Ingezonden: Verslag optreden Yinglee Srijumpol

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
5 april 2016

Luka is naar twee optredens van Yinglee Srijumpol geweest, in Keulen (26 maart) en in Rijswijk (27 maart). Misschien klinkt deze naam nog niet direct vertrouwd in de oren? Vele anderen hebben deze Thaise Loek Thoeng zangeres, afkomstig uit de Isaan (Buriram) reeds kunnen waarderen sinds haar doorbraak in 2013 o.a. met de hit “Leek Beuh Too” (Your heart for my number).

Op youtube heeft dit liedje meer dan 100 miljoen views. Naast Kao Tjai Theu Leek Beuh Too heeft ze nog verschillende aantrekkelijke nummers op haar repertoire staan, dat volledig te bewonderen valt op de 2 full cd’s die ze heeft uitgebracht. Genoeg bagage dus om als hoofdact te kunnen optreden en een Europese tournee te organiseren. De Europese tour bestond uit optredens in London, Denemarken, Duitsland, Nederland en Italië.

Even met de organisator (We-Do Events) gebeld en die wist te vertellen dat er 1000 tickets voorzien waren voor Keulen en Rijswijk. De optredens van het voorprogramma zorgden al direct voor een hele opgewekte atmosfeer. Tussen de live acts was er een Thais dj duo die behoorlijk goed konden mixen, ze maakten hun eigen creaties. De dansvloer was snel gevuld en voor de hongerigen was er een Thaise markt voorzien waar je eten kon kopen. Voor een deel van de aanwezigen maakt het niet uit welke artiest er komt, Thaise vriendinnen zien het als een mooie uitstap om eens samen plezier te maken en elkaar nog eens terug te zien.

De fans komen natuurlijk voor Yinglee zelf. Nu was ik benieuwd of ze zou optreden met een live begeleidingsband of met DJ. Het bleek DJ te zijn. Yinglee had veel aandacht voor haar fans, iedereen op de voorste rijen begroette ze met uitgestoken hand. Tussen de nummers in praatte ze het concert aan elkaar, helaas is mijn Thais wat te beperkt om te weten over wat ze het had.

Al haar bekende en minder bekende hits zoals Ying lala, Lek Beuh Too, Ro Say Kon Sood en enkele covers van Thaise nummers passeerden de revue, wat het een geslaagd optreden maakte. De danseressen hadden er duidelijk zin in en maakten tijdens het optreden grapjes met elkaar voor de aandachtige toeschouwer. Aan het aantal telefoons die in de hoogte werden gehouden, kon men afleiden dat veel mensen geïnteresseerd waren om het concert op de gevoelige plaat vast te leggen.

Er was even een half uurtje dat de mensen met haar op de foto konden, tijdens dat moment was er een andere act. Yinglee kwam dan nog een tweede maal terug. Even was de computer van de dj gecrashed wat voor een dood moment zorgde, daar kwam de klasse entertainer in Yinglee haar boven, ze wist het moment goed te vullen en zette de zaal naar hand door te vragen uit welke streek de mensen afkomstig waren en even later was de muziek er terug.

Een hele geslaagde avond en puik werk van de organisator.

[youtube]https://youtu.be/CKDwsFbq1_c?list=PLfPFBsQP5M3QWmWjdmTNWoW4fEyFeyl4j[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ingezonden: Verslag optreden Yinglee Srijumpol”

 1. Jacques zegt op

  Ik heb heel wat van dit soort Thaise feestjes in Nederland, België en Duitsland mogen meemaken en altijd gezellig geweest. De grote namen van Thaise entertainers in kleine zaaltjes en daar zijn ze niet te groot voor. Altijd deden ze hun best om er wat van te maken.
  Voor een ieder een aanrader om daar eens naar toe te gaan. Yinglee was toen nog niet hot en bekend, maar thans zeer gewild en niet onaardig om te zien ook. Maar het gaat natuurlijk om de sfeer en haar zangkunst en dat doet ze vol overgave met haar begeleiding.

 2. rudy zegt op

  Hallo.

  Ik hoor dit nummer best graag, er was een tijd hier in Pattaya dat het je achtervolgde tot in de badkamer en het toilet!!!

  Op party’s hier, en het wordt gespeeld of gezongen, Thaise muziek op muziek-pc mag in de meeste bars niet, gaan de Thaise compleet uit de bol, zeker als ze van Isaan afkomstig zijn!

  Ik vind het altijd schitterend om naar te kijken hoe ze uit de bol gaan, geniet er telkens weer van, en dan is deze farang niet te beroerd om er een danspasje tussen te plaatsen, meestal na het nuttigen van een paar Singha, en dan liggen ze telkens weer in een deuk van mijn danskunsten!

  Rudy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website