Melding:  Rudy

Betreft: Immigration Jomtien

Vandaag mijn laatste dag van mijn jaarverlenging (getrouwd met een Thaise) was ik van plan om een verlenging van 60 dagen te vragen bij Jomtien immigratie. Daarna wou ik overschakelen naar een retirement wegens 800.000 baht dan lang genoeg op de bank.

De 60 dagen werden mij geweigerd omdat ik het land eerst uit moet en een nieuw visum aanvragen, werd me gezegd. Nochtans heb ik vroeger wel 60 dagen kunnen verlengen op een jaarverlenging. De immigratieofficier vroeg me dan waarom ik weer niet verlengde voor een jaar.

Ik zei: ik heb geen 400.000 op de bank, maar de echte reden is omdat dat ook altijd miserie is. Ik heb dan 7 dagen gekregen bij counter 1 en daar moet ik het maar mee doen.

Ik ben hier echt niet goed van. Mijn huis staat ook te koop want ik heb er echt genoeg van.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 006/20: Immigratie Jomtien – Jaarverlenging”

 1. Adam zegt op

  Zeer vervelend voor je, maar ik vrees dat je dit had kunnen voorkomen.

  Misschien gaf men ‘vroeger’ in dat kantoor een 60d verlenging na een jaarverlenging maar doet men dit nu niet meer. Ik zou het in mijn geval ook niet weten of dat mogelijk is, dus dat moet je dus op voorhand gaan vragen. Nu kwam je op de laatste dag.
  Of misschien had je niet alle benodigde documenten bij? Ook voor 60d verlenging (Thai marriage) zijn een reeks documenten nodig, zoals huwelijkscertificaat, een recente koh rohr 2, enz. Je vrouw moet er ook bij zijn. Daar zeg je niets over. Mocht er een document ontbreken en je komt op de laatste dag, tja, dan zit er niets anders meer op dan een nieuw visum te halen.

  En je hebt dan maar meteen je huis te koop gezet? Lijkt me een wat overdreven reactie. Ga gewoon een nieuw visum non-O (Thai wife) halen in een buurland en vraag daarna een verlenging op basis van retirement. Zorg dat je papieren in orde zijn en ga ruim op tijd. Bespaart een hele hoop potentiële “miserie”. Zet dan een alles op een rijtje en neem pas dan beslissingen over je huis. Rustig blijven en alles komt wel weer goed!

  • Rudy zegt op

   Inderdaad had ik niet de laatste dag moeten gaan en eerst eens gaan vragen.
   Ik had al de benodigde documenten en mijn vrouw was bij mij, dat was het probleem niet.
   Ik rijd naar Laos een non-O visum halen en daarna vraag ik een retirement extension aan in Jomtien.
   P.s. Mijn huis staat al langer te koop.
   Groeten,
   Rudy

 2. george zegt op

  Beste Rudy

  Snap het niet kun je niet gewoon een extension aanvragen op basis van 800.000 baht op de bank direkt aansluitend op je vorige extenion verkregen op basis van marriage.
  Waarom dan eerst een 60 dagen verlenging en dan opnieuw beginnen?
  groet george

  • Rudy zegt op

   Zoals ik al schreef, 800000 stond nog niet lang genoeg op Thaise rekening.

  • Antoine zegt op

   Omdat die 800.000 Baht nog niet lang genoeg op de bankrekening staat. Dat lees ik duidelijk in zijn tekst.

 3. ruud zegt op

  Wel heel snel gereageerd met uw huis te koop zetten.
  Ik hoop, dat uw vrouw het er mee eens is.

  Verder zit er natuurlijk verschil tussen te koop zetten en verkopen.
  Een huis verkopen gaat makkelijker, wanneer u daar zelf bij bent.

  U had ook gewoon kunnen verlengen op basis van uw huwelijk, en als de tijd gekomen was om om te zetten naar retirement het land te verlaten en met een nieuw visum binnen te komen voor een verblijf op basis van retirement.

  Dat u 7 dagen kreeg komt omdat u vertelde niet aan de eisen van het retirement te kunnen voldoen.

  Wat mij verder altijd ontgaat, is waarom mensen het blijkbaar nodig vinden op de allerlaatse dag van de geldigheid van de verlenging naar het immigratiekantoor te gaan.
  Je kunt dat weken van tevoren in orde maken en je verliest er geen dagen mee, want je krijgt gewoon een jaar aansluitend aan je oude verlenging.

 4. leen zegt op

  ik begrijp uit wat je verteld , dat je de laatste dag van je visum daar kwam, een visum is geldig tot die datum,en niet tot en met die datum,ga altijd ruim van te voren heen, een bekende van mij had het zelfde ,een dag te laat is te laat.

  Groet Leen

 5. Peter zegt op

  Ik kan verkeerd zyn, maar by marriage is toch 400k genoeg???

 6. teun zegt op

  je had een TBH 4 ton marriage-visum. Al langere tijd. Waarom niet gewoon nog 1 jaar verlengd en na afloop daarvan vernieuwd met een TBH 8 ton deposito?
  Waarom principieel doen als je weet, dat je het toch niet kan winnen van de nieuwe spelregels. En als je om andere redenen toch al je huis in de verkoop hebt, is het toch makkelijker om te blijven tot het verkocht is en dan vertrekken.
  Ik vind het een raar verhaal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website