Regelmatig ontvangt de redactie van Thailandblog reacties van bezoekers met de vraag: “hoe ontmoet ik een leuke Thaise vrouw?”. Met daarbij de uitdrukkelijke vermelding dat ze niet op zoek zijn naar een bargirl. In dit artikel gaan we in op het fenomeen: online daten met Thaise vrouwen.

Wat is online dating?

Dankzij internet is de wereld een stuk kleiner en sneller geworden. Er zijn overal handelsplaatsen ontstaan en andere ontmoetingsplaatsen voor vraag en aanbod. Het klinkt oneerbieding maar ook een datingsite is een soort marktplaats voor vraag en aanbod.

Wikipedia geeft de volgende definitie: onlinedating of internetdating is een Engelstalig begrip waarmee dating via het internet wordt bedoeld. De gemaakte afspraakjes hebben (meestal) als gemeenschappelijk doel een vriendschap, liefdes- of seksrelatie.

Is internetdating geschikt om een Thaise vrouw te vinden?

Jazeker, steeds meer Thaise vrouwen kiezen voor internetdating om een westerse man te vinden. Er zijn genoeg Thai die graag in contact willen komen met een farang. Het gaat dan om ‘normale’ Thaise vrouwen.

Eigenlijk is internetdating de enige mogelijkheid om een westerse man te ontmoeten. Een fatsoenlijke Thaise vrouw zal nooit een farang zo maar aanspreken. Als dat wel gebeurt heb je te maken met een (ex)bargirl. Op datingsites vindt je Thaise singles van over de hele wereld die op zoek zijn vriendschap, liefde en een huwelijkspartner.

De voordelen van online dating met een Thaise

Een belangrijk voordeel is dat je op een aantal criteria kan selecteren. Denk daarbij aan leeftijd en opleiding. Ook heb je de mogelijkheid om meer van haar achtergrond te weten te komen. Gezien de grote cultuurverschillen is het zeker raadzaam om te kijken of er voldoende raakvlakken zijn om een vriendschap of relatie aan te gaan met een Thaise vrouw.

Een aantal waardevolle dating tips:

 • Bescherm je anonimiteit. Geef niet te snel persoonlijke informatie, dat kan altijd nog.
 • Wanneer je een profiel aanmaakt zorg er dan voor dat belangrijke persoonlijke informatie zoals telefoonnummers en adresgegevens nooit in je profiel komen te staan.
 • Ook al vraagt je online vriendin om persoonlijke gegevens, wees op je hoede en geef deze pas wanneer je 100% zeker bent dat het betrouwbaar is. Financiële gegevens zoals rekeningnummers en dergelijke, dien je natuurlijk nooit aan iemand te verstreken die je nog nooit ontmoet hebt.
 • Maak een speciaal email account (gmail of hotmail) aan voor online dating. Dit maakt het eenvoudiger om je te beschermen tegen ongewenste e-mail en e-mail stalking.
 • Schroom niet om veel vragen te stellen. Je moet eerst aftasten en weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Als iemand wisselende antwoorden geeft op dezelfde vragen, dan kan een onbetrouwbaar persoon zijn. Maak notities als je iets verdacht vindt.
 • Wees er ook op voorbereid dat er Thaise vrouwen zijn die na een tijdje een zielig verhaal gaan ophouden en je om geld gaan vragen. Moeder ziek, vader dood, buffel kreupel, broertje in het ziekenhuis en ga zo maar door. Hoe lief en betrouwbaar ze ook overkomt, ga er niet op in. Al gaat het maar om relatief kleine bedragen, begin er niet aan. Er zitten ‘rotte appels’ tussen die jou proberen op te lichten. Geld sturen naar iemand die je nog nooit ontmoet hebt is niet verstandig, laat je hoofd niet op hol brengen. Mocht je toch graag geld sturen naar een onbekende, dan geef ik je mijn emailadres wel even ;-).
 • Meld misbruik en verzoeken om geld, direct bij de beheerder van de datingsite.
 • Er zijn betrouwbare en minder betrouwbare datingsites. Maar zelfs betrouwbare datingsites kunnen nooit garanderen dat de leden ook betrouwbaar zijn.

Welke datingsites kan je bezoeken om Thaise vrouwen te ontmoeten?

Er zijn er genoeg op internet te vinden. Ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd maar je kunt wel de conclusie trekken dat de grotere en meer professionele datingsites ook wat meer betrouwbaar zijn. Harde garanties kan niemand je geven. Als je niet succesvol bent met internetdaten, hoeft dat niet aan de datingsite te liggen. Misschien werkt het niet voor jou om wat voor reden dan ook.

Datingapps

Inmiddels zijn er ook datingapps voor op je telefoon (smartphone) waarvan de bekendste ongetwijfeld Tinder is. Tinder is een van de populairste (gratis) datingapps. Op basis van je voorkeuren krijg je een hele reeks profielen van anderen te zien, waarbij je telkens met je vinger naar links of rechts ‘swipet’ om aan te geven of je die persoon al dan niet wil leren kennen. Als je iemand leuk vindt, kan je met elkaar beginnen chatten en eventueel afspreken. Andere datingapps zijn:

 • Thaifriendly
 • Thaicupid
 • Asiandating
 • Seeking
 • Thaiflirting

Is internetdating gratis?

Een eerste inschrijving is meestal gratis. Wel zijn er dan beperkingen in de functionaliteiten. Als je serieus wilt internetdaten is een betaalde lidmaatschap wel een goede optie. De kosten vallen mee en je kunt veel meer met je datingaccount.

Tot die tijd, veel plezier met daten en wellicht ontmoet je jouw Thaise droomvrouw!

Wat zijn de ervaringen van onze lezers met internetdating?

49 reacties op “Is internetdating geschikt om een Thaise vrouw te vinden?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Mijn ervaringen zijn, zoals wellicht te verwachten, erg wisselend. Variërend van lieden die uitsluitend op je emailadres uit zijn om dat vervolgens vol te spammen, en een dame die alleen naar mijn kamer wilde komen als haar zusje ook mee mocht (niet intrappen natuurlijk), tot dames die hun doel bereikt hebben, getrouwd zijn met een farang en alleen nog voor vakantie naar Thailand komen.
  Persoonlijk heb ik een voorkeur voor Thaifriendly.com.
  Daar kunnen de dames min of meer vrijelijk in hun profiel aangeven wat de bedoeling is, terwijl sommige andere sites daar erg moeilijk over doen.
  Verder uiteraard nooit geld toezeggen of overmaken en zorg ervoor dat je ofwel in Thailand bent of in ieder geval binnen afzienbare tijd een echte ontmoeting kunt hebben, en schep geen valse verwachtingen.

 2. harry zegt op

  Om te beginnen ; internetdating kan zeer zeker geschikt zijn om een Thaise partner te vinden.Zelf heb ik hier nogal vrij veel ervaring in en ook diverse Thaise vrouwen via internet leren kennen.Soms een relatie er mee gehad en sommigen zijn goede vrienden geworden.Alleen de stelling : Een fatsoenlijke Thaise vrouw zal nooit een farang zo maar aanspreken, verwijs ik naar het rijk der fabelen.Heb wel eens een relatie gehad met een Thaise vrouw uit de hogere kringen.Door mijn eigen toedoen is het echter op niets uitgelopen.Mijn huidige vriendin heb ik via een datingsite leren kennen en inmiddels is ze de 4e maal in Nederland.Heb haar NOOIT in Thailand ontmoet zelfs.Moet wel erbij vermelden dat ik me zowel in woord als geschrift redelijk in het Thai kan uitdrukken.Maakt het dus een heel stuk makkelijker.Voor zij de eerste keer naar Nederland kwam zijn er heel wat gesprekken aan vooraf gegaan en heeft zeker anderhalf jaar geduurd voordat zij het aandurfde om naar Nederland te komen zonder mij ooit in real ontmoet te hebben.
  Maar zoals reeds eerder geschreven er zit ook veel kaf tussen het koren.Het is inderdaad zo dat je met een bargirl verdomd goed moet uitkijken, maar ook hier zitten goede tussen.Ligt er net aan wie je tegenkomt.
  Het voordeel met internetdaten is dat je over het algemeen hoger opgeleide dames tegen komt.

  • Jos zegt op

   Dat ze hoog opgeleid zijn betekent toch niet dat zij beter zijn dan een simpele boerendochter. Ik zie er in elk geval geen voordeel in.

  • khun moo zegt op

   Wanneer de dame in kwestie niet goed met een computer kan omgaan , wordt er vaker een tussenpersoon of vriendin ingeschakelt die de conversatie doet.
   Die maakt dan ook de profielen op.

  • Yak zegt op

   Harry, even een opmerking,
   Het voordeel met internet daten is dat je over het algemeen hoger opgeleide dames tegen komt, dit is een stelling die ik naar het rijk der fabelen verwijs.
   Maanden heb ik gedate met vrouwen op een Thaise datingsite.
   Ik verbleef niet in Nederland, al voor jaren verbleef ik op een ander wereld deel en was van plan om een rondreis van een jaar in Azië te maken. Ik had ook een account op een Maleisische datingsite, daar trof ik voornamelijk oudere hoog opgeleide moslima aan.
   Ik zelf was niet geïnteresseerd in een 50 jarige dame (zelf was ik toen 67 jaar).
   Nooit heb ik interesse gehad om naar Thailand te reizen, maar vanwege mijn rondreis plan kwam ik toch ook op Thailand uit.
   Een paar maanden was ik in de weer (Skype en Line) met vele vrouwen, de toegestuurde foto’s waren in 1 woord geweldig en de leeftijd was ook prima, het moest tussen de 40 en 45 jaar zijn, de leeftijd van de vrouwen die reageerden begon bij 20 jaar, geen interesse in deze vrouwen want dat is niet de door mij gewenste leeftijd, maar de meeste spreken haast geen Engels of hebben een vriendin die helpt.
   Ik heb een afspraak gemaakt met een vrouw (41 jaar) die ik zou ontmoeten zodra ik in BKK zou landen. Een grote goed uitziende vrouw met een vriendin, mijn vraag of dit een menage a trois zou worden, werd lachend afgewezen, het bleek dat de vriendin een tijdelijke tolk was, want mijn date sprak geen woord Engels, met deze date had ik alleen maar geschreven nooit gesproken dus ik was verbaasd.
   Wij hebben 10 dagen samen opgetrokken, veel gezien, BKK, Phuket, Kon Kaen en de conversatie als die er al was gebeurde via de laptop, Google translate slaat vaak nergens op dus hopeloos, maar ondanks dat ik een goede tijd met haar heb doorgebracht ben ik alleen verder vertrokken en had contact met een andere Thaise gekregen, nog nooit heb ik zo gelachen als met deze vrouw, nu weer wel via Skype, zij heeft een afgeronde universitaire opleiding, sprak zeer goed Engels en heeft een Amsterdamse humor, ik geef toe dat als je geen Amsterdammer bent je niet zal begrijpen wat ik hier meen bedoel, maar deze vrouw kreeg mij echt aan het huilen van het lachen. Zij was toen 42 jaar, dus mijn doelgroep, heeft een goede baan, wij probeerden het met elkaar uit en zijn nu al 4 jaar bij elkaar. Mijn rondreis is nooit doorgegaan en ik wij wonen nu al 4 jaar samen hier in Thailand met elkaar. Ik heb mazzel met deze vrouw want mijn ervaring via een datingsite is dat je niet bepaald Engels sprekende vrouwen ontmoet.
   Je moet geluk hebben en samen proberen elkaar en ook elkaars verschillende cultuur te begrijpen. Verwacht niet al teveel van datingsites van welke land dan ook, maar ook wat verwacht je zelf want dat is ook belangrijk, een vakantievriendin, dan heb je geen site nodig, een relatie voor de rest van je leven, succes maar verwacht niet al teveel van een datingsite.
   Nogmaals ik heb het getroffen met mijn Thaise vrouw, maar als ik zoThailandblog lees ben ik geloof ik 1 van de weinige die na zoveel jaar nog samen is met een Thaise.
   Lachen doen wij nog altijd dagelijks (maar ook knetterende ruzies)echter de humor wint het tot nu toe.
   Dus nogmaals verwacht geen hoogopgeleide goed Engels sprekende Thaise jonge schoonheid aan de haak te slaan via welke datingsite dan ook want je komt van een koude kermis thuis.
   Hou er ook rekening mee dat een Thaise vrouw anders in het leven staat dan een Westerse vrouw, leeftijd en uiterlijke schoonheid speelt hier geen (grote) rol, wat belangrijk is dat je een goed hart hebt en dat ook laat blijken ik bedoel niet om je te laten gebruiken als een ATM, niet alleen naar haar maar ook hoe positief je naar anderen en in het leven staat.
   Als je goed bent bevonden (overal wordt ik door de Thaise mannen en vrouwen gezien als Richard Gere en wordt ondanks mijn leeftijd beoordeeld als een sterke kerel) door je Thaise dan heb je de beste vrouw die je maar kan wensen, een vrouw die vecht voor familie, maar ook voor jou want jij bent immers een familielid.
   Nogmaals ik wens iedereen een goed leven en een goede vrouw toe, nationaliteit doet er niet toe.
   Yak

 3. Ronald zegt op

  Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de gratis datingsites. Het is echt niet nodig om een betaalde site te kiezen, maar één ding is wel zeker; al het goede komt langzaam…
  Of je nu een gratis of betaalde versie probeert, er zit altijd (veel) kaf onder het koren wat gescheiden moet worden.
  Maar als je je gezond verstand gebruikt, en zelf een normaal gedegen profiel opsteld en je je niet als een hork (mis)(ge)draagt maak je de kansen voor jezelf aanzienlijk groter.
  Heb je eenmaal iemand gevonden waarmee je normaal en leuk kunt communiceren stel dan voor om met elkaar te Skypen. Wimpelt ze dit af en zegt ze om onduidelijke redenen dat dat niet kan dan kun je beter verder op zoek gaan en is het (vaak) een gewiekste scammer met verkeerde bedoelingen.
  Persoonlijk heb ik nu contact met een leuke dame van 42 jaar uit Bangkok, universitair opgeleid, goede baan, nooit getrouwd geweest en geen kinderen welke ik reeds ontmoet heb hier in NL
  Geen gezeur om geld, trip heeft ze helemaal zelf bekostigd en er werden zelfs wat souvenirs meegebracht vanuit haar eigen land voor mn familie. Een schat van een meid.
  Nogmaals, het ligt ook voor een groot deel aan jezelf. Thailand mag dan wel misschien een slechte naam verkregen hebben vanwege oorden als Pattaya en andere Red Light Districts in het land, maar jij gaat hier in NL toch ook niet naar de Wallen of een ander RLD om daar een vriendin op te zoeken voor een gedegen relatie….toch…?

 4. Daniel VL zegt op

  Opmerking: Het is in Thailand de gewoonte bij een eerste afspraak een vriendin of zelfs moeder mee te brengen, Volgens mij ben je dan in betere kringen. Men wil zien met wie men te doen heeft.
  De chapperon.

 5. Rob V. zegt op

  Ik heb geen ervaring met datingsites. Via mijn wijlen vrouw ken ik diverse dames die vrijgezel zijn of waren. Een partner via datingssites proberen te vinden liepen ze niet echt warm voor, ook niet degene die voorkeur voor westerlingen hadden. Om hele begrijpelijke redenen die denk iedereen die internetdating wel kent: wat zijn de werkelijke motieven van de persoon aan de andere kant? Wil die man niet gewoon seks of die vrouw niet gewoon geld? Sommige dames hebben bijvoorbeeld via chat of facebook weleens contact gehad maar wat ik zo hoor was dat regelmatig een ‘pakwaan’ (zoetemond, gladde praters) man die ze uit de kleren probeerde te praten. Begrijpelijk dat ze nogal behoudend zijn (geworden) met digitale contacten.

  Profielen kunnen natuurlijk vooral een rooskleurig beeld laten zien, het is maar afwachten hoe iemand in het echt is. Zeer begrijpelijk dat men liever iemand in het echt ontmoet. De vijver waarin je vist is dan wel veel kleiner. Maarja als je alleen maar tussen werk en huis pendelt kom je natuurlijk weinig potentiele partners tegen, al helemaal als je iets exotisch je voorkeur heeft.

  Om vergelijkbare redenen zie ik mijzelf ook nog niet op een datingsite, gevoelsmatig vraag je je toch af wat de motivatie is om een farang danwel Thai partner te vinden. Mensen hebben universele waarden dus speciale eigenschappen toedichten aan een volk is onzinnig. Hoogstens kun je een voorkeur hebben voor een bepaald uiterlijk. Dan toch maar op zoek via een datingsite die een ruim aanbod heeft met mensen die aan jouw (uiterlijke) voorkeuren voldoen?

  Ga je toch internetdaten dan is gezondverstand gewoon belangrijk. De ander niet te snel vertrouwen, maar andersom gaat die vlieger ook op. Jij kunt een best, eerlijk en oprecht persoon zijn maar de persoon aan de andere kant moet dat ook nog maar afwachten! Rustig aan doen, geen rare dingen die je normaal ook niet zou doen met een wild vreemde. Kleine kans dat je dan op je plaat gaat.

  Overigens ben ik het niet eens met de stelling dat normale Thaise vrouwen geen vreemden (farang) aanspreken. In het dagelijks leven hier of in Thailand spreken we allemaal niet snel een vreemde aan. Goede kans dat je als griezel of fout wordt gezien als je bij het stoplicht zomaar een gesprek aan gaat of begint te flirten… Als iemand je in Nederland uit het niets een gesprek met je begint om een en ander over je te weten te komen zou ik evengoed achterdochtig worden! Maar in sommige locaties of situaties doet die gelegenheid zich wel op natuurlijke wijze voor. Of je nu in Nederland bent of in Thailand, Nederlandse of Thaise, man of vrouw, dat doet er niet toe, het moment moet gewoon kloppen.

  Zo heb ik mijn lieve schat ontmoet toen ik ’s avonds laat nog door een verlaten straatje liep in het dorp waar ik was. Zij had juist haar winkeltje aan huis gesloten en vroeg zich toch af wat die witneus hier de afgelopen paar dagen deed. Ze sprak me aan en zo begon een kort gesprekje en de rest ging vanzelf.

  Om terug te komen op het internet daten, dat de dames in dubio zijn hoe een leuke partner te vinden snap ik best. Ik heb dezelfde bezwaren. Bedenk dus dat internetdaten je visvijver zeer veel groter maakt maar dat er nog zoveel meer ontzettend leuke mannen en vrouwen zijn die je niet via internetdating zal tegenkomen. Wat ik zelf op termijn zou doen? Geen flauw idee…

  • Ronald zegt op

   Daarom is het maar goed dat er Skype is!
   Alnaar gelang het real life gedrag en de bijbehorende antwoorden op gesteld vragen krijg je veelal al snel de indruk hoe iemand werkelijk is.
   Er is niets engs aan aan internetdating zolang je de volgorde van internetdating en dan Skype aanhoud en je gezond verstand gebruikt!

 6. bert zegt op

  dik jaar terug op thaicupid geregistreerd, en met het eerste meisje waar ik effectief mee ben beginnen chatten ben ik nog steeds samen. ondertussen al 3 keer daar geweest, zij 1 keer hier in BE.

  dus zeer onverwacht tevreden van, en ik zou willen samenwonen binnekort met haar.
  wees je wel bewust van de vele papierwerk en wachtperiode’s..

 7. Leoke zegt op

  Mijn ervaring is zeer positief. Ik heb me ooit ingeschreven op zo een website (thailovelinks) en al snel kreeg ik veel, te veel, ‘interesses’. Op basis van een paar emails heb ik er al snel een hele hoop afgewimpeld.

  Eentje beviel me heel erg. Van website al snel overgegaan op email en daarna chat met webcam, en kort daarna ben ik naar Thailand gereisd; daar met haar hulp een appartement gehuurd en een maand samen doorgebracht.
  Een paar maand later is zij een tijdje bij mij op bezoek geweest zodat ze wist in wat voor apenland ik wel leef (Belgie dus :-)).
  En weer een paar maand later zijn we gehuwd, in Thailand. Dat is nu al zo’n 10 jaar geleden. Die 10 jaar zijn de beste van mijn leven (ik ben nu eind in de vijftig).

  We willen ooit samen naar Thailand gaan wonen maar mijn vrouw blijft het maar uitstellen omdat ze hier zeer gelukkig is.

  Waar of hoe je iemand ontmoet is minder belangrijk. Dat je de of een juiste vindt en investeert in de relatie, dat is wat telt, en het culturele verschil, als je daar goed mee omgaat is dat juist interessant en boeiend.

  Goede raad: doe ook echt je best om Thais te leren.

  • rob zegt op

   Interessant, dat zij niet naar Th. terug wil, en jij wel. Ben benieuwd waarom, want mijn drempel is: veel energie verspillen op een datingsite terwijl die vrouwen een farang zoeken die in Th. wil wonen (is mijn vooroordeel, bij deze wat ontkracht), en dat wil ik niet.Heeft zij hier vrienden gemaakt? Voelt ze zich hier rijk? Ik ken een verhaal van Belgen, hoogopgeleid, die hun vrouw meenamen op vriendenbezoek. Zij kon geen NL. Na een poosje viel ze maar in slaap !

   • ronnyLatPhrao zegt op

    Heb dat met een Nederlandse vrouw gehad die bij ons op bezoek was omdat ze geen Vlaams kon…..

  • ronnyLatPhrao zegt op

   “Een paar maand later is zij een tijdje bij mij op bezoek geweest zodat ze wist in wat voor apenland ik wel leef (Belgie dus :-)).”
   “We willen ooit samen naar Thailand gaan wonen maar mijn vrouw blijft het maar uitstellen omdat ze hier zeer gelukkig is.”

   Blijkbaar kan ze België meer waarderen dan jij.

 8. fred zegt op

  Ik woon nu al 10 jaar in Thailand en heb ontelbare relaties weten ontspruiten en ontelbare weten afspringen. Echter merkte ik dat dat niet altijd te maken heeft waar je de meid hebt leren kennen. De meeste meisjes in de ‘gewone’ barretjes zijn niet echt wat je zou noemen prostituees…..de meeste zijn meisjes die net als de andere ‘gewone’ meisjes op zoek zijn naar een farang om een vaste relatie mee aan te gaan …en dat is toch een groot verschil met een prostituee in het westen voor wie in een bar zitten echt een beroep is.

  Zodoende heb ik hier meiden uit de meest beruchte barretjes een relatie weten beginnen waarvan ik dacht man man farang aan wat ga je beginnen…..en neen…ondertussen zijn sommigen gehuwd…wonen in Belgie …hebben een kind een mooie job en een goede relatie…..Anderen die pochten dat die van hun uit Bangkok was een job had en geen barmeisje……verging het stukken minder fijn…..Ach je kan het allemaal moeilijk voorspellen…..En het hangt niet alleen af van het meisje…ook de farang is niet altijd wat hij zou moeten zijn.

 9. Lung addie zegt op

  Internetdating is in onze huidige, moderne samenleving een goed en gebruikelijk hulpmiddel geworden. Of dat nu specifiek om Thaise of andere nationaliteiten gaat speelt eigenlijk weinig rol.
  Tenslotte, voor iemand, die hier amper een paar weken met vakantie komt, met als doel een nieuwe liefde te ontmoeten, is het zelfs een groot voordeel om vooraf selectief de te maken afspraken te kunnen bepalen. Zonder intenetdating waren er in feite weinig andere mogelijkheden een dame te ontmoeten buiten het uitgangsleven. Je spreekt in een supermarkt, op de markt… niet zomaar een wildvreemde dame aan want je loopt reeds het risico dat ze geen snars van je verhaal verstaat.
  Internetdating heeft natuurlijk, net zoals bij het gewone daten, zijn valkuilen. Een garantie dat het geen “bargirl” aan de lijn hebt, voor diegenen die tegen deze categorie dames iets hebben, is nooit uitgesloten want ook zij beschikken veelal over internet.
  Iemand die Thailand een beetje kent, en ook hier moet het niet specifiek om een Thaise dame gaan, die weet of zou moeten weten, dat een “echte dame” nooit een eerste afspraak in je hotelkamer zal maken. Het zal op neutraal terrein moeten plaatsvinden en ja: gebruikelijk vergezeld van een familielid, vriendin of collega.
  Dus volgens mijn mening: niets mis met interdating, gewoon je gezond verstand gebruiken is de boodschap.

 10. rob zegt op

  Nog wel een kanttekening; waar wij achter de PC ons dossier kunnen opbouwen, is dat lijkt mij met een smartphone, waarvan zij zich vaak bedienen, slecht mogelijk. Hou daar rekening mee, en dat dat de reden kan zijn dat ze je informatie niet onthouden, en vragen vergeten te beantwoorden. Ook vraag ik mij af of je wel betalend lid zijn, zo niet, dan sturen ze alleen verzoeken (?), en wachten dan af of jij reageert. Dus een random verzoek kan best serieus zijn.

 11. Henk zegt op

  Kan iemand mij wat namen geven van een betrouwbare dating site voor het zoeken van een thaise vrouw. gr Henk

  • Mee Yak zegt op

   Beste Henk,
   Via TLL heb ik mijn partner ontmoet, door omstandigheden was ik in Thailand beland.
   Vele reacties van de Thaise dames op TLL, goed uit sorteren en mijn partner en ik hebben zeer goede gesprekken met elkaar gehad en ik ben voor naar naar Thailand gegaan, ik woonde toen voornamelijk buiten Europa en ik zou eigenlijk naar Maleisië gaan.
   Nu na zoveel jaar zijn wij nog altijd bij elkaar en haar kinderen zien mij als hun “vader”, klinkt gek maar geeft wel een goed gevoel.Ik heb in veel landen gewoond, maar ik zal waarschijnlijk tot aan mijn dood hier in Thailand blijven met “mijn” gezin en dat dankzij TLL.
   Probeer het uit zou ik zeggen.
   Groet,
   Mee Yak

  • endorfun zegt op

   ThaiCupid.com

  • haki zegt op

   Dag Henk! Ik las nu pas je vraag en dacht toen gelijk dat ik er twee reacties op kan geven. Allereerst heb ik via Date in Asia 12 jar geleden mijn huidige Thaise vrouw leren kennen. Mijn ervaring van destijds was dat het een redelijk goede dating site was, maar dat je zelf ook altijd kritisch moet blijven. dat meot overigens bij alle sites. Verder vond ik Thaifriendly wel goed. Maar dat is allemaal van jaren terug.
   Nu mijn tweede reactie: Mijn ( Thaise) vrouw heeft een vriendin Tew, die ook graag nette man wil leren kennen. Ze is wel erg verlegen en wil ook dat wij haar daarbij helpen. Ze is al jaren gescheiden, heeft een (voor Thaise begrippen goede) baan en eigen flatje in volkswijk in Bangkok. Ze is zeker een aantrekkelijke vrouw, slank, eind 40. Mocht je belangstelling hebben dan kun je het me laten weten via mijn email adres: [email protected]
   Groet, Haki

 12. rentenier zegt op

  Een waarschuwing voor de vele ‘nep profielen’ die er op datingsites staan! Als er een bloedmooie en heel jonge vrouw heel positief het initiatief neemt, dan moet je op passen. Vooral vertrouw ik het niet als zo’n prachtige vrouw slechts 1 foto op haar profiel zet want een mooie vrouw is trots op zichzelf en toont dat graag. Het is te gemakkelijk om 1 foto van het Internet te halen en te gebruiken voor een ‘nep-profiel! Als je nuchter na denkt begrijp je dat het onrealistisch is. Vooral als ze eigenlijk meteen naar je e-mail adres vragen moet je ook voorzichtig worden want waar is dat voor nodig?
  Ik heb heel veel goede vriendinnen gehad via Online daten en woon nu 10 maanden samen in Thailand met een financieel onafhankelijke alleenstaande ex-bank-employee wiens zoon voor zichzelf zorgt. Ik ben samen met haar de 84 jarige moeder gaan ontmoeten maar we hebben geen toestemming hoeven te vragen. Ook trouwen is voor ons beiden geen ‘moeten’ want wat voor voordelen levert dat nop? het biedt geen garantie voor liefde en trouw.
  Ik maak ’n profiel aan met zo veel mogelijk belangrijke informatie over mezelf en duidelijke en gerichte vragen over de dames. Zij die de moeite nemen om positief te reageren, zijn voor mij de moeite waard om er verder op in te gaan en dan pas betaalde ik voor de mogelijkheden om maximaal contact te kunnen hebben.
  Ik bezoek nooit bars en kan Thais spreken en zou de rijstvelden in kunnen gaan maar heb goede ervaringen met Thaicupid.

 13. Eric vos zegt op

  Ben nu 12 jaar samen en 6 jaar getrouwd.
  Hebben een kleine van 5 jaar.
  Het kan dus ook goed gaan !!!!

 14. tom bang zegt op

  Heb ooit een profiel aangemaakt op Tagged.com en me voorgesteld.
  Woonde zogenaamd al in Thailand en na enkele reacties ben ik dus bij 3 dames op bezoek geweest.
  Inmiddels al weer 9 jaar getrouwd en mijn vrouw werkt nog steeds bij haar baas in Thailand en wij zijn ook nog steeds bij elkaar.
  Mijn vrouw werkte niet in een bar maar zo negatief als velen er over doen komt op mij wel erg hypocriet over want ook die vrouwen zouden het graag anders zien .

 15. frans zegt op

  Voor mij geen datings sites. Ga in eerste instantie gewoon op vakantie, in b.v. de isaan en geef je ogen goed de kost. Ga na wat de do en do not zijn. Elkaar live ontmoeten is beter dan via zo een date site. je weet zeker wie je voor hebt en wat je eventueel kunt verwachten.

  • yawg zegt op

   Niks mis met dating sites als je maar niet te naïef bent. In eerste instantie ging ik alleen fietsen in Zuidoost Azië. Heb me dan op een aantal gratis dating sites ingeschreven en dan gezocht naar dames in de buurt. Als er dan leuke dames reageerden een afspraak gemaakt.

   Na drie relaties, een van bijna 5 jaar in Zuid-Thailand, een van 3 jaar op de Filipijnen nu eindelijk de ware gevonden, weer een Filipina.

 16. Bertje zegt op

  ik heb zo mn vriendin leren kennen, al 9 jaar nu en nog steeds gelukkig. Trouwplannen zijn in de maak, afhankelijke van de C19 crisis

 17. Stefaan zegt op

  Moeilijk om een correcte dame te vinden via online dating, maar zeker niet onmogelijk. Bij mijn eerste waren er zeer tegenstrijdige signalen. Uiteindelijke na 17 maanden de relatie moeten opgeven wegens onstabiel karakter en vol leugens. Tweede dame na twee maanden opgegeven want hield er vreemde gedachten op na. Drie en vier : snel duidelijk dat het scammers waren. Bij de vijfde was het raak : is mijn echtgenote geworden. Hoe kwam dit succes : zeer lange chat en videochats.
  Mijn tips :
  Maak snel duidelijk dat de dame niet moet rekenen op financiële steun.
  Alles moet bespreekbaar zijn, met respect.
  Duidelijke maken dat je eerlijkheid wenst, maar ook van jouw kant geeft.
  Zorgen voor veel gesprekken.
  Streng zijn op jezelf. Bij slecht gevoel, leugens of ongepaste eisen : de relatie beëindigen.

 18. JM zegt op

  Ik heb vroeger altijd Thaicupid gebruikt om in contact te komen met Thaise dames.
  Daar de meeste Thais Line gebruiken voor te chatten en videochatten gaf ik ook mijn Line Id als iemand geinterresseerd was of omgekeerd.
  En dan later kan je kiezen wie je wil ontmoeten wat soms moeilijk is want er zijn er zovelen…

 19. timker zegt op

  In begin april 2014 een ThaiLoveLink naam aangemaakt et een aparte Gmail account, een paar dagen later xxx reacties, ook van veel dames/meisjes onder de door mij ingestelde leeftijdgrens. Daarna de 10 leukste profielen gekozen om mee te emailen buiten de site om. Even later de 3 allerleukste mee geskypt, en toen vielen er al snel 2 af (1 te veel negatief over andere farangs en 1 leek op een scam met voorgezegde antwoorden). Maar de mooiste en meest oprechte dame bleef gelukkig over. In oktober van dat jaar haar bezocht voor 3 weken, met wat alternatieven in mijn achterzak. Het ging goed vanaf dag 1 en we zijn nu meer dan 5 jaar samen in Thailand en bijna 5 jaar getrouwd.

  • timker zegt op

   ThaiLoveLink heet nu ThaiCupid !!!

   • endorfun zegt op

    De meest realistische site, met voldoende keuze, en als je een jaarabonnement neemt, kun je voldoende kennismaken.

 20. Desiree zegt op

  Een vraag aan jullie mannen hier….(ik ben
  Nederlandse vrouw).
  Wat is de reden dat jullie expliciet op zoek zijn
  naar een Thaise vrouw? Ik bedoel hiermee te
  zeggen, het is zoals ik lees in alle berichten toch
  vrij gecompliceerd. Ik ben niet op zoek maar zou mij
  zeker niet aanmelden op een buitenlandse
  datingsite, alleen al om alle bovenstaande redenen.
  Hebben jullie slechte ervaringen met westerse
  vrouwen?

  • Rold Piening zegt op

   Hallo Desiree, Niet zozeer slechte ervaringen met Nederlandse vrouwen maar meer zeer positieve ervaringen met Thaise vrouwen.
   Persoonlijk val ik in de eerste plaats op Aziatisch uiterlijk.
   Daarnaast zijn thaise vrouwen over het algemeen niet moeilijk, zoals vele Nederlandse vrouwen met hun achtergrond inzake vrouwenrechten etc.
   Ik heb veel positieve ervaringen. Lief, gevoel voor humor. Interessante culturele verschillen.
   En…ook niet geheel onbelangrijk… ´crazy about love`
   Groet, Rolf

  • Stefaan zegt op

   Waarom ik een Thaise vrouw zocht ?
   Ik voel mij aangetrokken tot Aziatische/Thaise vrouwen. Als ik kind voelde ik mijn hartje warm worden bij het zien van getaande meisjes met donkere ogen. Dit waren Belgische meisjes in de jaren 70. Pas eind de jaren 80 zag ik voor het eerst Aziatische vrouwen. Met Belgische vriendinnetjes kwam het nooit goed, totdat ik de moed opgaf en na enkele jaren mij richte naar Aziatische vrouwen.
   Slechte ervaringen met Westerse vrouwen ?
   Westerse vrouwen zijn veeleisend, geëmancipeerd en zelfbewust. Op zich niks mis mee, maar wel moeilijk om een relatie te starten of in stand te houden. Ik vermoed dat vrouwen net hetzelfde over ons denken.
   Westerse vrouwen zijn ook honkvast. Zijn Thaise vrouwen beter? Nee, ze zijn anders. En verdraaid moeilijk om een goede Thaise vrouw te vinden, maar niet onmogelijk.

   • Rob V. zegt op

    De jonge generatie Thaise dames is even zo goed veeleisend, geëmancipeerd en zelfbewust. De moderne Thaise vrouw verschilt in mijn ogen niet veel van de moderne Nederlandse vrouw. Wil gewoon een gelijkwaardige partner vinden, weet wat ze wil, laat dat weten ook. Al zijn er natuurlijk nog mannen die denken dat het gras elders groener is en de Aziatische vrouw onderdanig is en meer van dat soort onzin. Die (enkele?) mannen hebben mogelijk nog een boekje uit de jaren 60 waarin staat dat de man de baas is en de vrouw 1x per jaar op de knieën gaat om vergeving te vragen voor alles wat ze fout gegaan heeft (ja zo ging dat vroeger in Thailand, maar de hedendaagse dames lachen daar).

    Ik wou eerst nog een sarcastisch stukje schrijven over dat Thaise vrouwen zo goed luisteren, hun plaats kennen, het huishouden nog helemaal doen, nog echt vrouw zijn enzovoort. Maar die vrouwen kun je misschien nog vinden bij de 50 of 60+ generatie en sommige mannen en vrouwen zijn daar content mee. Als beiden dat zijn dan prima, al zou het voor mij de hel op aarde zijn als ik geen mondige vrouw zou hebben waar goed mee te praten valt over en weer. Ieder zijn ding.

    Het korte antwoord: het uiterlijk. Ik heb dames met donker vaker aantrekkelijk gevonden dan blondines. Vaker een oogje gehad op dames van over de grens (Turkije, Indonesië China, Thailand, …). Innerlijk vind ik de vrouwen in Nederland en Thailand net zoveel van elkaar verschillen als ook overeenkomen. Als ik met Nederlandse vrouwen optrek of Thaise, ik merk amper verschil zo door de boot genomen. Als er verschillen zijn is het in persoonlijkheid. En dat laatste maakt het vinden van een geschikte partner zo lastig. k ken genoeg leuke dames hier en daar, sommige die mij leuk of meer dan leuk vinden. Maar een vrouw waar ik echt stappelgek op was heb ik nog maar eenmaal getroffen. Ik hoop dat nogmaals te vinden, en ja goede kans dat een Thaise (of Lao, of zuid Chinees of…) een streepje voor heeft omdat ik wat vaker een mooi uiterlijk vind hebben. Het lastige is dus iemand te vinden die ook innerlijk een uitstekende match is. Karakters die elkaar perfect aanvullen. Ben nu al weer 5 jaar alleen na het verlies van mijn lief, en heb nog geen idee hoe zo’n fantastische persoonlijkheid te vinden.

  • Serge zegt op

   Hallo Désiree,

   Uw vraag stelt op zich al een impliciet antwoord. Neen, de vrouwen zijn in Europa niet echt meer vrouw en ze beseffen het niet eens! De emancipatorische redenen zitten er vnl. voor een groot deel tussen maar ook de Westerse afgunst (jaloezie) – niet dat dit elders niet zou bestaan mar het is anders – en Westerse megalomanie en gecompliceerdheid. In Azië weet men meer alles tot de aardse dingen des levens te reduceren; ook naast werken, relaxatie en genieten van gewone simpliciteit in overeenstemming met Boeddhistische mentaliteit. Ook het algemeen vrouwelijk karakter is anders dan de Westerse vrouwen. Tenslotte zijn er ook biologisch morfologische kenmerken die Aziatische vrouwen op een podium plaatsen, zoals bv. het minder snel verouderingsproces (minder snel rimpels en grijs haar)… te wijten aan specifiek Aziatische eigenschappen van o.a. vet in het aangezicht en ander DNA-structuur, maar anderzijds ook omdat zij overwegend een kleiner en mooier gestalte hebben en ook beetje meer onderdanig en vriendelijker zijn. De Westerse vrouwen zouden veel kunnen leren van de Aziatische vrouwen…. omgekeerd ook natuurlijk maar of dat altijd in positieve zin zou zijn laat ik in het midden. Oh ja nog iets wat ik vergat een Aziatische vrouw heeft liever een rijpere man en kan ook nog eens gemakkelijk 10 j of meer zeuren in haar leeftijd… (maar dat is impliciet van de kenmerken die ik aanhaalde) haha…
   Mvg,
   Serge

   • Rob V. zegt op

    Om Thailand een plezier te doen kun je het best een oudere Thaise vrouw nemen, er is namelijk een overschot aan jongemannen en oudere vrouwen.

    Cijfers 2016 CIA factbook (die van andere bronnen/metingen verschillen nauwelijks)
    Geboorte: 1,05 mannen op 1 vrouwen
    <15 jaar: 1,05 mannen op 1 vrouwen
    15-24 j: 1,04 mannen op 1 vrouwen
    25-54 j: 0,98 mannen op 1 vrouwen
    55-64 j: 0,89 mannen op 1 vrouwen
    65+: 0,78 mannen op 1 vrouwen
    Totaal: 0,97 mannen op 1 vrouwen.

    De mannen gaan eerder dood (verkeer, riskanter werk, riskanter leven) dus hoe op latere leeftijd zijn er te weinig mannen. Neem een vrouw van 35+, en mocht het waar zijn dat vrouwen graag een oudere man willen dan lig je goed in de markt met zeg een leeftijd van 50-55.

    Al zegt mijn gevoel me dat de vrouw (Thais, Nederlands of wat ook) bij voorkeur een man heeft waar ze veel mee gemeen heeft: vergelijkbare leeftijd, klasse, taal enzovoort. Hoe meer en hoe groter een verschil hoe lastiger zaken vaak worden. Maar als je in de vijver met 'vergelijkbaar met mijzelf' weinig te vangen is dan gooi je je hengel elders uit.

    Helaas kan ik geen onderzoek of cijfers vinden waaruit blijkt dat in Thailand de vrouw liefst een man 10+ jaren ouder heeft. Wel cijfers dat bji het eerste huwelijk de gemiddelde leeftijd van de vrouw en man ergens midden 20 is. Logisch want veel mensen trouwen tussen 20-30 jaar (al kiezen meer en meer vrouwen in Thailand er voor single te blijven). Ik zie de claim dat Thaise dames graag een ouder (buitenlandse) man daten wel op datingsites langskomen… Goed voor het ego van de mannen, dat op zeker. 🙂 Of het ook waar is???

    Zie ook:
    https://www.thailandblog.nl/achtergrond/de-huwelijksmarkt-voor-gestudeerde-thaise-vrouwen/
    https://www.thailandblog.nl/column/waarom-zoeken-westerse-mannen-hun-heil-bij-buitenlandse-vrouwen-met-een-laag-opleidingsniveau/
    https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/leven-jongere-thaise-vrouw/
    http://web.nso.go.th/eng/en/stat/gender/gender00.htm
    https://www.researchgate.net/publication/240727467_Early_40s_and_Still_Unmarried_A_Continuing_Trend_in_Thailand

    • Rob V. zegt op

     Vrouwen van 30+ liggen moeilijk in de markt, schijnt. Daarom “rijpe Thaise vrouw zoekt overrijpe man” (om snel te plukken?). Lijkt me wel een grappige slogan. 😉 555

    • Rob V. zegt op

     Leeftijdsverschil in huwelijk te TH:
     2009: 4,4 jaar
     1986: 3,3 maar (5,5 verwacht).

     Maar Chris de Boer zegt weleens dat ik teveel naar cijfertjes kijk. Dus voordat ik de claim ‘Thaise vrouwen hebben graag een oudere man’ af doe als onwaar zal ik denk op onderzoek uit moeten gaan. Wie wil mijn trip sponsoren waarbij ik bij Thaise dames van een jaar of 20-40 langs (een stuk of duizend) ga met een vragenlijst of ze graag dagdromen van een relatie met een rijpere man? 🙂 Wie weet hou ik er als nog niet zo rijpe man een relatie aan over. Mocht de stelling toch waar zijn dan probeer ik over 10-15 jaar nog eens aan de vrouw te komen.

     Bronnen:
     – boek ‘Thailand at Random’
     https://www.researchgate.net/publication/232998030_The_Age_Difference_Between_Spouses_Variations_among_Developing_Countries

  • endorfun zegt op

   Een heel kort antwoord : ja. Heb er genoeg gehad, en heb er genoeg van. De meesten denken “dat ze een kar goud achter zich aan slepen”, en dat seks niet meer nodig is, vanaf een bepaalde leeftijd.

 21. carlo zegt op

  Thaise vrouwen zijn leuk, joviaal, openminded en vlot. Maar zo verrassend soms.

  Zo heb ik oa. meegemaakt dat op het einde van een fantastische vakantie, de allerlaatste uren voor mijn vertrek naar de luchthaven, mijn vriendin zich bewust zo larzarus zuipt dat ze verzorging nodig heeft enkel en alleen om te proberen mijn terugkeer te saboteren. Sommigen deinzen niet terug voor ingrijpende daden om hun doel te verwezenlijken.

  Het zijn speciale karakters die we niet zouden verwachten.

 22. Dree zegt op

  Ik heb goede ervaringen gehad met dating sites Thaiflirting is gratis en Thaifriendly bijna volledig gratis.
  Mijn vrouw stierf in België toen heb ik enkele dames in België leren kennen maar die zijn op oudere leeftijd zo selectief dat het nog moeilijk is om terug te beginnen, daarom de stap die ik maakte naar Thailand en nu gelukkig getrouwd ben met een Thaise dame.

 23. peter zegt op

  Via “tagged” , kan je in contact komen. Is gratis en net zoiets als een fb. Daar heb ik mijn Thaise relatie vandaan.
  Dateinasia is er ook zo een, weet niet of dat nog gratis is, was het wel.
  BEn daar op een gegeven moment echter zomaar geblokt, iemand had geklaagd??? Nemen ze geen contact maar deleten je zomaar.
  Thaifriendly mag je elke 10 minuten een gratis mailtje zenden. Dus dan gelijk proberen naar andere methode skype of line.
  Maar het is mogelijk. NIet te lang via dit doen , overstappen naar line of skype voor direct contact.

 24. endorfun zegt op

  laat je niet verleiden tot “goedkope” sites, want die vragen hele dure prijzen voor elke communicatie, zijnde per bericht heen, en per bericht terug.
  Betaal ineens een goed abonnement, dat je onbeperkt kunt mailen.
  Geloof niet dat ze docieler zijn, maar ze zorgen wel beter voor je.

  • yawg zegt op

   DateInAsia is gratis en werkt super.

 25. Geert Scholliers zegt op

  Beste,
  ik heb op 22 januari jl. mijn vriendin “Pen” ontmoet via Thaicupid. We zijn heel erg close en zéér goeie vrienden, iedere dag zien we elkaar via Whats app. Ik plan mijn eerste reis naar Thailand ,Sri Racha méér bepaald, ergens in september. Ik heb geen ervaring met andere datingsites dan enkel met Thaicupid. Ik had iedere dag 5 tot 10 kandidaten in mijn mailbox( nochthans geen Cassanova hoor), je mag of moet wel selectief zijn. Ik vond een 3 tal dames “interessant” en die communicatie dat vlot wel degelijk hoor! Maar al vlug lees je door de hele communicatie door, wie je toch iets meer vertrouwd en wie minder… Met Pen en mij , zij was de vierde in de rij, was het echter eigenlijk “liefde op het eerste zicht”. Ik gaf vroeger nooit geloof aan “liefde op het eerste zicht” maar moest mijn standpunt nu toch herzien. Ze is echt een “schat” van een vrouw, ze is eerlijk en oprecht, ze zegt waar het op staat… ik blijf echter met beide voeten op de grond en blijf op mijn hoede, een beetje “gezond boerenverstand” gebruiken. Dan toch één goeie raad zou ik zeggen, plaats op jouw profiel 3-4-5 foto’s, recente foto’s, (dit zie je bij sommige dames foto’s van 10 jr geleden) selectief zijn, communiceren met meerdere dames, sommige vragen na 2 zinnen hoeveel je verdient per maand … weg ermee! En met een beetje mensenkennis leer je vlug het koren van het kaf te scheiden. Hopelijk vind je de ware! Veel succes ! Groet Geert

  • Nico zegt op

   Beste Geert, hoe is juliie ontmoeting verlopen? Zijn jullie nog samen?

 26. Walter E.J. Tips zegt op

  Eindelijk eens een onderwerp waarover kan gediscussieerd worden met al de gemeenplaatsen die erbij horen mooi vertegenwoordigd.

  Eerst dit rechtzetten: “Eigenlijk is internetdating de enige mogelijkheid om een westerse man te ontmoeten.” Dit is natuurlijk waar voor zover de Thaise man/vrouw in de running een “toerist” is die op zoek is naar een levenspartner en al of niet na teledating hem/haar ontmoet in Thailand. Noteer: we nemen ook “hem” mee want er zijn waarschijnlijk ook datingsites voor anders gegenderden.

  Werk je in Thailand dan gaan er totaal andere zaken spelen. Hangt dan natuurlijk af van wat je doet in welke werksfeer en op welk niveau.

  Studentes, meestal de zeer intelligente die maar al te goed de Thaise mannenwereld kennen (en daar hoeven ze niet oud voor te zijn), die graag een farang aan de haak slaan zijn geen zeldzaamheid. Als je de kans hebt: geef eens een jaar les aan een school. De meeste scholen hebben het bijzonder moeilijk om leraren Engels te vinden. Het betaalt slecht maar voldoende als je buiten de dure toeristensteden werkt.

  Vrijwilliger zijn of projectmanager wordt zeldzamer in Thailand maar ik heb een aantal geslaagde huwelijken gezien van co-workers in projecten en zelf ben ik meermaals bijzonder onder de indruk gekomen van leraressen die op de boerenbuiten en in hilltribe dorpen –in een hangmat onder een muskietennet slapend– zich een weg banen naar een betere school in de steden. Jonge vrouwen met een ongelooflijke “rekbaarheid” en doorzettingsvermogen als ze iets willen bereiken. Als je zelf een harde kop hebt zijn dat ideale partners.

  Uit eigen ervaring vrees ik dat Thaise vrouwen die gestudeerd hebben buiten Thailand –meestal in het Engels– wel een taalvoordeel hebben maar helaas redelijk verward zijn in hun persoonlijkheid. Hun idee over Westerse mannen zijn ook niet erg gesofistikeerd en zijn geaard in de samenleving waar ze enkele jaren geleefd hebben. Dus niet aangepast aan Nederland of Belgie. Hoe langer ze weg waren uit Thailand hoe moeilijker het ook wordt voor hen in de Thaise context. Aan de andere kant hebben dezen met meerdere jaren buitenland een beter idee van wat er zoal aan buitenlanders in Thailand komt rondhangen… en dan hangt het af van de cultuur waarin ze in gestudeerd hebben of je als Europeaan met hen overweg kan. Zelfs communicatie in het Engels kan al moeilijk zijn. En: een intelligente Thaise slanke schone die als een dokwerker met een Amerikaans of Australisch accent op je inhakt is een totale afknapper –of ben ik te gevoelig?

  In een werkmilieu buiten de scholen/universiteiten heb je minder kans omdat je eerst en vooral goed moet weten hoe de verhoudingen en geplogenheden zitten in werkmilieu’s met personeel, managers en de hogere lagen. Er zijn nog al wat machtswellustelingen vooral onder dezen die uit de rijke lagen van de businesswereld in een familiebedrijf komen. De regeringsadministraties en up-country Thaise karachakaans zijn nog een apart hoofdstuk vanwege de lage salarissen en de daarbij horende “deals” die een farang wel eens te horen krijgt (speel vooral de act “pasaa Thai puut mai pen, pen falang mai lue luang).

  Ik heb nooit gehoord over geslaagde ontmoetingen die lang standhouden; ik heb er veel gezien waar de nieuwsgierigheid van Thais met enige macht het haalt op correcte werkverhoudingen en dat mondt zelden uit in een huwelijk. Trouwens de meeste Thaise mannen zijn er niet direct op uit om hun huwelijksstaat, het aantal mia nois, het avondgelag en de nachtclubs waar nooit toeristen komen toe te vertrouwen aan farang oren. Het enige wat ik zelf wel eens meegemaakt heb is het pronken met een farang adviseur tov vrienden of collegas in andere departementen. Mijn uiterlijk gaf daar toe zelden aanleiding… en werken in enkele van de bureaus waar “gevaarlijk werk” gedaan wordt is een directe en onmiddellijke afknapper, je mag nog een adonis zijn…

  Wat ik ook wel vaker gezien heb zijn huwelijken tussen ongelijken –ik bedoel dit niet pejoratief– zoals de farang president van een prive school die zijn keukenmeid huwt, de golfspeler met gescheurde banden die zijn verpleegster huwt, de ex-bargirl, of prostituee stil aan op jaren, of in covid werkloosheid, die via een schoonmaakagentschap bij iemand komt schoonmaken maar blijft plakken.

  Sommige jonge Thaise vrouwen zoeken een job in de supermarkten gewoon om farangs te kunnen spreken en daar ben je dan in een datingsituatie. Je weet alleen dan of je fysiek aantrekkelijk/aangetrokken bent en of er communicatie kan zijn. Bij dating sites helpen de vriendin en enkele boekjes met de juiste zinswendingen dikwijls om een vals beeld te schappen, zoals dat bij de eerste ontmoeting blijkt.

  In elk geval succes toegewenst, ik ben op pensioen en wij hebben veel kinderen nodig om de social zekerheid te blijven financieren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website