Melder: RonnyLatYa

Ref: TB Immigration Info Brief 023/20: Nieuwe immigratieregels goedgekeurd en van kracht – www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-023-20-nieuwe-immigratieregels-goedgekeurd-en-van-kracht/

Onderstaande informatie werd gisteren reeds bekend, maar bij het opmaken van deze immigratie Info Brief op 22 april om 0800 uur Thaise tijd was er nog steeds geen officiële melding en bevestiging op de immigratie website .

Voorlopig is het dan ook nog steeds onder voorbehoud.

https://www.immigration.go.th/index

Het betreft de eerder genomen Corona maatregelen op het gebied van immigratie en die ingevoerd werden op 7 april. (Zie Ref) Deze zouden nu verlengd worden tot 31 juli en ook reeds de goedkeuring van het Kabinet hebben.

Ze zijn dan wel verschenen in de minuten van het Kabinet, om het echter officieel te maken moet het eerst nog ondertekend worden door de PM en vervolgens nog verschijnen in de Royal Gazette.

Ervan uitgaande dat dit wel zal gebeuren de eerst volgende dagen, wil dit zeggen dat diegene waarbij de verblijfsperiode afliep na 26 maart geen verlenging van hun verblijfsperiode dienen aan te vragen. Ze zullen m.a.w. geen overstay boete opgelegd worden aan deze personen. Of het ook van toepassing is op de andere maatregelen die werden goedgekeurd op 7 april, o.a. vrijstelling 90 dagen melding, is niet direct duidelijk bij het opmaken van deze immigratie Info Brief, maar ik ga er van uit van wel.

Let op. Jaarverlengingen moeten/kunnen gewoon verlengd worden bij aflopen en volgens de gekozen en voorziene procedure.

Ik volg het op en van zodra officiële bevestiging laat ik het weten op het blog.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “TB Immigration Info Brief 030/20: Corona immigratie regels verlengd?”

 1. ton zegt op

  ronny heel vrindelijk bedankt voor deze nuttige informatie ik zat toch wel in mijn piepzak voor dit gebeuren ik heb weliswaar een visaondersteunings brief van de ambassade maar 24 april is mijn non imigeand o visum voorbij en ik vlieg 11/5 terug met de klm dit bericht doet mijn oude hart goed bedankt

 2. Hugo Veldman zegt op

  Voor alle duidelijkheid, niets doen tot 31 juli. KLM vlucht geboekt voor 9 mei, visum verloopt 6 mei,
  Vlucht is al twee keer gecancelled, misschien lukt het nu wel.

 3. puckoosterbroek zegt op

  Hoe zit het met het legaliseren van de ondersteunigen brief van de Ambassade? Dit moet in persoon in Bangkok.

  • Cornelis zegt op

   Sinds wanneer moet die brief gelegaliseerd worden? Ik heb ‘m toevallig net binnen, geheel per post afgewerkt en legalisatie is onnodig. Alhoewel het nooit uit te sluiten is dat er ergens een ambtenaar die eis plotseling wèl stelt…..

  • RonnyLatYa zegt op

   Voor de gewone verlengingen van je verblijfsperiode die aflopen na 26 maart heb je toch geen visumondersteuningsbrief nodig. Je krijgt automatisch een verlenging tot 31 juli, tenminste als de PM dit tekent.

   Voor een jaarverlenging en als je een visumondersteuningsbrief gebruikt moet je volgens mij toch niks laten legaliseren. Of het moest daar veranderd zijn de laatste jaren.

 4. Mike zegt op

  nav dit bericht door de immigratie ff een belletje gedaan naar het lokale immigratie kantoor in Phrae.
  Of ik maar gewoon even wilde langskomen voor de 90 dagen melding.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je bent ervan vrijgesteld. Niet dat je de melding niet mag maken.

 5. puckoosterbroek zegt op

  In Chantaburi eist men de laatste 2 jaar dat de inkomsten verklaring voor een jaarvisum gelegaliseerd wordt.Dit moet gebeuren in Bangkok. Nieuwe staf?!

  • RonnyLatYa zegt op

   Er zijn wel meer immigratiekantoren die dat vragen, maar uit uw tekst begreep ik dat het Immigratie Bangkok was en was het ook niet duidelijk of het over een jaarverlenging ging.
   Er zijn namelijk 2 ondersteuningsbrieven.

   Maar volgens mij is ook de legalisatie afdeling in Bangkok nog open maar je ik kan je dat dan ook weer niet 100 % bevestigen.

 6. RonnyLatYa zegt op

  De facebook pagina van de Nederlandse ambassade vermeldt het ook reeds (met dank aan Gringo voor de info).
  Jammer echter dat zij ook visum (net zoals immigratie trouwens) gebruiken ipv verblijfsperiode.
  Er wordt namelijk geen enkel visum verlengd. Uw visum zelf zal altijd vervallen op het einde van zijn geldigheidsperiode.
  Lees dus “verblijfsperiode” ipv “visum”

  “Heeft u een visum voor Thailand dat ná 26 maart 2020 verloopt? Dan wordt deze nu automatisch verlengd tot 31 juli. Dit geldt voor alle visumsoorten en ook de 90-dagenmelding. U hoeft voor deze verlenging niet naar het immigratiebureau en ook de Covid-19-visumondersteuningsbrief van de ambassade is niet meer nodig.”
  https://www.facebook.com/netherlandsembassybangkok/

 7. Wim van Beveren zegt op

  Lees net dat deze vrijstelling niet geld voor retirement visa, marriage visa, ook op deze thaiblog.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja dat is zo. Voor een jaarverlenging volg je de normale procedure. Je behoort immers niet tot het doelpubliek met je jaarverlenging.

   Die “automatische verlenging” van de verblijfsperiode heeft eigenlijk als doelpubliek zij die bij binnenkomst met een visum/visa exemption een verblijfsperiode hebben bekomen van 30/60/90 dagen en die bij het aflopen van die verblijfsperiode, incl eventueel de 30/60 dagen verlenging, Thailand niet meer konden verlaten voor het sluiten van de grenzen.
   Iemand die een jaarverlenging bezit hoort daar niet bij en moet gewoon een nieuwe jaarverlenging halen indien hij langer wil blijven. Immigratie zal deze aanvragen behandelen zoals voordien.

   Maar iemand met een jaarverlenging die besliste om toch niet te verlengen en evengoed van plan was om na 26 maart definitief Thailand te verlaten, valt dan wel weer onder de regeling. Hij moet dan wel Thailand verlaten wanneer het weer mogelijk wordt en de periode is momenteel tussen 26 maart – 31 juli 20. Net zoals het doelpubliek.

   Ik wil toch waarschuwen om voorzichtig te zijn indien je er de kantjes wil aflopen met je jaarverlenging.
   Stel dat je beslist om toch mee te liften op die automatische verlenging om zodoende er maandje of 3 winst uit te halen en dan uiteindelijk op 31 juli pas je jaarverlenging gaat halen, zou je wel eens van een kale reis kunnen thuis komen. Maar ieder doet maar mee wat hij denkt te moeten doen.

   Eigenlijk moet je het zo bekijken. De eigenlijke verblijfsperiode wordt niet werkelijk verlengd tot 31 juli.
   Alleen zal er geen overstay boete worden aangerekend als je Thailand verlaat tussen 26 maart tot 31 juli. Misschien geeft dat een ander beeld van die “automatische verlenging”.

   • Karel van der Bijl zegt op

    Uit mijn praktijk van rondvragen de afgelopen dagen blijkt ook nu weer dat men het ‘denkt’ te weten en je zo dus verkeerd adviseren; gisteren nog Head Office Police bezocht en daar zongen 5 agenten in koor dat ik echt geen actie hoefde te ondernemen …
    Mede op aangeven van Ronny ben ik door gaan graven; een bevriende Thai met connecties belde met Immigration Office Koh Samui en hij meldde mij dat ik komende dagen toch echt daar naartoe moet met mijn NON Immigrant “O” om een Extension of Stay van 1 jaar aan te vragen op basis van Retirement, zoals de laatste stempel vermeld …
    Met aanvullend resultaat dat ik bij terugkomst op Koh Phangan 14 dagen in quarantine moet …

    • RonnyLatYa zegt op

     Karel,
     Zoals ik al vreesde…. en je daarom in een PM ook adviseerde dat het verstandig was om hier toch zeker duidelijkheid over te krijgen, want mij was het antwoord dat ze je gaven onbekend.
     Maar zoals ik ook zei kon het zijn dat voor de eilanden speciale regeltjes gelden

     Niet dus. Jammer want je lijkt nu aan te lopen tegen die quarantine.
     Hopelijk mag je die dan toch bij je thuis uitzitten en niet verplicht op een of ander kamertje dat ze voor je uitzoeken.

 8. ruud zegt op

  Ik ben vorige week bij de immigratie in Khon Kaen geweest voor mijn 90 dagen melding, en daar was het bijna uitgestorven.
  Als het overal zo is, zie ik het probleem niet.

  Ik heb aan de vriendelijke dame ook nog even gevraagd, hoe het nu precies zat met die 90 dagen melding.
  Ze vertelde mij dat het de bedoeling is, dat als de vrijgestelde periode voorbij is, je de melding komt doen.
  Je kunt hem dus niet uitstellen tot de volgende 90 dagen melding.

  Of andere immigratiekantoren, of andere immigratieofficieren van hetzelfde kantoor, daar een andere mening over hebben, is zoals altijd de vraag.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat weet ze niet omdat er daar geen beslissing over genomen is.

   In ieder geval zie ik ook het nut niet in van een vrijstelling als dan later verwacht wordt dat men daar op 1 augustus staat.

   Advies. Laat die vrijstelling voor wat ze is, nutteloos, en maak je 90 dagen melding gewoon zoals voorzien en op de manier dat je verkiest of kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website