Lezersinzending: Verslag Kratae optreden in Bredene

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
1 september 2016

 

Kratae, echte naam Nipaporn Paeng-Ouan is een Thaise zangeres afkomstig van de Lampang provincie in het noorden van Thailand. Dit optreden was een optreden speciaal voor de Thaise markt van Bredene, er was geen Europese tournee aan gekoppeld.

Kratae is multigetalenteerd, ze is een uitstekende Thai boxer, danseres en zangeres. Je zou het niet zeggen want het is een frêle meisje maar je wil hier haar niet tegenkomen in een donkere steeg. Ze heeft verschillende kampioenschappen Thaiboks gewonnen in Thailand. Ze balanceerde in de voorbije jaren tussen de keuzes om een carrière in Thaiboks uit te bouwen, haar studies architectuur en een carrière als danseres.

Met Kratae wist vzw Sawasdee een hele bekende Thaise zangeres te strikken met verschillende cd’s, singles, recente hits en hele goede videoclips.

Het concert begon met een wedstrijd “So you think you can dance like Kratae”, het was vrij snel duidelijk dat Vikanda Vanavatee zou winnen. De prijzen voor de eerste 3 plaatsen werden na het concert uitgereikt door Kratae herself.

Over het concert zelf: Kratae had twee dansers en twee danseressen meegebracht en haar zus Kratai. Kratae en Kratai zongen afwisselend nummers apart en soms in duet. Voor de hit “Hidden Line” met zanger Timethai werd beroep gedaan op 1 van de dansers die blijkbaar ook heel goed kon zingen. Voor haar meest recente hit “Flick” was het wachten tot het midden van het optreden waarbij een kledijwissel plaats vond zodat ze gelijkaardige kledij aan hadden als in de clip: knalrood met Oostere invloeden. De andere outfits waren zwart, zwart/grijs metalic, wit en goud. Er was een special effect op het podium met een grote rode doek waarbij het leek alsof Kratae enkele meters hoger boven het podium zweefde. Heel geslaagd. Er volgde ook nog een lukthung medley van 3 nummers. Op een bepaald moment zette de entourage van Kratae een trilby hoed op en droeg kledij die geïnspireerd was op de Dangerous tour van Michael Jackson en je voelde aan de muziek, hier volgt een kort Michael Jackson moment met danspasjes van de King op Pop. Ze hadden dus voor de nodige afwisseling in hun playlist gezorgd. Na het optreden kon je op de foto gaan met Kratae en met de dansers/danseressen.

Ik kan het niet beter uitdrukken dan Kratae in het liedje ตื๊ด Tued “vergeet je zorgen en dans!”

 

Ingezonden door Luka

3 reacties op “Lezersinzending: Verslag Kratae optreden in Bredene”

 1. Daniël M zegt op

  Het probleem van de lage opkomst is volgens mij toe te schrijven aan:

  – Het optreden vond plaats op vrijdagavond (als ik mij niet vergis) en de Thaise markt op zaterdag.

  – Bredene ligt in het uiterste westen van het land (de kust) en we zagen het niet zitten om 2 dagen na elkaar van Brussel naar Bredene (115km) te rijden of een nachtje te boeken aan de kust.

  – Daarbovenop moet je dan nog de ticketprijzen bij optellen. Als je met meerdere personen komt, dan loopt dat al snel op.

  – Het zijn volgens mij vooral de jongeren die naar de concerten gaan. Ouderen (zoals mijn vrouw en ik 🙂 ) zijn daar minder voor te vinden.

  Hopelijk hebben de aanwezigen van de show genoten.

  Wij zijn wel naar de Thaise markt geweest. De voorspelde buien zijn er niet geweest; het weer was ideaal, ondanks (of dankzij) de wind. De sfeer vonden wij erg goed. Wij waren tevreden en zullen zeker nog terug gaan.

 2. nonkelwin zegt op

  wij komen vaak in Bredene, de jaarlijkse Thaise markt was goed bekend gemaakt maar van dit optreden heb ik niets gemerkt of gelezen.
  Jammer voor de inspanningen van de organisatie, maar PR is hierbij toch noodzakelijk.

 3. Guido Goossens zegt op

  Beste Nonkelwil,

  Ik zie dat jij niet geabonneerd bent op de nieuwsbrief van Thaivlac (Thais-Vlaamse Cultuurvereniging) die je iedere maand gratis in je mailbox kan krijgen en naar meer dan duizend abonnees wordt verstuurd in België, Nederland en Thailand (expats). In deze brief werd niet alleen de Thaise Markt in Bredene al maanden op voorhand aangekondigd, maar ook het optreden van Kratae en Kratai. Ook vind je er allerlei nieuwtjes uit Thailand, reportages van voorbije Thais festivals en aankondigingen van Thaise feesten, en dit zowel in België als in Nederland.

  Als je deze nieuwsbrief wilt krijgen, stuur dan een mailtje naar guido.goossens@thaivlac.be met de vermelding “nieuwsbrief” en je krijgt hem iedere maand gratis in je mailbox.

  Met vriendelijke groeten,

  Guido


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website