Melder: Eric
Betreft: Satun – Wang Prachan border

Nieuwe regelgeving aan de grensovergangen in de provincie Satun. Al enkele jaren maken wij gebruik van de METV Visa voor onze overwintering verblijf in Thailand. Wij wonen dicht aan de grens van Maleisië dus geen probleem met de 2 maandelijkse visarun. Dit doen we steeds in Satun Wang Prachan border. Begin december 2019 onze eerste visarun, geen probleem grens oversteken en terug en dit alles in nog geen 30 minuten.

Gisteren gingen we voor onze tweede visarun “big problem”. Er werd ons verteld dat we minstens 2 dagen in Maleisië moeten verblijven en bewijs moeten geven van 1 overnachting. Wij hebben erop gewezen dat onze visa een “METV”was. Het antwoord: regels zijn veranderd.

Dus terug naar huis zonder visa, geen probleem we hebben nog enkele dagen tijd. Ondertussen geïnformeerd bij de immigratie dienst Hatyai en kregen het volgende antwoord. Er is een nieuwe officer in de provincie Satun en hij heeft deze regel ingevoerd aan de grensovergangen:

 • Koh Lipe
 • Tammalang (Satun)
 • Wang Prachan

Er zou geen enkel probleem zijn aan de grensovergang “Padang Basar”. Overmorgen rijden wij naar deze grensovergang. Als dit ook fout loopt stuur ik een nieuw bericht.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Info Brief 008/20: Borderrun Satun Wang Prachan border”

 1. Bert zegt op

  Ben in December in SADAO geweest
  Geen probleem, moest wel melden bij de chef want de ambtenaar aan de balie dacht ook dat ik moest overnachten. Heb Non IMM O op basis van huwelijk.
  Kleine tip, overal in de stad zijn scooterkoeriers, die je voor 200thb de grens overrijden en terug.
  Anders een kleine 5 km lopen

 2. Johannes (2) zegt op

  Ze kunnen er maar niet genoeg van krijgen om de boel in het honderd te jagen, nu dus met de juiste papieren ben je zelfs nog aan (immigratie) goden overgeleverd.
  Het is zeer kwalijk gesteld met deze regelgeving gekte die om de haverklap per locatie en per immigratie ambtenaar/kantoor veranderd. Ze rotzooien maar wat aan.
  Misschien dat Carona hier nu eindelijk roet in het eten gaat gooien, en dat er straks misschien niks of weinig meer valt ”tegen te werken”, Neemt niet weg dat ik niemand dit toewens, maar je word toch niet goed als je al die al die toestanden leest of mee moet maken, en dat THAILAND BLOG met dit onderwerp hier constant mee bezig is. Thaise Arrogantie ten top waar niemand beter van word, het geld wat uitgeven word aan de andere kant van de grens kan beter aan de minderbedeelden in thailand worden besteed, en nee geen oorlogstuig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website