Lezersvraag: Hoe is het leven met een jongere Thaise vrouw?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 maart 2017

Beste lezers,

Ik was bijzonder aangenaam verrast tijdens mijn eerste bezoek aan Thailand. Nooit in mijn leven heb ik zo veel vriendelijke mensen ontmoet die je belangeloos helpen. Ik denk er aan om daar te gaan wonen.

Ben 63 jaar en ongehuwd en misschien zoek ik daar wel een vrouw om mijn leven te delen. Graag had ik advies van mensen zoals ik, die al een jongere Thaise vrouw of vriendin hebben. Hoe gaat dat in de omgang? De interesses?

Graag had ik een vrouw gehad die goed Engels spreekt zodat er toch een vlotte communicatie is.

Ik heb graag beweging om me heen en sociale contacten, maar de temperatuur in Bangkok en Pattaya is op den duur wel niet meer leuk. Ik heb gelezen in de lezersinzendingen, dat de temperaturen in het noorden aangenamer zijn. Kan iemand me advies geven of zijn ervaringen met me delen?

Dank je wel.

Groet,

Norbert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Lezersvraag: Hoe is het leven met een jongere Thaise vrouw?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Kijk het zit zo: een Thaise vrouw zoekt een aardige, knappe Thaise man die redelijk verdient en van ongeveer gelijke leeftijd.

  Als dat niet lukt gaat ze ten einde raad voor een oude, buitenlandse man die meestal redelijk tot goed in de slappe was zit.

  Een vrouw die goed Engels spreekt. Een Thaise vrouw stelt het op hoge prijs als haar man zijn best doet Thais te leren. Drie uurtjes per dag en na een jaar spreek je de taal goed. Je kunt dan elke Thaise vrouw om de vingers winden….

  Ik zou gaan voor een Thaise vrouw van middelbare leeftijd. Veel leuker….

  • Frankc zegt op

   Verrassend! Ik heb juist een aantal Thaise vrouwen gesproken die mij verzekerden dat ze nooit cq nooit meer een Thaise man wilden. Reden: losbol, playboy, alcohol. Een farang behandelt ze met respect. Is mij wat wijsgemaakt? Hetzelfde zie je overigens bij Poolse en Russische vrouwen. Willen ook naar het Westen. Zo arm is Polen of Rusland echt niet, maar de mannen (er zullen ook heus goede zijn) zijn bot, dronken en ruw…

   • Rob V. zegt op

    Ik zou de opmerkingen van die vrouwen hetzelfde gewicht geven als mannen die zeggen ‘Nederlandse vrouwen kennen hun plaats niet meer, ze claimen je portemonnee en vertikken het om iets in het huishouden te doen, gedragen zich als lompe koeien, dikke kuiten, slecht gekleed, niet secy, en dumpen je na het trouwen om.je nog jaren te plukken”.

    Het zal zeker gebeuren in het echt, er lopen immers foute msnnen en vrouwen rond. En er zijn mensen die denken dat het gras elders groener is en hun eigen tuin met een grijze bril bekijken. Maar is het de norm of een ruime meerderheid? Als de mannen echt in grote aantallen lui, aggresief en respectloos zouden zijn dan zouden er gigantisch veel gebroken gezinnen zijn. Gigsntisch veel vrouwen die bewust zonder man wonen, mannen die massaal in de goot liggen etc. Het land zou sociaal en economisch practisch niet kunnen draaien omdat de bevolking massaal door en door rot zou zijn.

    Kijk je echter om je heen in Nederland en Thailand dan doen de meeste mensen het best aardig. Ja relaties lopen kapot (1/3 van de Nederlanders raakt in scheiding zeg ik uit het hoofd) maar een doorsnee gezin in Nederland is geen ellende. Ja, het kent ups en downs en de 100% perfecte partner die is onvindbaar maar het is geen ellende. Die vlieger gaat ook op naar Thailand.

    Kijk of je met meer Thai kunt spreken uit diverse milieus, man en vrouw, en kijk of je dan nog vaak hoort dat de Thaise man de hel op aarde is. De meeste Thai (m/v) die ik ken, zie of spreek zijn prima gelukkig of tenminste niet ongelukkig. Vergelijkbaar met de Nederlanders en ander volk dat ik ken. Zo ook.mijn lief, die was niet op de uitkijk naar een farang. Ze had voor mij een relatie met een jongen van haar universiteit, was ze al een jaar of 4 mee. Prima relatie: lief, zorgzaam, grappig, plezier, niets te klagen over de seks, op 1 lijn. Tot hij ging roken, toen gaf ze hem de keus: die peuk er uit of ik want ik haat roken, je stinkt uit je bek, zo kan ik niet zoenen. Hij koos zijn peuk… mijn geluk.

    Nee de doorsnee Thai doet sommige dingen net wat anders dan de doorsnee Nederlander maar in de kern delen we dezelfde menselijke normen en waarden (brr Balkenende momentje 555) en verschillen we dus weinig. De meeste mensen maken redelijke tot goede partners, kwestie van geluk om degene te vinden die aan al je wensen voldoet. Rotte appels heb je overal.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Er zijn heel veel vriendelijke mensen in Thailand, maar het woord ‘belangenloos’ zult u toch uit uw vocabulaire moeten schrappen.
  Hoe het met een vrouw qua omgang en interesses gaat is nogal persoonlijk bepaald en zal van geval tot geval kunnen verschillen.
  Uw suggestie dat redelijke kennis van het Engels borg staat voor een vlotte communicatie is in het algemeen niet juist. Met name vragen als ‘waarom?’ en ‘waarom niet?’ kunt u net zo goed niet stellen.
  Als u van wat mensen om u heen houdt adviseer ik een groot huis neer te zetten, met genoeg ruimte voor haar hele familie.
  Qua sociale contacten bent u (verder) voornamelijk aangewezen op andere farang, tenzij u het Thais en de diverse aanverwante dialecten/talen beheerst.
  Het klimaat is In bijvoorbeeld Chiang Mai inderdaad wat milder. Dat neemt niet weg dat ook hier de gemiddelde maximumtemperatuur bijna elke maand boven de dertig graden ligt en de ‘winst’ voornamelijk in de avond en nacht zit, maar dan zult u in andere gebieden vermoedelijk slapen met de airco aan, zodat je er per saldo weinig mee opschiet. Daarbij komt nog de smogoverlast in het noorden door het in brand steken van de landerijen.
  Samenvattend advies: Ga eerst nog maar minstens een keer of tien op wat langere vakantie voordat u concrete verhuisplannen maakt.

  • Khun Jacques zegt op

   typisch Fransamsterdam antwoord:
   geestig en beschouwend en naar waarheid ingevuld; zo is het inderdaad in Thailand.
   overweeg eens Vietnam: daar hebben ze nog verschillende klimaatzones over het land verspreid.
   ook daar zijn prachtige vrouwen èn daar willen ze wèl Engels (leren) spreken.
   in Hanoi heb ik ervaren dat de jeugd je opzoekt om Engels met toeristen te oefenen in een interview..

   • Fransamsterdam zegt op

    Op gevaar af van beschuldigd te worden van chatten wil ik toch nog wel even kwijt dat ik Thailand voor de doelstellingen van Norbert absoluut prefereer boven de omliggende landen.
    Mocht je het na een aantal bezoeken in Thailand niet menen te kunnen vinden, dan zijn er alternatieven, maar die vergen minstens zoveel opgedane kennis.

 3. Jasper van Der Burgh zegt op

  Ik schaar mij volledig achter Fransamsterdam. Een jongere vrouw die redelijk Engels spreekt heeft of in Amerika of Engeland gestudeerd, en derhalve niet in u geinteresseerd want buitenlander en veel te oud, en waarschijnlijk te arm, of een vrouw uit de bar die de nodige jaren er op heeft zitten, meestal hebben ze na een jaar of 2-3 een aardige vocabulaire. Wees vooral bereid een groot hart te tonen naar haar ouders, broers, zussen, en haar 3 kinderen, en -niet in het laatst – voor haar een huis en flinke auto te verzorgen.

  Er zijn uitzonderingen, maar doorsnee moet je toch een tonnetje euro meebrengen om een plekje te veroveren in het hartvan een aantrekkelijke jonge thaise schoneen haar te huwen – de goede daargelaten.
  Overigens is de kans groot dat als de centjes op zijn de scheiding nabij is.

  Zoek iemand van uw eigen leeftijd, met levenservaring en een normaal bestaan. Dan kunt u samen wat opbouwen.

 4. John Chiang rai zegt op

  Veel mannen die voor het eerst in Thailand komen,hebben het gevoel dat ze in een soort paradijs terecht gekomen zijn. De vriendelijke lach wordt niet zelden totaal verkeerd begrepen,waarbij ik niet zeggen wil dat er geen vriendelijke Thais bestaan. Voor je werkelijk alle schepen achter je verbranden gaat,zou ik zeker nog een paar keer een langere tijd naar Thailand komen. Op die manier krijg je iets meer kennis van de Thaise samenleving,de Thaise lach, en de denkwijze van de jonge vrouwen die graag een oudere Farang als relatie hebben. Kennis op doen van een land, en de denkwijze,waarbij als men de Thaitaal niet machtig is,zelfs na lange tijd nog veel verborgen blijft. Die jonge vrouwen die een goed mondje Engels spreken,hebben dit vaak in de bar of het nachtleven geleerd,waarbij men ook hier goede vrouwen kunt aantreffen. Andere vrouwen die goed Engels spreken,omdat ze dit toevallig geleerd hebben op een goede privatschool,komen vaak van z.g.n. goede huize,en zitten meestal niet te wachten op een Farang die 20 of 30 jaar ouder is. Ga zoals Fransamsterdam het ook reeds geschreven heeft,nog minstens een paar keer langer op vakantie,en probeer je iets meer te verdiepen in het land,en het vriendelijke vrouwen lachje, waarvoor velen reeds erg duur lesgeld betaald hebben.

 5. Rob V. zegt op

  Een mens (m/v) zoekt een ander mens (m/v) tot wie hij of zij zich aangetrokken voelt. Of het nu een Thaise, Mexicaanse of Nederlandse vrouw is, het overgrote deel zoekt een lieve, leuke, aantrekkelijke man van vergelijkbare leeftijd met leuk (voldoende) inkomen. Zo samen onder 1 dak wil je ook communiceren dus is het handig als je samen een taal deelt. De meeste vrouwen zullen dan ook een relatie voor ogen hebben met een landgenoot met wie het klikt. Precies wat Tino aangeeft.

  Hoe meer overeenkomsten hoe makkelijker, wijk je daar verder vanaf met andere intresses of ppannen zal er eerder wrijving zijn. Dat hoeft natuurlijk niet het einde van een relatie te zijn, met namen iet als eide partners flexibel zijn of dat er onder de streep toch meer plus dan min punten zijn. Een leeftijdsverschil is geen plus, een jonge vrouw (of man) kan bijvoorbeeld een sterke kinderwens hebben of nog carrière will maken en feesten terwijl iemand op gevorderde leeftijd daar eerder anders over denkt.

  Het makkelijkst zou dus een leuke vrouw van vergelijkbare leeftijd zijn, nog makkelijker is als je haar om de hoek treft in plaats van een werelddeel verderop. Maar liefde en relaties lopen soms anders, toeval, geluk… en elke situatie en persoon is anders. Het is dus zeker niet onmogelijk om een fantastische, jongere, buitenlandse vrouw te treffen en beider gelukkig te zijn. Hoe langer het wensenlijstje hoe moeilijker je het jezelf maakt. Ga er vooral op uit en wie weet? Met wat geluk en gebruik van hart en gezond verstand kom je heel ver.

  Ik zou vooral nog vaker op vakantie gaan en de diverse streken leren kennen. Het noorden mag dan wat koeler zijn maar daar kunnen weer andere dingen je tegen staan. Er is dus maar 1 manier om.te ontdekken waar jij je in Thailand helemaal senang voelt, er op uit.

  Zelf ben ik nog wat groen achter de oren en is helaas de lief van mij leven mij veel te vroeg ontvallen..per toeval samen gekomen, het was een fantastische dame die mij zeer gelukkig heeft gemaakt, ik huil nu nog als ik dit zo schrijf. Ja ze was Thaise, en ja ik heb wat meer een zwak voor het uiterlijk van dames uit deze regio maar er nooit naar gezocht. Zij ook niet. Het gebeurde gewoon. Ik zou niet weten hoe ik er naar zou moeten zoeken. De cultuurverschillen zijn maar een klein ding, menselijke gemeenschappelijke waarden overtreffen al dat met gemak als je geen gekkig idee hebt dat het gras elders groener is. Ik zoek dus niet, maar ik voel me nu wel verdomd alleen. Vrouwen genoeg op deze wereld waar er vast wel meer dan 1 is die mij dolgelukkig kan maken en ik haar. Wat ik zoek in een partner weet ik prima, waar het te vinden, dat niet. Ik leg me niet vast op dat te vinden in een bepaald land. Ik wens je het beste maar ik hoop ook dat je met je eigen wensenlijstje niet te zeer focusts op een plek en zo mogelijk je kans op waar geluk met een fantastische partner vertroebelt. Opdat je maar snel het geluk mag vinden.

 6. rvb zegt op

  Veel sporten en af en toe naar de apotheek en niet zuinig zijn!

 7. Bc zegt op

  Heb zelf een 20 jaar jongere vrouw, die goed engels spreekt(lerares) wat fantastisch is maar pas op met je eventuele schoon familie. Houdt je hand op de knip, ze vinden dat je als rijke farang alles voor hun kan betalen!

 8. chris zegt op

  Ik heb een aantal vrouwelijke leraar-collega’s die allemaal ongehuwd zijn (en allemaal goed Engels spreken). En dat is niet omdat ze allemaal lelijk zijn of bitches. Integendeel.
  Als ik dan wel eens vraag waarom ze niet een man hebben gevonden, vertellen ze me dat ze de ware nog niet gevonden hebben. Zij zijn rond de 35-40 jaar oud en hebebn ene goed leven. Een redelijk salaris en uit een goede Thaise familie. Zij hebben daarom ook wat noten op hun zang. Dat geldt hun potentiele Thaise of buitenlandse partners. En daarbij gaat het niet zozeer om geld maar om houding, gedrag en ook uiterlijk. Het is biet zo eenvoudig ze te ontmoeten omdat ze nogal ‘beschermd’ leven en je vindt ze niet in het nachtleven of op datingsites. Netwerken is hier belangrijk en dat lukt je niet door hier een paar keer per jaar op vakantie te komen en uit te gaan.

 9. Kees zegt op

  Ik zou maar niet meteen in het diepe springen en een tijdje de kat uit de boom kijken. Nagenoeg elke Thaise vrouw heeft graag een Farang als partner alleen de reden waarom kan nogal verschillen.

  Eerst maar een aantal keren naar Thailand gaan en alsje een vrouw tegen komt waarmee je denkt verder te kunnen leven meteen voor het blok zetten dat je gelukkig bent en dat je een vrouw zoekt die ook gelukkig zou willen zijn. Als je een beetje geluk hebt treft j een vrouw die al wat “ouder” is en dan denk ik zo rond de 45 en hoger. Daar zijn meestal de wilde haren vanaf en zij zoeken meer naar de zekerheid.
  Daarmee wilt niet gezegd zijn dat alle jongere vrouwen wilde haren hebben maar de kans is wel groter.

  Wat ik je wel als goed advies wil meegeven is dat je er goed aan doet om de Thaise taal machtig te worden. Dit vermindert het aantal communicatieproblemen enorm. Als een Tai Engels spreekt wilt dat niet meteen zeggen dat zij alles begrijp wat je zegt maar op de vraag of zij het heeft begrepen volgt altijd een ja. Gewoon omdat ze geen gezichtsverleis willen lijden door te zeggen dat ze het niet snappen.
  Als jezelf Thais spreekt en jij begrijpt het niet als Farang, dan zeg je dat gewoon en dan wordt het op een andere manier uitgelegd,

  Dit is mijn grote PLUS in mijn huwelijk. Wij komen er altijd aan uit als er al een keer iets niet meteen begrepen wordt.

  Succes in het mooie Thailand en vergeet niet, je hebt een glimlach met het gezicht en een uit het hart. Dat verschil ga je op den duur herkennen.

 10. harrieharrieschuurmans zegt op

  de omgang is goed en er is zeer veel interesse in goud en pinpas

 11. peter zegt op

  Het maakt niets uit Thailand of Nederland. Wat wel uitmaakt is de persoon, wat voor karakter !!
  EN zelfs dan nog maar hopen. Was 10 jaar getrouwd in Nederland met kids, toen mijn vrouw zo maar plots wilde scheiden. Donderslag bij helder hemel, voor mij. Uit situaties van anderen mogen vernemen, dat ik niet de enige was en het eigenlijk “normaal” is ??!!
  Vandaar uit kan je dus stellen, dat je ZELF altijd wakker moet blijven en een scheiding in principe moet regelen bij aanvang van een relatie. Jong of oud, Thais of Nederlands, maakt niet uit. Hoe verliefd je ook bent, zet die roze bril af !!
  Bij een Thaise vrouw ook van belang te weten, dat ze eigenlijk graag wit (of geheel westers, plastische chirurgie) willen zijn. Oudere vrouwen maken weinig kans op een Thaise man, daar die kiezen voor jongeren, ook als ze getrouwd zijn. Thaise mannen gaan dan ook veelal vreemd.
  Jongere Thaise vrouwen met een baan, zijn meestal ook wat minder op mannen, daar ze zichzelf kunnen bedruipen en ze zich veelal begraven in hun werk.
  Conclusie : je moet gewoon geluk hebben, test ze uit. Stille wateren hebben diepe gronden. Het zit allemaal in het karakter. Daarbij niet uit makende wat voor nationaliteit. Anders zijn cultuur perikelen, welke dan nog wel een rol kunnen spelen.
  Je bent zelf 63, maagd wat betreft vrouwen?, maar wees relaxed en laat je niet op jutten tot van alles. Kijk de kat uit de boom. Wees vriendelijk, maar slaap niet in.

 12. ReneH zegt op

  Anderen schrijven hun eigen ervaringen al voldoende op. Ik maak nog een algemene opmerking. Als je trouwt met iemand die in een heel andere levensfase verkeert geeft dat altijd problemen. Hoe groter het verschil, hoe groter de problemen. En dan is er nog het cultuurverschil.
  Neem de beslissing dus niet te lichtvaardig. En bedenk ook dat het niet leuk is om je jongere vrouw alleen achter te moeten laten, zeker niet als je huwelijk goed is. Je wordt echt geen 100.

 13. jowe zegt op

  Jong betekend minder levenservaring.
  Jong betekend vaak leven in een kleine wereld.
  Als deze kleine wereld niet verder reikt tot soapy kijken en de hele dag facebooken kan dat betekenen dat ze een verkeerd wereldbeeld heeft.
  Ik ken mensen die denken dat westerlingen allemaal superrijk zijn want gezien op facebook en soapy.

  M.vr.gr.

 14. Emiel zegt op

  Wil je een aziatische jong vrouw dan moet je met geld voor de dag komen. No money, no honey. Denk je dat je de uitzondering zult zijn… goeie moed dan. In een relatie moeten beide partijen baat hebben. U als oudere krijgt een jonge vrouw. Zij een welgestelde man. Zint je dat dan ga je ervoor. De “Grote Liefde” ontdekken… daar zou ik mij niet teveel illusies over maken. Thais zijn niet dom!

 15. klaasje123 zegt op

  Veel goede adviezen, maar start met browsen in afleveringen van Thailandblog. Daar vind je de ervaringen op dit gebied en daar is het blog toch voor! Als je dan nog trek hebt, ga vaak met vakantie naar Thailand

 16. walter zegt op

  Thaise vrouwen kun je niet bij de Wehkamp bestellen Norbert en de eisen zou ik ook maar bijstellen. Ik ben 25 jaar met een Thaise vrouw getrouwd geweest en toen is ze plotseling overleden. Na alle geregel van de uitvaart en de financieen was ik het knap zat en aan vakantie toe. Ik had een ticket geboekt naar……… Thailand. Een Thaise vrouw waarmee ik bevriend was op Facebook wilde me graag ontmoeten, althans dat zei haar zus. Ik zei dat ik ff niet op zoek was naar een relatie en zij was dat ook niet. De dame in kwestie zocht me op in het hotel en we vielen als een blok voor elkaar. Ik ben 20 jaar ouder maar dat is nauwelijks merkbaar. Zij is geen uitgaanstype en is het liefst in huis bezig met koken en zo. Nu anderhalf jaar later zijn we getrouwd en wonen samen in Thailand. Ik realiseer me dondersgoed dat mijn vrouw een uitzondering is ten op zichte van veel andere Thaise vrouwen, dus bezint eer gij begint. (Ik ben 64 en mijn vrouw 44)

 17. Slagerij van Kampen zegt op

  Niet de leeftijd is bepalend maar het milieu waaruit uw partner afkomstig is.

  Is het de dochter van een arme rijstboer uit de Isaan dan ontstaat er meestal een soort financieel drainagesysteem. Communicerende vaten die nooit zullen communiceren omdat het andere eind een bodemloze put is.
  Dus: uw geld vloeit naar Thailand eenrichtingsverkeer.

  Let dus vooral goed op hoe het er voor staat bij uw aanstaande schoonfamilie. Dit is nog belangrijker voor u dan haar financiële positie. Zelfs al heeft zij een goede baan en de rest van de familie teert daarop: de rest laat zich invullen.

  Een zorgvuldige analyse voor u met iemand in zee gaat. Ik spreek uit ervaring. Slaat u dat in de wind dan gaat u dat mogelijk, ik zeg er mogelijk toch even bij niet altijd dus wel meestal dus ha ha, veel geld kosten.

 18. Stefaan zegt op

  Een relatie met een veel jongere vrouw kan werken. Maar in jouw geval zou ik een levensgezel van 45à55 kiezen.

  En als test : geef haar geen geld tot je getrouwd bent. Dit is de beste test om te checken of ze voor jou of voor je centen kiest.

 19. kaolam zegt op

  Voor ik hier ging wonen was ik al 13 jaar op vakantie geweest, een enkele keer 3 maanden, soms twee keer per jaar.
  Toen dacht ik dat ik de Thai wel begreep. Absoluut niet dus. Nu woon ik hier zeven jaar en ik denk soms dat ik er elk jaar minder van snap. Heb een lieve vrouw, maar het blijft een loop met hindernissen. Familie is – uiteraard – het grootste struikelblok.
  Dus: prachtig hier, maar bezint eer ge begint.

 20. Wim van Beveren zegt op

  Ik woon al 6 jaar gelukkig samen met een 22 jaar jongere vrouw, en dat gaat perfect, ze spreekt redelijk engels en we wonen in het midden, Phetchabun
  Ik zou niet anders willen.
  Hoewel qua land ook Vietnam in de aandacht ligt.

 21. NicoB zegt op

  Beste Norbert, uw vraag hoe gaat dat in de omgang, interesses met een jongere Thaise vrouw is niet of toch wel makkelijk te beantwoorden, makkelijk antwoord: dat weet geen mens.
  Moeilijk antwoord dan, of toch makkelijk: elk individu is anders, karakter, achtergrond, leeftijd, opleiding, ervaringen, ga zo maar door, dat is allemaal zo verschillend en staat geheel los van Thai ja of nee, dit is met geen pen te beschrijven, dat geldt niet alleen voor de jongere Thaise vrouw maar met elk individu en ook nog eens voor uzelf.

  Dan uw wensen, vrouw die goed Engels spreekt ten behoeve van een vlotte communicatie, da’s bijna zoeken naar een speld in een hooiberg, u zou al blij moeten zijn met een vrouw die een beetje basiskennis van het Engels heeft, dat kunt u helpen uit te bouwen en zelf ook wat basiskennis op doen van het Thais is m.i. een vereiste, zeker als u graag wat beweging en sociale contacten om u heen wilt.

  De temperatuur is in bijna geheel Thailand op den duur niet meer leuk, dat weet u al zegt u, dit is uw persoonlijke gevoel, maar het is ook een vaststaand gegeven. In het noorden kan het inderdaad aangenamer zijn en dat zou ik u aanraden om ter plaatse eerst dit te gaan ervaren, met name de verbrandingen op sommige plaatsen is letterlijk adembenemend, Chiang Mai, etc., sommigen hebben op Thailandblog al geuit, dat ze een paar maanden per jaar daar wegtrekken omdat het niet te harden is.

  Kortom u hebt nog wel wat werk te verrichten en dat zou ik zeker doen, maar alles kan, velen gingen u voor.

  Succes.
  NicoB

 22. NicoB zegt op

  Norbert, mijn bovenstaande reactie tav. de verbrandingen in het noorden van Thailand vul ik aan met het bericht ter zake op Thailandblog van vandaag, dat is ook het adembenemende van het noorden, link is:

  https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/bosbranden-myanmar-zorgen-smog-overlast-noord-thailand/

  Succes.
  NicoB

 23. Chiang Moi zegt op

  Niemand kan je een dergelijk advies geven, of je een goede relatie hebt met een jongere Thaise vrouw ligt aan het karakter van beide en wat je in een relatie zoekt. Ik zelf ben 63 en heb een hele lieve Thaise vrouw waar ik inmiddels 2 jaar mee getrouwd ben, zij is 23 jaar jonger. Ze werkte bij de Makro in Thailand waar ik op dat moment was en ik moet zeggen dat ik het getroffen heb met haar. Natuurlijk kende ik haar al een aantal jaren voor wij trouwden en is zij in 2013 in Nederland komen wonen. We gaan jaarlijks naar Thailand en bezoeken haar familie, haar moeder is een heel bescheiden en rustige vrouw en vraagt nooit om geld natuurlijk stoppen wij haar wel geld toe en stuurt mijn vrouw maandelijks een bedrag maar dat doen ze ook in Thailand, je moet immers voor je ouders financieel zorgen want AOW dat kennen ze niet in Het Land van de Glimlach. Wat betreft haar 2 broers vragen wel eens om geld maar daar moeten ze zelf maar voor werken zegt mijn vrouw. Ook in Nederland is zij zuinig kijk altijd wat in de reclame is en koopt niets te duur. Maar oké het is van te voren nooit te zeggen hoe iemand in elkaar steekt dus eerst iemand goed leren kennen voor dat je de 2e stap zet. En het is een geven dat vrouwen uit de bars-scene niet altijd de beste keus is maar ook daar zijn uitzonderingen op.

 24. rob van iren zegt op

  Ik werd verliefd op een prostituee (en zij op mij). Verliefdheid kan het begin zijn van een relatie, het is een basis, hoe smal ook. Als ik er voor gekozen had, haar leven te delen, had het kunnen lukken (you good man for me, schreef ze), maar ze is niet wat ik zoek( als t ooit gaat gebeuren, zal t een NL’se zijn, of /Vlaams, vanwege de taal/cultuur)., Ik kies ook niet voor een Thais leven. Ze verdient meer dan ik, dat wist ze vanaf het eerste uur (ze vroeg een fooi, die gaf ik niet). Ze is nu mijn liefste facebookvriendin, reageert altijd als eerste als ik weer een leuk beest gefotografeerd heb, ze heeft echt hart voor dieren, romantiek en mensen/dieren in nood, dat zie ik aan haar Facebookpagina. Het is een engeltje uit Isan, en ik voel me verrijkt mer haar vriendschap. Maar een relatie, geen denken aan.

 25. rob van iren zegt op

  Het belangeloze herken ik eveneens. Als mensen, (zelfs vrienden van mij, die beweren: die lach, ja ze willen wat van je), het tegendeel beweren, vraag ik: waar relateer je dat aan?Wat wilen ze dan, als duidelijk is dat ze van jou niet beter worden? Want die situaties kom ik dagelijks tegen. Die vrienden zijn(waren moet ik zeggen) zeggen iets over hun eigen hollandse kruidenietsmentaliteit, verzuurdheid.
  Zoals in alle arme(re) landen is elkaar helpen bij gebrek aan voorzieningen normaal, maar in Thailand komt er nog het boeddhisme bij. Ja ik ben na 5 jaar/ 30 weken Thailand overtuigd: er is geen volk als de Thais !

 26. Wielren zegt op

  Ik ben sinds 7 jaar getrouwd en woon in Nederland met een Thaise die 36 jaar jonger is dan ik. Zij verdient goed geld met een eigen zaak, ik help haar daarmee. Haar zoon van 12 woont bij ons. Het geld dat zij verdient wordt geïnvesteerd in Thailand zodat ze -afgezien van een erfenis- straks een goede basis heeft om daar verder te leven. Haar familie heb ik in het begin geholpen met het zelfvoorzienend te worden qua inkomen en zij zorgt er wel voor dat- met uitzondering van ouders en grootouders-de rest van de familie voor zich zelf zorgt.
  Ondanks het grote leeftijdsverschil passen wij uitstekend bij elkaar. Daar moet je het gewoon mee treffen. Geven en nemen en aanpassen – beiden- aan de verschillen in cultuur.
  Toen ik haar leerde kennen zorgde zij al voor haar familie, sprak redelijk Engels waardoor de communicatie niet al te veel problemen gaf. Zij kan dus niet direct stoppen met ondersteunen van de familie. Daar moet je begrip voor opbrengen en financieel in staat zijn tot het bieden van een oplossing. Haal je haar naar Nederland dan is een baan of eigen bedrijf wel een must. Zij moeten iets om handen hebben anders zal de relatie geen lang leven zijn beschoren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website