Melding: Leo
Betreft: Immigration Sisaket

Met veel belangstelling lees ik iedere dag Thailandblog. Nog de complimenten voor het 10 jarig bestaan en ga zo door.

Op 16 januari 2020 naar het immigratiekantoor, gelegen aan de rand van de provinciehoofdstad Sisaket geweest voor de verlenging van mijn verblijf (retirement) met 1 jaar (geldig tot 15-02-2020) en de 90 dagen melding (geldig tot 19-01-2020). NB: Mijn eerste jaarverlenging verblijf (retirement), op basis van Non-immigrant “O” ME visum, was in februari 2014.

Ingeleverd:

 • paspoort
 • pasfoto
 • TM7
 • visumondersteuningsbrief
 • kopieën (voorzien van mijn handtekening): paspoort bladzijde persoonsgegevens en de bestempelde bladzijden(tw: overzetting visum ivm nieuw paspoort, alle jaar extensions, 1x re-entry), TM6 en TM30 (receipt of notification dd. 22 januari 2016)
 • kopieën (voorzien van handtekening van mijn vrouw) van het blauwe huisadresboek en de ID kaart van haar.

Verder mijn naam en handtekening gezet op de formulieren van de kennisname van de overstay voorwaarden/gevolgen m.b.t. verblijfsverlenging/90 dagen melding. Ook is de gebruikelijk foto van mij gemaakt. Mijn vrouw moest een formulier invullen en ondertekenen, waarin zij verklaart dat ik een jaar bij haar woon, getrouwd is met mij. En 1.900 baht betaald.

Het enige verschil t.o.v. van voorgaande jaren was, dat men het door hen op de computer (reeds) ingevulde TM7 formulier met daarop de van mij gemaakte foto uitprintte, welke ik moest ondertekenen.

Het was, zoals meestal, niet druk en ik was binnen 25 minuten geholpen.
Mijn ervaring bij het kantoor is altijd heel positief.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 005/20: Immigration Sisaket – Jaarverlenging”

 1. Geert zegt op

  Bedankt om je ervaring te delen.
  Als ik het goed begrijp heb je geen bankafschriften of bankbrief afgegeven om je inkomen aan te tonen ( 65.000 maandelijks of 800.000 jaarbasis ….)

  Gegroet.

  • RonnyLatYa zegt op

   In principe zou dat ook niet nodig moet zijn met een visumondersteuningsbrief.
   Daar dient die net voor, maar sommige immigratiekantoren eisen inderdaad beide.

 2. Leo zegt op

  Geert,
  Ja alleen de visumondersteuningsbrief(VOB). Het was de vierde keer dat ik de VOB heb gebruikt.
  groet
  Leo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website