Binnenkort begint de 8ste editie van het CinemAsia film Festival. Het festival biedt het beste dat de Aziatische cinema momenteel te bieden heeft. Natuurlijk zitten er dit jaar ook leuke titels uit Thailand bij. Van 1-6 april is het festival in Kriterion Amsterdam en vervolgens gaat het festival on tour. CinemAsia On Tour is van 10-19 april in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam.

Dit jaar biedt CinemAsia twee titels uit Thailand namelijk ‘The Last Executioner’ en ‘How to Win at Checkers’.

The Last Executioner
Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van Chavoret Jaruboon (Vithaya Pansringarm), de laatste persoon in Thailand wiens baan het was om gevangenen te executeren door middel van vuurwapens.

Op zijn elfde verjaardag, ­dezelfde dag dat JFK werd vermoord, bezoekt Chavoret een waarzegger wiens voorspelling het leven van de jongen voorgoed zal vormen: “Jouw lot is om te werken met de dood.” Een paar jaar later neemt hij een baan als cipier om voor zijn geliefde gezin te kunnen zorgen. Door hard en gedisciplineerd te werken schopt hij het tot hoofdbeul; een positie die hij accepteert vanwege de 2000 baht die hij per executie extra zou gaan verdienen.

In de 19 jaren die volgen executeert hij 55 gevangenen; handelingen die hij met veel efficiëntie maar weinig voldoening uitvoert.

How to Win at Checkers
:Na de dood van hun ouders verblijven de jonge Oat (Ingkarat Damrongsakkul) en zijn oudere broer Ek (Thira Chutikul) bij hun tante. Ek heeft een relatie met de rijkere Jai (Arthur Navarat) en werkt bij Café Lovely, een bar voor mannelijke prostituees en travestieten in Bangkok. Al hun levens worden op hun kop gezet wanneer Ek en Jai, die beiden 21 geworden zijn, mee moeten doen aan de jaarlijkse landelijke loterij die bepaalt wie het leger in moet.

Als Oat ontdekt dat mannen voor een fiks bedrag uitgekocht kunnen worden steelt hij geld van een maffiabaas in de hoop zo de vrijheid van zijn broer en enige kostwinner te kunnen afkopen. Dit heeft echter dramatische consequenties en de daaropvolgende periode zal de levens van de drie jongens voorgoed veranderen.

Meer informatie
Website: www.cinemasia.nl
Facebook: www.facebook.com/CinemAsiaAmsterdam?ref=bookmarks
Twitter: @cinemasia_nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website