Melding: Eddy
Betreft: Immigration Trat

“Immigration Office Trat te Laem Ngop, aanvraag jaarverlenging Non immigrnt O visum obv retirement”. Vorig jaar de extensie in Chiang Mai aangevraagd, ging vrij soepel toen. Alleen visumbrief van de ambassade NL was voldoende. Deze keer in de provincie Trat, een uitgebreide doopceel nodig.

Er was een checklist, het (volledig vrouwelijk) personeel was heel behulpzaam en sprak Engels. Alleen moest ruim 2 uur gewacht worden, want de baas wilde de documenten eerst controleren.

Wat zijn de verschillen en dingen die bij mij opvielen tov de aanvraag vorig jaar in Chiang Mai:

 • visumbrief alleen was niet voldoende, ik moest ook een kopie van de laatste pagina van het Thaise bankboekje overleggen. Een zucht van verlichting. Eindbedrag was voldoende, geen kopie van de stortingen nodig. Ook niet geklaagd dat het bedrag ruim lager was dan 800.000 baht.
 • Van het huurhuis had ik met de eigenaar de huurovereenkomst in het Engels opgesteld. Ze willen een Thaise zien – klinkt logisch, want Thais is de voertaal hier.
 • In Chiang Mai kon ik de TM30 op het immigratiekantoor 1ste verdieping halen. In Trat moet dit door de eigenaar worden ingevuld/aangevraagd.

Note: Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 004/20: Immigration Office Trat te Laem Ngop – Jaarverlenging”

 1. Labyrinth zegt op

  @Eddy, Heb je met je visumondersteuning brief en de uittreksels van je bankboek de “combinatie” methode aangeboden in Leam Ngop? Dit is voor mij nieuw gezien in het verleden dit niet/nooit aanvaard werd door Immigration Leam Ngop. Indien het zo is geeft het een mooi precedent voor conversatie met de Immigation officers te Leam Ngop. Mogelijks nieuwe leiding nieuwe interpretatie van regeling 😉

  • Eddy zegt op

   Nee, mijn NL inkomen op de visumbrief is ruim boven 800.000 baht.

   Echter op de checklist van Laem Ngop stond dat als je gebruik maakt van de visumbrief, je ook een bankverklaring van de bank moet overleggen van je geldstortingen.

   In mijn “onnozelheid” heb ik eerst aan het personeel mijn bankboekje laten zien (bedrag boven 400.000 baht). Toen zeiden ze om hiervan een kopie te maken (laatste pagina, waarbij de stortingen niet zichtbaar zijn) en dat was op die dag goed genoeg voor de baas om accoord te geven.

 2. john zegt op

  Laem ngob is geweldig. Heel behulpzaam. Heb tot 4 jaar geleden ervaring met Chiang Mai. Een absolute ramp! Nummertje halen om 6 uur des morgens en wachten tot je aan de beurt bent. Dikwijls pas rond 3 uur!!
  Terug naar je verhaal. TM30 is de melding dat je op een andere plaats verblijft,. Dient binnen 24 uur na aankomst te gebeuren. Behoort door de eigenaar van hotel of apartement van te gebeuren. Hotels doen dit via internet. Als het niet wordt gedaan wordt jij er op aangesproken!! en heb je een probleem als je op immigratie iets gedaan wilt krijgen. Bv jaarverlenging, residentiecertificaat.

  De eigenaar van het hotel waar ik een appartement huur laat het dikwijls na. Ik kreeg dus op immigratie in Laem Ngob het probleem op mijn bord. Na de eerste maal adviseerden ze me gewoon kopie id eigenaar en kopie huisboek te vragen. Gedaan!!.Daarna werd het soepel opgelost door immigratie. Ze bellen de hoteleigenaar en vragen of je daar woont. uiteraard krijgt de hoteleigenaar ( of appartementbeheerder) op zijn kop maar vervolgens gaan ze even met mij aan tafel zitten om het TM30 formulier in te vullen!! Dat
  noem ik service!! Tenslotte gaven ze me advies de melding zelf te doen. Dat doe je via internet door eenmaal aan te melden , je ontvangt een naam en wachtwoord en kunt het voortaan zelf doen.

  https://extranet.immigration.go.th/fn24online/FilterNoLogonServlet?nodeId=24&programId=FNHOTELREG

  Nadat je jezelf hebt gemeld krijg je bevestiging die je als TM30 kunt gebruiken.

  nb werkt voor slechts een vestiging (hotel of apartement) dus heb je alleen iets aan als je een terugkerend zelfde hotel of appartement hebt!
  Maar over immigratie laem ngob niets dan lof !!!

  https://extranet.immigration.go.th/fn24online/FilterNoLogonServlet?nodeId=24&programId=FNHOTELREG

  • Eddy zegt op

   Ik heb in 2018 en 2019 heel prettige en consistente ervaring met jaarverleningen in Chiang mai.
   Het personeel in Laem Ngop is zeker vriendelijk en professioneel en prettig dat het kantoor zo klein is.

   Waar ik minder van gecharmeerd ben is de uitgebreide maar warrige checklist, wat eindigt met “Any other document that can be asked”, waardoor je het gevoel hebt dat de uitkomst van de aanvraag afhangt van de humeur van de dienstdoende baas.

   Ze zijn bijv. accoord met een kopie van mijn bankboekje, terwijl op de checklist uitdrukkelijk staat een bankverklaring van geldstortingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website