Op 7 april opent in Bangkok een nieuwe stadsbibliotheek die 24 uur per dag toegankelijk is. Het prachtige art deco gebouw met vier verdiepingen en een vloeroppervlakte van 5.000 vierkante meter heeft een collectie van meer dan 20.000 boeken. Niert alleen in het Thai, maar ook in andere talen, met inbegrip van een braille sectie.

Het lidmaatschap kost 50 baht voor volwassenen en 25 baht voor studenten en kinderen. In de eerste fase kan je nog geen boeken lenen, maar wel ter plekke inzien en lezen. Ook de zal de 24-uurs toegang pas later ingaan.

De Bangkok City Library bevindt zich op Ratchadamnoen Klang Road in de buurt van Khok Wua Junction en Khaosan Road.

Bron: Khaosod English

2 reacties op “Nieuwe stadsbibliotheek in Bangkok 24 uur per dag geopend”

  1. bob zegt op

    Weet iemand ook het exacte adres om tzt mijn Nederlandse (geschiedenis) boeken, waaronder een paar zeer bijzondere, naar toe kan sturen ter archivering. Liefst met een naam. De ambassade en het Hollandse huis in Ayutthaya wil ze niet hebben.

  2. snelle japie zegt op

    Er zat al een bibliotheek in de buurt van Kao san road, iets ten noorden ervan. Maar die had een ontzettend verouderde collectie, was een plek waar je behalve voor de grootste boekenwurmen niet dood gevonden wil worden. Ik gun het de Thai dat ze een bibliotheek krijgen die een moderne selectie boeken heeft waar je echt wat mee kan. Er zitten al wel wat prive bibliotheken in sommige malls, maar die zijn maar heel klein en vrij duur geloof ik. Overigens heb je ook op de universiteiten bibliotheken, maar de meeste Thai zijn geen lezers.

    24h open, dat is mooi meegenomen, dat kan natuurlijk in zo’n grote stad. En de locatie is ook nog eens vrij goed bereikbaar met de bus, 24 uur lang. Alleen jammer dat de skytrain er niet langs komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website