TB Immigration Info Brief 003/20: TM30 info

Door Ronny LatYa
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags:
9 januari 2020

Melder: Robert
Betreft: TM30

TM30 Bangkok notificatie info. Had bij mijn bezoek in september, formulier (2 pagina’s) ingestuurd per post, kreeg het retour formuliertje ondertekend terug, maar met een briefje dat ik copies van de volgende documenten mee moest sturen:

– Copy ID Card or Passport of House Master Owner
– Copy House Registration of House Master, Owner (House no Page and House Master Page)
– Copy Rental Agreement or Land sale contract for not have owner document
– Copy foreign passport (photo and info page)
– Copy Arrival Stamp
– Copy TM6
– “Last extension of visa” (optioneel, bedoeld wordt hier je huidige visum)

Omdat ik al weer vertrokken was toen dit briefje kwam, had ik deze documenten niet meegestuurd bij mijn laatste bezoek in december TM30 notificatie. Prompt werd het originele TM30 formulier teruggestuurd met de opmerking ‘missende documenten’. Gebeld met het immigratie call center 1178, waarin bevestigd werd dat alle bovenstaande documenten nodig waren. Alsnog nu het e.e.a. opgestuurd.

Op de vraag of online melden ook mogelijk was, werd dit bevestigd, maar het verkrijgen van een username/password zou wel een tijdje duren…

Ik vond deze info niet op het blog, dus vandaar deze info, misschien nuttig om alsnog te publiceren als het inderdaad nog niet op het blog staat.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 003/20: TM30 info”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Ik heb onlangs de app “section 38” op mijn telefoon geïnstalleerd. Een vreemde naam, maar dat is dus de app waarmee je een tm30-melding kan doen. Ik heb er nu twee keer gasten mee aangemeld en dat proces kon ik steeds helemaal afronden. Er komt alleen een digitale bevestiging, dus of dat voldoende is bij verlenging van de retirement extension weet ik nog niet. Als ik het voor mezelf nodig heb ga ik voor de zekerheid toch maar even persoonlijk langs. TiT

  • RonnyLatYa zegt op

   “Section 38” is niet zo een vreemde naam. Het verwijst naar “Sectie 38” van de Immigratie Act waar dat beschreven staat.
   http://thailaws.com/law/t_laws/tlaw0127.pdf

   • Francois Nang Lae zegt op

    Klopt. Ik bedoelde “vreemd” meer in de zin van een vreemde keuze. TM30 is (inmiddels) wel bekend, maar sectie 38 zegt de meeste mensen niets.

 2. Willem zegt op

  Ik ga er van uit dat niet alle genoemde documenten verplicht zijn bij een eenvoudige TM30 melding.

  Een copy van een huur of lease overeenkomst is natuurlijk niet van toepassing als je ergens als gast verblijft.

  Dit rijtje documenten lijkt me eerder van toepassing bij een wijziging van het permenente adres.

 3. binst lucas zegt op

  Beste
  Enige tijd geleden kreeg ik ook de aanvraag TM30 teruggestuurd met vermelding ontbrekende stukken.(zie hierboven).Terug alles opgestuurd met de ontbrekende stukken.2 weken daarna gunstig antwoord met vermelding zegel van 10 bath bij te voegen.(vergeten) .Datum TM30 formulier is datum van registratie bij Chaeng Wattana division 1.
  vriendelijke groet
  Lucas Binst


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website