Teerawit Chankowet / Shutterstock.com

Regelmatig ontvangt de redactie van Thailandblog reacties van bezoekers met de vraag: “hoe ontmoet ik een leuke Thaise vrouw?”. Met daarbij de uitdrukkelijke vermelding dat ze niet op zoek zijn naar een bargirl. In dit artikel gaan we in op het fenomeen: online daten met Thaise vrouwen.

Wat is online dating?

Dankzij internet is de wereld een stuk kleiner en sneller geworden. Er zijn overal handelsplaatsen ontstaan en andere ontmoetingsplaatsen voor vraag en aanbod. Het klinkt oneerbieding maar ook een datingsite is een soort marktplaats voor vraag en aanbod.

Wikipedia geeft de volgende definitie: onlinedating of internetdating is een Engelstalig begrip waarmee dating via het internet wordt bedoeld. De gemaakte afspraakjes hebben (meestal) als gemeenschappelijk doel een vriendschap, liefdes- of seksrelatie.

Is internetdating geschikt om een Thaise vrouw te vinden?

Jazeker, steeds meer Thaise vrouwen kiezen voor internetdating om een westerse man te vinden. Er zijn genoeg Thai die graag in contact willen komen met een farang. Het gaat dan om ‘normale’ Thaise vrouwen.

Eigenlijk is internetdating de enige mogelijkheid om een westerse man te ontmoeten. Een fatsoenlijke Thaise vrouw zal nooit een farang zo maar aanspreken. Als dat wel gebeurt heb je te maken met een (ex)bargirl. Op datingsites vindt je Thaise singles van over de hele wereld die op zoek zijn vriendschap, liefde en een huwelijkspartner.

De voordelen van online dating met een Thaise

Een belangrijk voordeel is dat je op een aantal criteria kan selecteren. Denk daarbij aan leeftijd en opleiding. Ook heb je de mogelijkheid om meer van haar achtergrond te weten te komen. Gezien de grote cultuurverschillen is het zeker raadzaam om te kijken of er voldoende raakvlakken zijn om een vriendschap of relatie aan te gaan met een Thaise vrouw.

Een aantal waardevolle dating tips:

 • Bescherm je anonimiteit. Geef niet te snel persoonlijke informatie, dat kan altijd nog.
 • Wanneer je een profiel aanmaakt zorg er dan voor dat belangrijke persoonlijke informatie zoals telefoonnummers en adresgegevens nooit in je profiel komen te staan.
 • Ook al vraagt je online vriendin om persoonlijke gegevens, wees op je hoede en geef deze pas wanneer je 100% zeker bent dat het betrouwbaar is. Financiële gegevens zoals rekeningnummers en dergelijke, dien je natuurlijk nooit aan iemand te verstreken die je nog nooit ontmoet hebt.
 • Maak een speciaal email account (gmail of hotmail) aan voor online dating. Dit maakt het eenvoudiger om je te beschermen tegen ongewenste e-mail en e-mail stalking.
 • Schroom niet om veel vragen te stellen. Je moet eerst aftasten en weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Als iemand wisselende antwoorden geeft op dezelfde vragen, dan kan een onbetrouwbaar persoon zijn. Maak notities als je iets verdacht vindt.
 • Wees er ook op voorbereid dat er Thaise vrouwen zijn die na een tijdje een zielig verhaal gaan ophouden en je om geld gaan vragen. Moeder ziek, vader dood, buffel kreupel, broertje in het ziekenhuis en ga zo maar door. Hoe lief en betrouwbaar ze ook overkomt, ga er niet op in. Al gaat het maar om relatief kleine bedragen, begin er niet aan. Er zitten ‘rotte appels’ tussen die jou proberen op te lichten. Geld sturen naar iemand die je nog nooit ontmoet hebt is niet verstandig, laat je hoofd niet op hol brengen. Mocht je toch graag geld sturen naar een onbekende, dan geef ik je mijn emailadres wel even ;-).
 • Meld misbruik en verzoeken om geld, direct bij de beheerder van de datingsite.
 • Er zijn betrouwbare en minder betrouwbare datingsites. Maar zelfs betrouwbare datingsites kunnen nooit garanderen dat de leden ook betrouwbaar zijn.

Welke datingsites kan je bezoeken om Thaise vrouwen te ontmoeten?

Er zijn er genoeg op internet te vinden. Ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd maar je kunt wel de conclusie trekken dat de grotere en meer professionele datingsites ook wat meer betrouwbaar zijn. Harde garanties kan niemand je geven. Als je niet succesvol bent met internetdaten, hoeft dat niet aan de datingsite te liggen. Misschien werkt het niet voor jou om wat voor reden dan ook.

Is internetdating gratis?

Een eerste inschrijving is meestal gratis. Wel zijn er dan beperkingen in de functionaliteiten. Als je serieus wilt internetdaten is een betaalde lidmaatschap wel een goede optie. De kosten vallen mee en je kunt veel meer met je datingaccount.

Tot die tijd, veel plezier met daten en wellicht ontmoet je jouw Thaise droomvrouw!

Wat zijn de ervaringen van onze lezers met internetdating?


» Laat een reactie achter


20 reacties op “Is internetdating geschikt om een Thaise vrouw te vinden?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Mijn ervaringen zijn, zoals wellicht te verwachten, erg wisselend. Variërend van lieden die uitsluitend op je emailadres uit zijn om dat vervolgens vol te spammen, en een dame die alleen naar mijn kamer wilde komen als haar zusje ook mee mocht (niet intrappen natuurlijk), tot dames die hun doel bereikt hebben, getrouwd zijn met een farang en alleen nog voor vakantie naar Thailand komen.
  Persoonlijk heb ik een voorkeur voor Thaifriendly.com.
  Daar kunnen de dames min of meer vrijelijk in hun profiel aangeven wat de bedoeling is, terwijl sommige andere sites daar erg moeilijk over doen.
  Verder uiteraard nooit geld toezeggen of overmaken en zorg ervoor dat je ofwel in Thailand bent of in ieder geval binnen afzienbare tijd een echte ontmoeting kunt hebben, en schep geen valse verwachtingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 2. harry zegt op

  Om te beginnen ; internetdating kan zeer zeker geschikt zijn om een Thaise partner te vinden.Zelf heb ik hier nogal vrij veel ervaring in en ook diverse Thaise vrouwen via internet leren kennen.Soms een relatie er mee gehad en sommigen zijn goede vrienden geworden.Alleen de stelling : Een fatsoenlijke Thaise vrouw zal nooit een farang zo maar aanspreken, verwijs ik naar het rijk der fabelen.Heb wel eens een relatie gehad met een Thaise vrouw uit de hogere kringen.Door mijn eigen toedoen is het echter op niets uitgelopen.Mijn huidige vriendin heb ik via een datingsite leren kennen en inmiddels is ze de 4e maal in Nederland.Heb haar NOOIT in Thailand ontmoet zelfs.Moet wel erbij vermelden dat ik me zowel in woord als geschrift redelijk in het Thai kan uitdrukken.Maakt het dus een heel stuk makkelijker.Voor zij de eerste keer naar Nederland kwam zijn er heel wat gesprekken aan vooraf gegaan en heeft zeker anderhalf jaar geduurd voordat zij het aandurfde om naar Nederland te komen zonder mij ooit in real ontmoet te hebben.
  Maar zoals reeds eerder geschreven er zit ook veel kaf tussen het koren.Het is inderdaad zo dat je met een bargirl verdomd goed moet uitkijken, maar ook hier zitten goede tussen.Ligt er net aan wie je tegenkomt.
  Het voordeel met internetdaten is dat je over het algemeen hoger opgeleide dames tegen komt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Ronald zegt op

  Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de gratis datingsites. Het is echt niet nodig om een betaalde site te kiezen, maar één ding is wel zeker; al het goede komt langzaam…
  Of je nu een gratis of betaalde versie probeert, er zit altijd (veel) kaf onder het koren wat gescheiden moet worden.
  Maar als je je gezond verstand gebruikt, en zelf een normaal gedegen profiel opsteld en je je niet als een hork (mis)(ge)draagt maak je de kansen voor jezelf aanzienlijk groter.
  Heb je eenmaal iemand gevonden waarmee je normaal en leuk kunt communiceren stel dan voor om met elkaar te Skypen. Wimpelt ze dit af en zegt ze om onduidelijke redenen dat dat niet kan dan kun je beter verder op zoek gaan en is het (vaak) een gewiekste scammer met verkeerde bedoelingen.
  Persoonlijk heb ik nu contact met een leuke dame van 42 jaar uit Bangkok, universitair opgeleid, goede baan, nooit getrouwd geweest en geen kinderen welke ik reeds ontmoet heb hier in NL
  Geen gezeur om geld, trip heeft ze helemaal zelf bekostigd en er werden zelfs wat souvenirs meegebracht vanuit haar eigen land voor mn familie. Een schat van een meid.
  Nogmaals, het ligt ook voor een groot deel aan jezelf. Thailand mag dan wel misschien een slechte naam verkregen hebben vanwege oorden als Pattaya en andere Red Light Districts in het land, maar jij gaat hier in NL toch ook niet naar de Wallen of een ander RLD om daar een vriendin op te zoeken voor een gedegen relatie….toch…?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +23 (obv 23 stemmen)
 4. Daniel VL zegt op

  Opmerking: Het is in Thailand de gewoonte bij een eerste afspraak een vriendin of zelfs moeder mee te brengen, Volgens mij ben je dan in betere kringen. Men wil zien met wie men te doen heeft.
  De chapperon.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 5. Rob V. zegt op

  Ik heb geen ervaring met datingsites. Via mijn wijlen vrouw ken ik diverse dames die vrijgezel zijn of waren. Een partner via datingssites proberen te vinden liepen ze niet echt warm voor, ook niet degene die voorkeur voor westerlingen hadden. Om hele begrijpelijke redenen die denk iedereen die internetdating wel kent: wat zijn de werkelijke motieven van de persoon aan de andere kant? Wil die man niet gewoon seks of die vrouw niet gewoon geld? Sommige dames hebben bijvoorbeeld via chat of facebook weleens contact gehad maar wat ik zo hoor was dat regelmatig een ‘pakwaan’ (zoetemond, gladde praters) man die ze uit de kleren probeerde te praten. Begrijpelijk dat ze nogal behoudend zijn (geworden) met digitale contacten.

  Profielen kunnen natuurlijk vooral een rooskleurig beeld laten zien, het is maar afwachten hoe iemand in het echt is. Zeer begrijpelijk dat men liever iemand in het echt ontmoet. De vijver waarin je vist is dan wel veel kleiner. Maarja als je alleen maar tussen werk en huis pendelt kom je natuurlijk weinig potentiele partners tegen, al helemaal als je iets exotisch je voorkeur heeft.

  Om vergelijkbare redenen zie ik mijzelf ook nog niet op een datingsite, gevoelsmatig vraag je je toch af wat de motivatie is om een farang danwel Thai partner te vinden. Mensen hebben universele waarden dus speciale eigenschappen toedichten aan een volk is onzinnig. Hoogstens kun je een voorkeur hebben voor een bepaald uiterlijk. Dan toch maar op zoek via een datingsite die een ruim aanbod heeft met mensen die aan jouw (uiterlijke) voorkeuren voldoen?

  Ga je toch internetdaten dan is gezondverstand gewoon belangrijk. De ander niet te snel vertrouwen, maar andersom gaat die vlieger ook op. Jij kunt een best, eerlijk en oprecht persoon zijn maar de persoon aan de andere kant moet dat ook nog maar afwachten! Rustig aan doen, geen rare dingen die je normaal ook niet zou doen met een wild vreemde. Kleine kans dat je dan op je plaat gaat.

  Overigens ben ik het niet eens met de stelling dat normale Thaise vrouwen geen vreemden (farang) aanspreken. In het dagelijks leven hier of in Thailand spreken we allemaal niet snel een vreemde aan. Goede kans dat je als griezel of fout wordt gezien als je bij het stoplicht zomaar een gesprek aan gaat of begint te flirten… Als iemand je in Nederland uit het niets een gesprek met je begint om een en ander over je te weten te komen zou ik evengoed achterdochtig worden! Maar in sommige locaties of situaties doet die gelegenheid zich wel op natuurlijke wijze voor. Of je nu in Nederland bent of in Thailand, Nederlandse of Thaise, man of vrouw, dat doet er niet toe, het moment moet gewoon kloppen.

  Zo heb ik mijn lieve schat ontmoet toen ik ‘s avonds laat nog door een verlaten straatje liep in het dorp waar ik was. Zij had juist haar winkeltje aan huis gesloten en vroeg zich toch af wat die witneus hier de afgelopen paar dagen deed. Ze sprak me aan en zo begon een kort gesprekje en de rest ging vanzelf.

  Om terug te komen op het internet daten, dat de dames in dubio zijn hoe een leuke partner te vinden snap ik best. Ik heb dezelfde bezwaren. Bedenk dus dat internetdaten je visvijver zeer veel groter maakt maar dat er nog zoveel meer ontzettend leuke mannen en vrouwen zijn die je niet via internetdating zal tegenkomen. Wat ik zelf op termijn zou doen? Geen flauw idee…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Ronald zegt op

   Daarom is het maar goed dat er Skype is!
   Alnaar gelang het real life gedrag en de bijbehorende antwoorden op gesteld vragen krijg je veelal al snel de indruk hoe iemand werkelijk is.
   Er is niets engs aan aan internetdating zolang je de volgorde van internetdating en dan Skype aanhoud en je gezond verstand gebruikt!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. bert zegt op

  dik jaar terug op thaicupid geregistreerd, en met het eerste meisje waar ik effectief mee ben beginnen chatten ben ik nog steeds samen. ondertussen al 3 keer daar geweest, zij 1 keer hier in BE.

  dus zeer onverwacht tevreden van, en ik zou willen samenwonen binnekort met haar.
  wees je wel bewust van de vele papierwerk en wachtperiode’s..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Leoke zegt op

  Mijn ervaring is zeer positief. Ik heb me ooit ingeschreven op zo een website (thailovelinks) en al snel kreeg ik veel, te veel, ‘interesses’. Op basis van een paar emails heb ik er al snel een hele hoop afgewimpeld.

  Eentje beviel me heel erg. Van website al snel overgegaan op email en daarna chat met webcam, en kort daarna ben ik naar Thailand gereisd; daar met haar hulp een appartement gehuurd en een maand samen doorgebracht.
  Een paar maand later is zij een tijdje bij mij op bezoek geweest zodat ze wist in wat voor apenland ik wel leef (Belgie dus :-)).
  En weer een paar maand later zijn we gehuwd, in Thailand. Dat is nu al zo’n 10 jaar geleden. Die 10 jaar zijn de beste van mijn leven (ik ben nu eind in de vijftig).

  We willen ooit samen naar Thailand gaan wonen maar mijn vrouw blijft het maar uitstellen omdat ze hier zeer gelukkig is.

  Waar of hoe je iemand ontmoet is minder belangrijk. Dat je de of een juiste vindt en investeert in de relatie, dat is wat telt, en het culturele verschil, als je daar goed mee omgaat is dat juist interessant en boeiend.

  Goede raad: doe ook echt je best om Thais te leren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • rob zegt op

   Interessant, dat zij niet naar Th. terug wil, en jij wel. Ben benieuwd waarom, want mijn drempel is: veel energie verspillen op een datingsite terwijl die vrouwen een farang zoeken die in Th. wil wonen (is mijn vooroordeel, bij deze wat ontkracht), en dat wil ik niet.Heeft zij hier vrienden gemaakt? Voelt ze zich hier rijk? Ik ken een verhaal van Belgen, hoogopgeleid, die hun vrouw meenamen op vriendenbezoek. Zij kon geen NL. Na een poosje viel ze maar in slaap !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • ronnyLatPhrao zegt op

    Heb dat met een Nederlandse vrouw gehad die bij ons op bezoek was omdat ze geen Vlaams kon…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • ronnyLatPhrao zegt op

   “Een paar maand later is zij een tijdje bij mij op bezoek geweest zodat ze wist in wat voor apenland ik wel leef (Belgie dus :-)).”
   “We willen ooit samen naar Thailand gaan wonen maar mijn vrouw blijft het maar uitstellen omdat ze hier zeer gelukkig is.”

   Blijkbaar kan ze België meer waarderen dan jij.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. fred zegt op

  Ik woon nu al 10 jaar in Thailand en heb ontelbare relaties weten ontspruiten en ontelbare weten afspringen. Echter merkte ik dat dat niet altijd te maken heeft waar je de meid hebt leren kennen. De meeste meisjes in de ‘gewone’ barretjes zijn niet echt wat je zou noemen prostituees…..de meeste zijn meisjes die net als de andere ‘gewone’ meisjes op zoek zijn naar een farang om een vaste relatie mee aan te gaan …en dat is toch een groot verschil met een prostituee in het westen voor wie in een bar zitten echt een beroep is.

  Zodoende heb ik hier meiden uit de meest beruchte barretjes een relatie weten beginnen waarvan ik dacht man man farang aan wat ga je beginnen…..en neen…ondertussen zijn sommigen gehuwd…wonen in Belgie …hebben een kind een mooie job en een goede relatie…..Anderen die pochten dat die van hun uit Bangkok was een job had en geen barmeisje……verging het stukken minder fijn…..Ach je kan het allemaal moeilijk voorspellen…..En het hangt niet alleen af van het meisje…ook de farang is niet altijd wat hij zou moeten zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 9. Lung addie zegt op

  Internetdating is in onze huidige, moderne samenleving een goed en gebruikelijk hulpmiddel geworden. Of dat nu specifiek om Thaise of andere nationaliteiten gaat speelt eigenlijk weinig rol.
  Tenslotte, voor iemand, die hier amper een paar weken met vakantie komt, met als doel een nieuwe liefde te ontmoeten, is het zelfs een groot voordeel om vooraf selectief de te maken afspraken te kunnen bepalen. Zonder intenetdating waren er in feite weinig andere mogelijkheden een dame te ontmoeten buiten het uitgangsleven. Je spreekt in een supermarkt, op de markt… niet zomaar een wildvreemde dame aan want je loopt reeds het risico dat ze geen snars van je verhaal verstaat.
  Internetdating heeft natuurlijk, net zoals bij het gewone daten, zijn valkuilen. Een garantie dat het geen “bargirl” aan de lijn hebt, voor diegenen die tegen deze categorie dames iets hebben, is nooit uitgesloten want ook zij beschikken veelal over internet.
  Iemand die Thailand een beetje kent, en ook hier moet het niet specifiek om een Thaise dame gaan, die weet of zou moeten weten, dat een “echte dame” nooit een eerste afspraak in je hotelkamer zal maken. Het zal op neutraal terrein moeten plaatsvinden en ja: gebruikelijk vergezeld van een familielid, vriendin of collega.
  Dus volgens mijn mening: niets mis met interdating, gewoon je gezond verstand gebruiken is de boodschap.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 10. rob zegt op

  Nog wel een kanttekening; waar wij achter de PC ons dossier kunnen opbouwen, is dat lijkt mij met een smartphone, waarvan zij zich vaak bedienen, slecht mogelijk. Hou daar rekening mee, en dat dat de reden kan zijn dat ze je informatie niet onthouden, en vragen vergeten te beantwoorden. Ook vraag ik mij af of je wel betalend lid zijn, zo niet, dan sturen ze alleen verzoeken (?), en wachten dan af of jij reageert. Dus een random verzoek kan best serieus zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Henk zegt op

  Kan iemand mij wat namen geven van een betrouwbare dating site voor het zoeken van een thaise vrouw. gr Henk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. rentenier zegt op

  Een waarschuwing voor de vele ‘nep profielen’ die er op datingsites staan! Als er een bloedmooie en heel jonge vrouw heel positief het initiatief neemt, dan moet je op passen. Vooral vertrouw ik het niet als zo’n prachtige vrouw slechts 1 foto op haar profiel zet want een mooie vrouw is trots op zichzelf en toont dat graag. Het is te gemakkelijk om 1 foto van het Internet te halen en te gebruiken voor een ‘nep-profiel! Als je nuchter na denkt begrijp je dat het onrealistisch is. Vooral als ze eigenlijk meteen naar je e-mail adres vragen moet je ook voorzichtig worden want waar is dat voor nodig?
  Ik heb heel veel goede vriendinnen gehad via Online daten en woon nu 10 maanden samen in Thailand met een financieel onafhankelijke alleenstaande ex-bank-employee wiens zoon voor zichzelf zorgt. Ik ben samen met haar de 84 jarige moeder gaan ontmoeten maar we hebben geen toestemming hoeven te vragen. Ook trouwen is voor ons beiden geen ‘moeten’ want wat voor voordelen levert dat nop? het biedt geen garantie voor liefde en trouw.
  Ik maak ‘n profiel aan met zo veel mogelijk belangrijke informatie over mezelf en duidelijke en gerichte vragen over de dames. Zij die de moeite nemen om positief te reageren, zijn voor mij de moeite waard om er verder op in te gaan en dan pas betaalde ik voor de mogelijkheden om maximaal contact te kunnen hebben.
  Ik bezoek nooit bars en kan Thais spreken en zou de rijstvelden in kunnen gaan maar heb goede ervaringen met Thaicupid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. Eric vos zegt op

  Ben nu 12 jaar samen en 6 jaar getrouwd.
  Hebben een kleine van 5 jaar.
  Het kan dus ook goed gaan !!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. tom bang zegt op

  Heb ooit een profiel aangemaakt op Tagged.com en me voorgesteld.
  Woonde zogenaamd al in Thailand en na enkele reacties ben ik dus bij 3 dames op bezoek geweest.
  Inmiddels al weer 9 jaar getrouwd en mijn vrouw werkt nog steeds bij haar baas in Thailand en wij zijn ook nog steeds bij elkaar.
  Mijn vrouw werkte niet in een bar maar zo negatief als velen er over doen komt op mij wel erg hypocriet over want ook die vrouwen zouden het graag anders zien .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. frans zegt op

  Voor mij geen datings sites. Ga in eerste instantie gewoon op vakantie, in b.v. de isaan en geef je ogen goed de kost. Ga na wat de do en do not zijn. Elkaar live ontmoeten is beter dan via zo een date site. je weet zeker wie je voor hebt en wat je eventueel kunt verwachten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   Niks mis met dating sites als je maar niet te naïef bent. In eerste instantie ging ik alleen fietsen in Zuidoost Azië. Heb me dan op een aantal gratis dating sites ingeschreven en dan gezocht naar dames in de buurt. Als er dan leuke dames reageerden een afspraak gemaakt.

   Na drie relaties, een van bijna 5 jaar in Zuid-Thailand, een van 3 jaar op de Filipijnen nu eindelijk de ware gevonden, weer een Filipina.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website