Olifanten en nog eens olifanten

Door Hans Bos
Geplaatst in Cultuur
Tags: , ,
31 oktober 2010

Olifanten Surin

door Hans Bos

Zeker voor wie op 20 en 21 november in de buurt is, mag een trip naar Surin niet ontbreken. Het hele jaar is in provincie en gelijknamige hoofdstad weinig te beleven, maar als de jaarlijkse ‘Elephant Roundup’ van start gaat, lijkt Surin nog het meest op een stad in het Zuiden van Nederland in de carnavalsperiode.

Van heinde en verre trekken de mahouts met hun dikhuiden naar Surin, vaak meer dan 300 stuks. Op een voetbalveld laten de beesten zien waartoe ze in staat zijn en waren, van oorlog voeren, via het slepen van boomstammen tot olifantenvoetbal. Buiten de hekken is het een ware kermis, maar altijd gezellig. Al is het oppassen geblazen met oude olifanten-stieren. Wie te dicht in de buurt komt, kan een flinke klap met een slurf krijgen…

En wie buiten deze periode veel olifanten wil aanschouwen, kan terecht in het olifantendorp Ban Tha Klang, op ongeveer zestig kilometer van Surin. De hoofdrolspelers van de roundup worden hier klaargestoomd en laten elke zaterdag hun kunsten zien. Dit is het échte olifantenland en daar komen bezoekers uit alle werelddelen op af.

Dat het spektakel voor de mahouts geen winstgevende gebeurtenis is, kunt u lezen op:

[nggallery id=43]

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Olifanten en nog eens olifanten”

  1. Steve zegt op

    Mooie foto’s van die dikhuiden. Het zijn indrukwekkende dieren. Ik blijf liever wat uit de buurt. Stel je voor dat dombo op je tenen gaat staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website