Bron: Facebook

Het lijkt wel een scene uit een ver verleden waar rijen mensen bij de gaarkeukens stonden te wachten. Op sociale media verschijnen beelden van Thai die massaal afstormen op plaatsen in Pattaya en Phuket waar voedsel wordt uitgedeeld. Daarbij wordt de 1,5 meter afstand natuurlijk niet in acht genomen.

De politie heeft een einde gemaakt aan de chaos.Veel Thai waren vervolgens daar weer boos over.

Meer lees je op: www.brighttv.co.th/social-news/phuket-pattaya-covid19

Beelden op Sociale media

Bekijk hieronder de video’s:

Posted by Pasat Suwan on Monday, 20 April 2020

นับวันยิ่งไปกันใหญ่ละ ตลาดเคหะพัทยา สุดท้าย ยกเลิกการแจก

Posted by รวมคลิปทั่วทุกมุมโลก on Monday, 20 April 2020

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Schokkend: ‘Thai massaal in de rij voor gratis eten in Pattaya en Phuket!’”

 1. GeertP zegt op

  Overal zie je nu deze beelden,er is gewoon geen enkel plan van de overheid.
  Het uitdelen van maaltijden is particulier initiatief en houd een keer op ,wat gaat er dan gebeuren?
  Ik heb nog geen plunderingen gezien maar dat kan nooit lang meer duren.

  • goort zegt op

   Overheden zijn per definitie incompetent, want het is niet hun eigen geld. Daarin is Thailand geen uitzondering, maar gewoon zoals zoveel overheden in de wereld. Als u kijkt naar een aantal Europese landen (ik noem geen namen), hebt u daar al een plan kunnen ontwaren?

   Maar dat betekent gewoon dat particulier initiatief (lees: gewoon als burgers, als farang geld doneren voor deze arme Thai zonder werk, en geld) nodig is.

   Wij zijn relatief rijk, en t is nu tijd om dat in te zetten. En ik merk hier in Jomtien dat t niet ophoudt, maar gewoon elke dag doorgaat…..en t is hartverscheurend om te zien, maar ook hartverwarmend om te zien hoevelen geven!

   • Jeroen Van den Adel zegt op

    De Nederlandse overheid heeft een heel goed Covid plan. Ja het treft heel veel mensen. Door de slimme aanpak waarbij wij een sociale quarantaine verkrijgen is het virus alsmede een grote financiële catastrofe uitgebleven.
    Mijn angst ligt in de entertainment en horeca hoek. Hier zullen helaas als er niet snel een versoepeling plaats gaat vinden de klappen vallen.

    • goort zegt op

     De Nederlandse regering stapelt blunder op blunder, en loopt gedurig achter de feiten aan. Hert wordt daar nu snel tijd voor een terugkeer naar het normale leven: gefaseerd, dat wel.

     • teun zegt op

      Goort,

      Noem eens 5 van die blunders. Ben heel benieuwd.

  • Geert zegt op

   Dat plunderingen niet lang meer op zich laten wachten is sterk overdreven.
   Ik doe niet mee aan paniekzaaierij.

   Gegroet.

  • Carlos zegt op

   Geert,ja wat doe je als er geen eten meer is,dan moet je het wel nemen,
   Hoop dat het niet tot plunderingen komt

 2. Rina zegt op

  Ik vind het schandalig dat de overheid hier niks aan doet
  De mensen die dit nu doen heel veel respect hiervoor maar die kunnen dat ook niet volhouden

 3. Eric zegt op

  Dit is inderdaad zeer droevig, veel mensen leven hier van dag op dag en dan krijg je deze situatie. Ik ben van mening dat er een massa hysterie is gecreëerd door media en regeringen.Blijkt dat nog weinig mensen kunnen relativeren en alles in zijn context beoordelen.
  De natuur heeft ons in het verleden ook zware ziektes gebracht waarbij zulke buiten proportie
  maatregelen niet genomen werden.De site van who zegt dat vorig jaar 650.000 mensen aan de klassieke griep stierven, van dat cijfer zijn we nog ver verwijderd.
  En dan kunnen de zorg toch ook die grotere groep mensen opvangen.De reactie van de politiek wereldwijd is om zich uit de wind te zetten voor de zorg dat ze allen reeds 40 j kapot bezuinigen.
  De gevolgen van deze maatregelen zullen erger zijn dan de pandemie zelf, meer miserie ,armoede, werkloosheid en criminaliteit.
  Elke dode is er uiteraard een te veel maar in de oorlog moeten er ook offers gedaan worden.
  Laat ons de massa hysterie stoppen en de economie openen.

 4. Rob zegt op

  Tja en met al die beelden moeten wij ook nog maar geloven dat er er maar 48 overledenen zijn en 2811 besmette personen, en daarom doe je als regering het hele land op slot, aan me hoela.

  Ik weet het, voor de mensen die hierop weer willen reageren, ook in Nederland zijn de cijfers vertekend maar dat wordt ook gewoon toegegeven.

 5. Rob zegt op

  Met zo weinig zieken en doden kunnen zij beter alles weer open gooien. En dan de toeristen nog even laten wegblijven.

 6. Cornelis zegt op

  Vanmorgen zag ik ook In Chiang Rai een lange rij mensen bij een voedseluitdeling. Prachtige initiatieven maar triest dat dit nodig is.

 7. Leo zegt op

  Die 48 doden en 2811 besmetten zal slaan op wat in de ziekenhuizen gebeurd is. De rest? Wat niet weet, wat niet deert.

 8. Peter zegt op

  Droevig als je dit zo ziet, maar als de bevolking zelf geen dicipline kan opbrengen en doet wat het zou moeten doen, thuis blijven en social distance respecteren, gaat het nog droevige tijden tegemoet.
  Nogmaals het is heel erg wat er gebeurd, maar dat geld voor heel de wereld, hier in Europa worden ook offers gebracht door heel veel bedrijven en kleine zelfstandige, die ook de tol moeten betalen maar hier is dan tenminste dicipline en begrip en we helpen elkaar daar waar we kunnen. En of dat te doen heeft met onze welvaart ? De Nederlandse en Belgische bevolking hebben na de tweede wereldoorlog keihard gewerkt om onze levensstandaard omhoog te brengen, laat dat duidelijk zijn, onze regeringen hebben ook moeten leren met schade en schande hoe het moest en de meeste hebben er alles aangedaan om onze levenssituatie te verbeteren. Alles af schuiven op de regering is natuurlijk gemakkelijk, probeer zelf eens in deze mensen hun situatie te zijn en beslissingen nemen voor een ganse natie, en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Soms kun je dit vergelijken met de krekel en de mier. We kunnen maar één ding hopen en dat is dat dit vlug voorbij zal zijn en dat we met zen allen er iets uit geleerd hebben, verdraagzaamheid en elkaar helpen waar nodig. Blijf gezond allemaal het komt goed.

 9. Kees 2 zegt op

  IN een warm klimaat verspreidt het virus zich veel minder. Thailand moet gewoon opengegooid worden !

 10. Hans van Mourik zegt op

  Zoals zovelen ,ook ik vind het triest .
  Maar als dit nog lang duurt,verwacht ik nog meer criminaliteit,diefstal, berovingen.
  Op dit moment zijn er niet veel buitenlanders hier.
  Deze mensen moeten waakzaam zijn,zij denken waarschijnlijk dat we rijk zijn,zodat er wat te halen valt.
  Hans van Mourik

  • Patrick Maprao zegt op

   Ja Hans, dat had ik me ook al gerealiseerd, als buitenlander moet je nu extra voorzichtig zijn, mijn vriendin zegt dat het wel mee zal vallen maar als buitenlander kennen ze je, weten waar je woont, en als je dan ook nog een leuke auto voor de deur hebt staan ben je een potentioneel slachtoffer.

   Overigens is het heel kwalijk wat er nu gebeurt in Pattya, het wordt tijd dat er weer een regering komt met wat menselijk gevoel, wat er nu zit maakt het er niet beter op voor de lokale bevolking. Dan kun je nog beter Yingluk hebben.

 11. vanneste kris zegt op

  Zeer schijnheilig allemaal.
  Het geld,eten en goud in Thailand zit bij de priesterklasse. De mensen moeten naar de tempels gaan, één per één en daar kan men centra van barmhartigheid creëren.
  Volgens het Bushisme is dit de kerntaak van de religieuze klasse…. en geld is er genoeg (maar je moet het kunnen delen en je moet ervan kunnen scheiden…. en scheiden doet lijden tenzij je – zoals het boeddhisme predikt – er niet aan gehecht bent …. Is iedereen het verhaal van Budha, Christus en Mozes vergeten ? De drie grootste profeten die door het volk waarlijk “Heilig” werden verklaard ….

  • Ton zegt op

   Beetje kort door de bocht en onverdiend, want tempels geven gratis voedsel weg aan de minder bedeelden. Zeker nu; en niet zo’n klein beetje, maar heel erg veel.
   Kleine dorpstempeltjes hebben daarentegen soms minder geld / mogelijkheden, maar je kunt er altijd wel iets te eten krijgen, eventueel in ruil voor een karweitje.
   Wel ben ik het met u eens, dat financiële middelen niet altijd redelijk zijn verdeeld.
   In veel landen een machtige, rijke toplaag die weinig tot niets heeft met het normale volk en de eigen positie met zeer harde hand verdedigt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website