen. In tegenstelling tot de 1e jaren ben ik er toch anders over gaan denken en ben er nog niet uit mede door al die regeltjes die je eigenlijk in NL wil ontlopen.

  • Geertg zegt op

   De eisen vallen best mee. Meestal zijn het de buitenlanders die niet aan deze eisen voldoen die de problemen hebben. Ik woon vanaf 2014 permanent hier. Ben gehuwd en heb voldoende inkomen. Een keer per jaar aantonen dat je aan de eisen voldoet is nergens n probleem. Vooraf even informeren wat men wil en met n glimlach alles in 2 voud aanleveren. Je krijgt zonder meer een kopie terug en als het niet te druk is sta je binnen n uur weer buiten met n extension.

  • Lung addie zegt op

   Beste Chiang Moi,
   ondanks dat je reeds veel geleerd hebt via Thailandblog heb je het blijkbaar nog steeds niet begrepen. Er is geen enkele eis dat je 800.000THB MOET hebben op de bank. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid om aan een jaarbedrag van 800.000THB te komen via de combinatiemethode. Ik zie dat sommige mensen hier beginnen te rekenen vanaf NUL. Hebben die dan, als gepensioneerde, geen inkomen of geen enkele financiele buffer?
   Niet mogen werken een nadeel? Toen ik stopte met werken en met pensioen ging dan was dit wel om te STOPPEN met werken en niet om in een ander land opnieuw te gaan werken, dan nog onder vaak erbarmelijke omstandigheden tegen een minimale vergoeding.
   Je haalt hier landen aan waar het veel gemakkelijker is om te verblijven. Ben je er al geweest? Heb je al met mensen gesproken die er gewoond hebben? In Malaisie kan je tussen de Moslims gaan wonen…. leuk? In Cambodja kan je tussen de Chinezen gaan wonen. Sihanouckville en de andere kustplaatsen daar wonen momenteel 80% Chinezen… leuk? Phillipijnen, ga daar maar eens buiten de toeristische hotspots, en vooral ‘s nachts ….leuk? Op het platte land dan in deze landen… dacht je dat ze daar Engels spreken? Niet beter dan in Thailand.
   Ziekenzorg in deze landen? Bij mijn weten komen er steeds buitenlanders naar Thailand indien ze verzorging nodig hebben want in de landen welke jij suggereert staan ze ver achter op dit gebied en is het even duur als in Thailand.
   Maak je keuze zelf man, en kies zeker niet voor het ‘paradijs’ Thailand want daar moet je inkomen bewijzen. Vergeet echter niet dat wanneer je die inkomsten NIET hebt of zou hebben, je overal ter wereld als een arme drommel zal moeten leven en niet van het paradijs zal kunnen genieten.

   • Chiang Moi zegt op

    Beste Lung Addie, Natuurlijk heb je gelijk wat betreft gezondheidszorg e.d. en als ik zou emigreren naar een van de genoemde landen zal ik altijd voor Thailand kiezen of helemaal niet en dan zal ik aan de eisen moeten voldoen en dat zou in mijn geval geen probleem zijn. Neemt niet weg als je het louter financieel bekijkt ten opzichte van de Thaise verhoudingen qua inkomen dat 22.000EUR voor een Thai veel geld is en geld dat je feitelijk niet kan gebruiken om b.v. te investeren in een huis. Je hebt gelijk dat iedereen inkomen heeft en dat je niet vanaf 0 moet tellen. De combinatie methode is een optie en als je genoeg maandelijkse inkomen hebt kan je daar ook zonder van.
    Ik heb nog een jaar om me voor te bereiden.

   • rori zegt op

    Lung Addie.
    Ik onderschrijf je eerste twee allinea’s. Ik moest vanwege gezondheidsredenen stoppen en geen haar op mijn hoofd denkt erover om weer als loonslaaf wat te gaan doen.
    Maar ik werk wel in het thaise familiebedrijf om mijn vrouwmens en schoonmoeder wat bij te staan.
    Het liefst ben ik de hele dag in de tuin rond het huis aan het werk of tussen de bananen, de longon, de durian, de casave, de mangostene en meer. Lekker op de trekken tussen de bomen en bananen door om het gras te maaien.

    MAAR als ik zou weg willen uit Thailand zou ik toch kiezen tussen Vietnam (2 keer 6 maanden voor een project in Haiphong). Sarawak of maleisisch Borneo of de Philippijnen (20 jaar met pinay getrouwd geweest en voor Piet Hendrik uit Eindhoven in Pasig en Sta. Rosa gewerkt.
    Heb vanwege schoonfamile 375 km ten noorden van Manilla gewoont in een klein kustdorpje net onder Kandon.
    Eh de tweede taal en ook de officiele op het werk is vaak engels. Waarom. Omda het land zoveel dialecten kent dat men elkaar zelf niet kan verstaan.
    ‘s-nachts daar niet gevaarlijker op het platteland als in Uttaradit provincie.
    Manila? Vriend van mij 2 keer overvallen op KLAARlichte dag.
    Ik ‘s-nachts vaak alleen op pad LOPEND in Makati van de Triangle naar Edsa’s. Nooit iets gebeurt.
    Verder Vietnam is medisch erg goed. Veelal opgeleid in de USA of van oudsher in Rusland of soms China.
    Een standaard Philippijnse arts is vaak opgeleid in de USA. Zo ook 2 van mijn ex-zwagers en 2 van mijn ex-schoonzusters en ex echtgenote.
    Ja ik ben 64 en trek voor werk, plezier en de leuk als sinds medio 1978 door Azie.
    Verder geldt en dat klopt zonder geld kom je nergens. ook niet in Nederland.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Ter info. Die eisen zijn niet nieuw.
  Die eisen van 800 000 Baht en 65 000 Baht bestaan al sinds 1998. Voor de Euro dus en zijn sindsdien niet meer aangepast.
  Je mag dus nog van geluk spreken, want in 1998 moest men dat ook al neertellen voor een jaarverlenging.
  En er gaan al langer stemmen op om dit aan te passen. U zal wel begrijpen dat dit dan niet naar onder zal zijn. Laat staan dat men met de Euro, Pond, Dollar of wat voor munt ook zal rekening houden.

  • Chiang Moi zegt op

   ik kan me indenken dat als de eisen aangepast worden naar boven dat het misschien voor velen niet meer te doen is. Zeg zelf 22.000EUR is geen kattepis. Thailand zal zich uit de markt prijzen vooral omdat andere landen in de buurt hetzelfde bieden voor minder eisen. b.v. Maleisie, daar krijg je gewoon direct een jaarvisum en 1x per jaar langs de immigration voor verlenging je kan daar ook gewoon grond kopen om een huis te bouwen. Ook Vietnam is tegenwoordig behoorlijk in trek daar heb je het voordeel dan ook dat de Vietnammees beter is in het Engels.

   • janbeute zegt op

    Beste Chiangmoi, bij mijn weten zijn de Eisen in Malysia veel zwaarder.
    Het visum in Maleisie heet Malysia your second home.
    Je moet een bedrag van minimaal 65000 Euro aan Ringits inleggen voor een jaar op een bank in Malysia.
    Daarna kun je een bedrag van rond de 30000 Euro opnemen voor oa investeren of aankoop huis oid in Malysia.
    Maar de rest van het saldo moet op rekening blijven staan
    Het visum is echter wel 10 jaar geldig en je kunt zonder reentry het land in en uitgaan.
    Thailand heeft een van de laagste financieele Eisen voor retirement in de wereld.
    En de levens standaard waaronder ook gezondheids zorg is voor expats is nog lang niet zo ver in Vietnam als in Thailand.
    Komt ook nog bij dat zowel Vietnam Cambodia en Malysia geen belasting overeenkomst hebben met Nederland, en ook de SVB je AOW daar wordt je behoorlijk op gekort als je daar plannen hebt om te gaan wonen .

    Jan Beute.

  • Chiang Moi zegt op

   Sorry, ik vergeet Cambodia, heel eenvoudig en goedkoop om een jaarvisum te krijgen.

 8. george zegt op

  Hallo

  Een reaktie op
  TB Immigration Info Brief 032/19 – Immigration Khon Kaen – Verlenging met combinatiemethode.

  Gisteren 09-04-2019 las ik een stuk op de website van Thaivisa.com met als kop immigration hua hin beware,
  ( https://forum.thaivisa.com/topic/1094174-immigration-hua-hin-beware/page/3/ ).

  Hierin werd een reaktie geplaats waaruit maar weer eens blijkt dat men lokaal zeer verschillend de nieuwe regels voor de jaarverlenging hanteert.
  Hier schrijft een persoon (ik citeer),

  — The new rules imply that 400K is the minimum cash balance for the combo method, and Hua Hin are at the third office, I know of, that have confirmed that condition.–

  Een duidelijk verschil dus met de situatie zoals in Khon Kean.

  Hij of zij geeft dan verder niet aan welke dan die twee andere kantoren zijn maar ik kan me voorstellen dat
  indien je in het verleden (zoals ik) de combinatie methode invulde met b.v. 300.000 baht voor onaangename verassing komt te staan indien dit niet meer geaccepteerd wordt.

  Het is daarom zeer verstandig om zeker 3 maanden van te voren te informeren naar de nieuwe voorwaarden, (als daar nog tijd voor is uiteraard).

  Ik woon zelf in de provincie Phetchaburi ( kantoor in Thayang) en weet nog niet hoe en welke eisen hier gevraagd worden betreffende de combinatie methode, ( ik ga eind april voor mijn 90 dagen melding en zal dan vragen).
  Ik had echter al een soort van vermoeden/voorgevoel en heb mijn bank bedrag de afgelopen maanden gelukkig al kunnen opkrikken naar die 400.000 baht, maar moet zelf pas eind juli voor mijn verlenging gaan.

  Eventuele ervaringen zie ik graag tegemoed.
  Groet
  George

 9. RonnyLatYa zegt op

  “Eventuele ervaringen zie ik graag tegemoed”
  Dat is ook de bedoeling van deze TB Immigration Info brieven om daarin zulke regeltjes te melden.
  Wat in het ene toegepast wordt, zal in het andere weer anders zijn. Maar dat was nooit anders.
  Het is zeker bij nieuwe regels altijd verstandig om lokaal na te vragen wat ze ermee van plan zijn. En zelfs daarna kunnen ze plotseling een bocht van 180 graden maken waardoor het volgend jaar weer wat anders is.

  Hua Hin heeft zijn eigen versie en zo zullen andere er ook wel hun versie van maken.
  Dat mag toch niet verbazen als je al wat langer met immigratie in contact komt. Maar als je zoals Elviajero (Thaivisa) roept dat het al het derde is waar hij/zij van af weet, noem dat tenminste ook die andere vind ik want anders is het maar wat roepen in de wind.

  Nu goed, we zien wel wat ze tegen jou zeggen. Maar het kan best zijn dat wanneer het regent in Hua Hin, het druppelt in Thayang.

  • RonnyLatYa zegt op

   Voor George

 10. RuudB zegt op

  Wat zitten er toch een aantal vreemde reacties bij. Alsof Thailand in de houding moet springen als je besluit er te gaan wonen. Thailand heeft nooit gezegd dat ze jou welkom heten. Wel dat je er een jaar mag wonen als je aan de inkomenseisen kunt voldoen bij voldoende leeftijd en/of pensioen. Dat Thailand een paradijs zou zijn, heb je er zelf van gemaakt. Armoe, uitbuiting, politiek gekonkel, een militair bewind, politie-corruptie, onderlinge ,oord en doodslag en soms op buitenlanders: ga zo maar door. Zo dadelijk wegens Songkran weer >400 verkeersdoden. Omdat je getrouwd bent met een Thai hoef je nog niet in Thailand te gaan wonen. Blijf geoon in Europa, en kom je pensioendagen in Spanje of Portugal door. Bezoek Italiaanse steden, de kusten van Kroatië of doe eens met jouw vrouw een romantisch weekendje Parijs.
  Maar als je zo nodig in Thailand wil wonen, zorg dan eerst voor voldoende financiële middelen. Elke vergelijking met welke Thaise inkomenssituatie gaat hier mank, want jij bent geen Thai! Ook gaat Thailand de eisen niet aanpassen omdat de Thai Baht vs Euro sterk staat. Of zou het voldoende moeten zijn dat elke AOW’er naar Thailand lkan trekken en dat bij de plaatselijke amphur een noodfonds wordt opgericht?
  Zelfs THB 800K is niet voldoende. Zorg voor alternatieven. Want als je dat geld volgens regelgeving op de bank heb en bv in de laatste maand vóór verlengingsdatum aan moet breken vanwege een ziekenhuisopname, krijg je er kop[zorgen bij.
  Is Thailand daardoor niet meer bereikbaar voor de smallere beurs? Klopt, maar welk land is dat wel? Ook in Nederland/EU wordt van buitenlanders gevraagd eigen broek op te houden.
  Tot slot: dat in Thailand niet gewerkt mag worden is meer dan terecht. Het zou toch te zot voor woorden zijn als gepensioneerden in Thailand aan de slag moesten omdat ze anders niet in hun onderhoud kunnen voorzien.

 11. Lung addie zegt op

  Beste RuudB,
  hier wordt geschreven wat velen niet durven of ‘mogen zeggen’. Ik ben het wel volkomen met je eens en trek ook mijn wenkbrauwen op als ik sommige reacties lees. Velen staan op hun achterste poten als het om immigratie in Europa gaat maar van de andere kant verwachten ze en doen ze net hetzelfde in Thailand. Thailand heeft het reeds moeilijk om voor hun eigen bevolking te zorgen en dan zouden ze er, volgens sommigen, ook nog de buitenlanders moeten bijnemen en hun, ook nog onderhouden. Velen vergeten dat ze vooraf weten welke eisen er gesteld worden en dienen zich daaraan te houden, met of tegen hun zin, geen mens verplicht hen naar hier te komen, om welke reden dan ook.
  Als ik de reacties lees dan zit het sommigen enorm diep dat ze een bepaald bedrag niet mogen opsouperen maar als buffer dienen te behouden, het lijkt net of ze dit geld kwijt zijn en dat is het niet. Het is en blijft van hen maar, ze mogen het gewoon niet opdoen zoals ze voordien deden in hun thuisland. Zouden ze het niet beter beschouwen als een bescherming tegen zich zelf?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website