Thai Yantra Tattoo van Angelina Jolie

Keer op keer verbaas ik me over de hoeveelheid Tatoeageshops in Thailand en met name in de toeristische gebieden. Gezien het aantal zou je verwachten dat de helft van alle Thai met plaatjes op het lichaam loopt.

De meeste bardames zijn trouwe klanten bij de Aziatische variant van ‘Tattoo Bob’. Opvallend vaak laten ze dezelfde tatoeages zetten. Het vreemde daarvan is dat ze zich ongemerkt laten brandmerken. Een tattoo? Aha, vast een bardame. Ja, een vooroordeel, maar deze klopt meestal wel.

Tattoo Monk

Er is in Thailand een monnik met de naam Luang Pi Nunn die tatoeëert in de tempel Wat Phra Bang. Deze tatoeages genaamd Sak Yant of Yantra Tattoos zijn magisch en daarom wereldberoemd. De heilige tatoeage geeft de drager bescherming tegen het kwaad. De door monniken gezegende afbeeldingen geven ook kracht, geluk en hebben andere magische eigenschappen. Sinds Angelina Jolie er eentje op haar prettige ruggetje liet spijkeren is het een echt hebbedingetje. Veel bardames lopen er ook mee. Dit zijn geen originele exemplaren en ook niet in de tempel gezet maar bij ‘Hanky Panky’ op de hoek, ergens in Pattaya. De magische krachten zullen dan ook beperkt zijn, vrees ik.
Bardames zijn in de veronderstelling dat een tatoeage sexy is. Goed voor de klandizie wellicht? Dat zou een deel van de magie verklaren.

Ik ben niet zo van de tatoeages bij vrouwen. Vindt het niet mooi, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. En daar valt niet over te twisten. Zo’n aarsgewei is natuurlijk leuk wanneer je een strakke meid van 22 jaar bent. Het wordt al een stuk minder bij een belegen dame.

Schaafwond

Wie langs de Tattooshops loopt in Bangkok of Pattaya ziet er zelden iemand binnen zitten. Erg nieuwsgierig ben ik dan ook naar de verdeling Thai – Farang. Hoeveel procent van de klandizie is Thai en hoeveel farang? Die farang kun je dan weer onderverdelen in expats en toeristen. De logica van een toerist om een tatoeage te laten zetten tijdens je vakantie, heb ik nooit kunnen begrijpen. Je mag met een vers gezette schaafwond (want dat is het dan) niet in de zon en niet in de zee. Douchen is eigenlijk ook niet handig bij een vers geïnjecteerde lichaamsversiering.

Wil je graag een tatoeage, waarom laat je die dan niet in farangland zetten? Toch wat meer hygiënische omstandigheden. Een nieuw setje naalden zegt niet alles. De rest van de apparatuur moet ook gesteriliseerd worden. En dan hebben we het nog niet over ‘verboden’ stoffen in de inkt. In Thailand zijn er geen regels dus daar kunnen ze desnoods de inkt van een oude balpen gebruiken. Hepatitis B is ook zoiets. Wist je dat 7% van de scheermesjes bij Turkse kappers besmet is met hepatitis B? Dat zelfs zo’n handige manicure/pedicure behandeling op het Thaise strand al garant kan staan voor een mogelijke besmetting met hepatitis B? Een tatoeage is een nog veel groter risico.

Er zullen in ieder geval genoeg farang zijn die er anders over denken en de rest van hun leven deze herinnering met zich mee willen dragen.

De tatoeage van Angelina Jolie zou ik wel eens van dichtbij willen bekijken. Wedden dat er dan bij mij ook magische krachten vrijkomen?

72 reacties op “Tattoo mak mak – over tatoeages in Thailand”

 1. P.G. zegt op

  Kon nog herinneren Lang geleden toen ik als militair met mijn collega’s door Bangkok wandelde, wij hadden allemaal een tatoeages (tatoeages met een persoonlijke betekenis en niet zoals tegenwoordig om stoer te doen of erbij willen horen), het was toen in Thailand niet veel gezien, sommige Thai dachtten dat wij van een of andere bende of van de mafia waren. Hetzelfde in Pattaya, de Thai die wel van een tatoeage waren voorzien waren de plaatselijke vissers of zeemannen, het hoorde bij een bepaalde cultuur/achtergrond net toendertijd bij ons. Moet je nou eens zien wat voor plakplaatjes mannen er in Pattaya rondlopen, het waare betekenis van een tatoeage om zeep geholpen omdat het een modeverschijnsel is geworden en daardoor nu al het status van asociaal heeft.

  • Robert zegt op

   Ik ben weliswaar nog niet zo oud, maar zolang ik me kan herinneren hebben tattoo’s altijd al een wat ordinair imago gehad

   • P.G. zegt op

    Dat bedoel ik nou, je hebt nou eenmaal personen die ergens op de wereld bepaalde taken moeten verrichten en die hechten aan bepaalde symbolen (tatoeage) als een amulet, dat je niks overkwam en veilig thuis keerde, je sterker maakte, of als herInnering van een bepaalde periode. Personen met dergelijke tatoeges herken ik direkt en vind ik niet ordinair maar heb ik respekt voor.

   • Ferdinant zegt op

    Beste Robert, het ordinaire schuilt niet in de tattoo, maar in de persoon. Thailandgangers hebben in Europa ook nog steeds een imago wat aan het ordinaire grenst, maar ben jij daarom dan ordinair?

    • Robert zegt op

     Tja, ik bepaal het algemene imago niet. Ik stel slechts dat het imago van een tattoo altijd wat ordinair geweest is. Dat is iets anders dan stellen dat iedereen met een tattoo ordinair is.

     Feit is toch dat, met uitzondering van de echte fanatici, men vaak de tattoo op een plek laat zetten die makkelijk bedekt kan worden. Je kan je afvragen waarom. Misschien, terecht of niet dat laat ik in het midden, dat dat toch gerelateerd is aan een wat negatief imago?

     Hee, iedereen moet zich gewoon lekker laten stempelen als ze dat willen. Als je het echt zo mooi vind, zorg dan dat iedereen het goed ziet, voorhoofd, wang, nek, Up to you.

     • Peter zegt op

      Ik ken ook mensen met tatoos, en die hebben die bewust op plekken laten zetten die makkelijk te bedekken zijn. Dat vind ik nou hypocriet als ik een taato laat zetten dan mag dat iedereen weten, mensen die tatoos bedekken zijn in mijn ogen mee lopers, die graag aan de mode willen meedoen.

      • Marcel zegt op

       Dat meelopers slaat nergens op. Vaak is het een soort van scheiding tussen werk een prive. Wanneer je op kantoor werkt of als vertegenwoordiger zijn er maar weinig werkgevers die het accepteren dat je met onbedekte tattoo’s loopt, terwijl je ze in je vrije tijd wel toont.

      • Anouk zegt op

       Ik vind de mening dat mensen met tatoeages op plekken die makkelijk te bedekken zijn hypocriet en meelopers zijn erg kortzichtig. Ik heb zelf een kleine tattoo met een persoonlijke betekenis op een plek die makkelijk te bedekken is. Is dat hypocriet? Ik vind het persoonlijk eerder slim. Er zijn slechts enkele sectoren waar werknemers met tatoeages geaccepteerd worden. Als student van een business opleiding is de kans klein dat ik later bij een bedrijf terecht kom dat tatoeages accepteert. Daarom wil ik zelf alleen tatoeages op plekken die ik kan bedekken.

       • Peter zegt op

        Anouk, het hebben van een tattoo op een zichtbare plek zegt niets maar dan helemaal niets over de kwaliteiten van de drager van de tattoo! Maar het zegt wel meer over de mensen die hun beoordelen.

        @Anouk je schrijft, Als student van een business opleiding is de kans klein dat ik later bij een bedrijf terecht kom dat tatoeages accepteert,

        Dat zelfde bedrijf waar je geen kans zou hebben, zal je ook weren als je een hazenlip, groot litteken in je gezicht ect ect zou hebben , beoordelen op uiterlijk, volgens mij is het weigeren van iemand met een zichtbare tattoo helemaal niet toegestaan in Nederland.

      • Fred CNX zegt op

       @Peter, hypocriet? kom, kom Peter…is het niet gewoon een persoonlijke keuze wat je met een tatoeage wil zeggen? Niet iedereen hoeft daar toch van mee te genieten zoals bijvoorbeeld bij Anouk, waarvoor de tatoeage een persoonlijke betekenis heeft.
       Sommigen willen nou eenmaal hun hele lichaam blauw laten schilderen en een ander een bescheiden kleine tatoo op een niet zichtbare plaats, niks mis mee.
       Persoonlijk denk ik er heel anders over, elke tatoo vindt ik het mismaken van een lichaam; als ik naar voetballers kijk (over meelopers gesproken) werkelijk afschuwelijk! Maar goed, dat is mijn mening;)

 2. Robert zegt op

  Aarsgewei, geweldig, die kende ik nog niet. Misschien te lang weg uit Nederland. De equivalent van het Engelse ’tramp stamp’, ook een leuke!

  Kijk, wat Angelina en Madonna en veel andere celebrities doen is allemaal een beetje zielig natuurlijk. Ieder jaar van religie wisselen, en hoploos op zoek zijn naar wat spirituele beleving die ze in de snelle rijke lege wereld om zich heen missen. Wat dan navolging vind bij het publiek. Nou ja, moet iedereen ook verder zelf weten. Aan mijn lijf geen polonaise, (tempel) tattoo of – daar komt ie weer – aarsgewei! Hij blijft leuk!

  • Robert zegt op

   Kijk, dat vind ik nou superflauw! Het stoere van zo’n tekening laten zetten is natuurlijk het permanente karakter! Als je het allemaal ook weer weg kan laten laseren is het allemaal niet meer zo spannend natuurlijk.

   Anouk laat tattoo ‘Dox’ van haar arm halen
   http://www.telegraaf.nl/prive/9834449/__Anouk_laat_tattoo__Dox__van_haar_arm_halen__.html?p=26,2

 3. Scottie zegt op

  Wat is “Palaai” ??? Ken wel thais maar dat woord niet hoor, wel “ham”…:-))

  • ThailandGanger zegt op

   zoals in een ander bericht hier op het forum is uit gelegd door wallie.

   ik citeer nu de woorden van Wallie:
   “Ham = Piemel en Palaai is paling, hampalaai is letterlijk vertaald piemelpaling. Een Thai(se) geeft hiermee aan dat de Thaise man in iedere stad een ander schatje heeft. Butterfly wordt ook wel gebruikt maar is wat onschuldiger!”

   Palaai schrijf je fonetisch volgens de woorden boeken eigenlijk Plaa Laj (ปลาไหล). Als je een Thai dat woord hoort uitspreken dan horen wij geen (L) maar ze zeggen hem wel.

   • ThailandGanger zegt op

    Hallo Wallie. Ik heb hier een Thais-NL-Thais woordenboek voor me liggen en daar staat toch echt fonetisch PLaa Laj. Als ik het aan mijn vrouw vraag dan zegt zij ook dat er een L hoort te staan maar je hoort hem nauwelijks (of niet) als ze hem uitspreken. Kan er niks anders van maken. Zal wel weer regio gebonden zijn.

   • ThailandGanger zegt op

    Wallie probeer eens soewai lang en kort (vooral snel) tegen haar uit te spreken. De ene keer zal ze glimlachen de andere keer krijg je een dreun voor je harses.

 4. Nico zegt op

  Die zogenaamde monnik waar je het over hebt is geen echte monnik, al geloven er dat veel van wel, zeker de farangs, het is gewoon een thai verkleed in een wit kleed, maar hij is zeker geen monnik hoor…:-))

  Nico

  • @ Nico, hoe kom je aan die informatie? Van horen zeggen of heb je een bron? Kan ik het ergens nalezen?

   • Nico zegt op

    De tattoo van Angelina Jolie werd niet gemaakt door de monnik in Wat Bang Phra maar door tattoo artist Sompong in Bangkok en deze is geen monnik.

    De kerel in Wat Bang Phra is wel een echte monnik maar die mag geen zichtbare tattoo”s zetten op vrouwen vanwege het boedhisme en als dat zo was zou je de tattoo van Angelina Jolie niet kunnen zetten door de onzichtbare inkt…

    Bron: http://www.freetattoodesigns.org/angelina-jolie-tattoos.html

    • Peter zegt op

     Nico, ik weet niet waar u uw informatie vergaart, maar Angelina J. werd door mijnheer Ajarn Noo Kamphai, getatoeerd. Btw mijnheer Ajarn is helemaal van de pot gerukt qua prijzen sinds hij mevrouw Jolie heeft getatoeëerd, onder de nung seng (100.000) begint hij niets meer! En toch zijn er nog lange wachttijden om door hem gedaan te worden!!

   • Frans zegt op

    Hoe kan een monnik een vrouw tatoeeren. ! als een monnik geen lichamelijk contact mag hebben met een vrouw. een vrouw mag zelfs niet naarst een monnik zitten.

  • Henk van't Slot zegt op

   Mijn Thaise zwager en schoonzus ziten helemaal vol tato’s die er met de hand in zijn gestoken,of geslagen hoe je dat ook wil noemen.
   Deze man werkt in Bangkok heeft wel relaties met de tempel,maar doet dit gewoon aan huis.
   Hij is bijzonder kieskeurig met zijn klanten,maakt geen tato’s van zelf getekende ontwerpen.
   Tato’s die hij zet hebben allemaal met Boedha te maken.
   Mijn zwager zit vanaf zijn kin tot aan zijn enkels helemaal vol,schoonzus heeft het iets rustiger gedaan,een grote rugtato.
   Ik heb zelf ook tato’s en die staan er al meer dan 40 jaar op,ik ben mijn hele leven al zeeman.
   Die hand ingestoke tato’s zijn van uitzonderlijke kwaliteid.
   Als iemand interesse heeft in de man,ik heb zijn telefoonnummer en ook wat foto’s van zijn werk.

   • Rody zegt op

    Hoi Henk, ik ga naar thailand om een tattoo te laten zetten en ben op zoek naar de juiste persoon om dit te doen. Ik kwam jouw reactie tegen en ben erg benieuwd naar jouw verhaal en foto’s.

    Ik hoop wat van je te horen,

    groetjes Rody

    • Bart Hoevenaars zegt op

     Hoi Rody

     is het inmiddels al gelukt met je thaise tattoo ??

     ik weet nog een goede tattoo artiest in ayutthaya, waar ikzelf diverse tattoos heb laten zetten.

     deze man is op les geweest in nedeland en belgie !

     zeer schoon en proffesioneel ( europe style )

     Groetjes
     Bart

 5. Ronald zegt op

  Kun je dan ook even, voor de niet Thai geletterden (waaronder ik), de vertaling geven?

 6. Peter@ zegt op

  Ben ik blij dat ik ben ingeent tegen Hepatitus A. en B. Tegen C. kan helaas nog niet dat zou mensenlevens redden.

 7. Henk B zegt op

  Tatoeages nu niet alleen in Thailand, heb je wel gezien hoevel jongeren er in Holland een Tatoo hebben, de dames op de rug net boven de rand van de broek, en de jongens een rondom de bovenarm, en nog steeds een rage, en moet je op een zonnige dag eens kijken op zandvoort, of een ander strand, zal je verbazen, en dan laseren geen goede optie blijf altijd een litteken van over, net een brandvlek.
  En dan heb je het over de getatoeeerde bar dames, nu heel veel mannen hier in de Isaan hebben ze, en sommige meerderen, en meestal gezet als ze de tempel in gaan voor hun periode als monnik.

 8. Frans zegt op

  Ik heb al 46 jaar EEN tatoo, ik heb daar van geen moment spijt, maar wat je nu in Nederland zie……..het zijn net kudde dieren…wat de een wil wil de andere ook.

  • ThailandGanger zegt op

   Mensen zijn toch net kudde dieren. Wat de een heeft wil de ander ook. Dat is toch niet nieuw. Daar draait de halve wereld economie op. Daar is toch niks mis mee.

   • Hansy zegt op

    En die andere helft is de verstandige helft 😉

 9. Nico zegt op

  De tattoo van Angelina Jolie werd niet gemaakt door de monnik in Wat Bang Phra maar door tattoo artist Sompong in Bangkok en deze is geen monnik.

  De kerel in Wat Bang Phra is wel een echte monnik maar die mag geen zichtbare tattoo”s zetten op vrouwen vanwege het boedhisme en als dat zo was zou je de tattoo van Angelina Jolie niet kunnen zien door de onzichtbare inkt…

  Bron: http://www.freetattoodesigns.org/angelina-jolie-tattoos.html

  • @ Nico, oké bedankt voor de toelichting.

 10. brenda zegt op

  Ik ben dus een toerist die haar tattoos in thailand laat zetten en ben er heel blij mee heb het nu twee keer gedaan bij de zelfde man die echt een ware kunstenaar is, en het zijn geen kleine plaatjes. Ze zijn 10x mooier en beter gezet dan die ik in nederland heb laten doen.
  Je moet wel goed uitkijken bij wie je ze laat zetten. Want twee jaar geleden de eerste laten zetten en toen waren er vier zaakjes met tattoo’s in één straat in pattaya en een jaar latter waren het er 15.
  Dit zijn dan allemaal jonge mannen achter een computer die even snel geld willen verdienen.Daarom moet je goed uitkijken en tuurlijk doe je het niet aan het begin van de vakantie maar in de laatste paar dagen, geen zon en niet meer zwemmen.Ik heb voldoende toeristen gezien met onstoken tattoo’s.
  Mijn eerste tattoo heeft mijn artiest eerst op een linnen schildersdoek getekend met houtskool daar was hij al meer dan twee dagen mee bezig voordat hij maar iets had besproken over de prijs. Die schilderij heb ik nu thuis hangen en dat kunnen niet veel mensen zeggen.
  Ik ben dus een tevreden toerist, al ben ik er wel lang naar op zoek geweest.

  • Rody zegt op

   Hoi brenda, ik ga naar thailand om een tattoo te laten zetten en ben op zoek naar de juiste persoon om dit te doen. Ik kwam jouw reactie tegen en ben erg benieuwd naar jouw verhaal en foto’s.

   Ik hoop wat van je te horen,

   groetjes Rody

 11. Ferdinant zegt op

  Om een tattoo aan ordinair of asociaal te verbinden, is nogal kleinburgerlijk. Van kop tot teen of hele opvallende zichtbare tatoo’s, daar ben ik zelf ook niet kapot van, maar een mooie en op een beschaafd plek geplaatste tattoo kan ik wel waarderen. Keek dan ook regelmatig naar de uitzendingen van Miami inkt en LA Tattoo en dat zijn mag je wel zeggen echte Tattoo artiesten. Vooral de tattoos van de koi karper is een lust om te zien. Er zijn diverse mensen die in een vlaag van verstandsverduistering in het verleden een wat zielige tattootje door een amateur hebben laten plaatsen en daar later spijt van krijgen en dat kan ik mij goed voorstellen. Het ziet er meestal dan ook niet uit.

  Vanwege de tijd en ook wel de pijn, kiest men doorgaans doelbewust voor een tattoo, althans als het om een tattoo van een beetje formaat gaat. De tatoeëerder is daar vaak vele uren en bij inkleuring soms dagen mee bezig. De keuze om het Azië te doen is gelegen in de prijs en in de creativiteit van de tatoeëerders aldaar. Kijk maar eens naar de soms prachtige schilderijen die in de kraampjes in Sukhumvit voor een paar rotcenten worden aangeboden. Door armoede helaas vaak geschilderd op een katoenen doek en met goedkope verf en penselen geschilderd, maar geweldig creatief.

  Zelf heb ik voor jaren geleden in Bangkok een draak op mijn rechterschouderblad in 5 kleuren laten tatoeëren en daar zijn ze uitgesmeerd over 2 dagen zo’n 6-8 uur mee druk geweest. Wanneer ik dat hier had laten doen, dan was ik een veelvoud van de kosten kwijt geweest en dan had het waarschijnlijk niet zo Aziatisch uitgezien. Heb ik daar spijt van, nee absoluut niet.

  • Henk van't Slot zegt op

   Toen ik in 1969 naar zee ging had zowat iedereen van de bemanning tato’s,ik kon niet wachten om er ook een te laten zetten.
   Jammer genoeg zijn dit niet echt de mooiste tato’s geworden,wel de kwaliteit,maar de keuze van de afbeeldingen is echt iets van een jongetje van 15 jaar.
   Was toen der tijd ook wel budget gebonden,dus de groote van de tato lag aan het geld wat ik bij me had.
   Had wel het geluk dat ik op 16 jarige leeftijd al tato’s in Hong Kong en Singapore kon laten zetten,was wel van een andere caliber dan plaatjes van Tato Dick of Tato Bob van de kaap in Rotterdam.
   Heb 6 tato’s laten zetten in een vrij korte tijd,en daarna nooit meer.
   Heb er geen spijt van,maar als ik morgenochtend wakker wordt en ze zijn verdwenen,vindt ik het ook goed.
   Ben nog steeds een Bootsman dankbaar uit die tijd,dat ik mijn niet heb laten tatoeerenop mijn handen,ik had dat bij een meedeopvarenden gezien en vond dit zo mooi dat ik besloten had om dit in de eerst volgende haven ook te laten doen.
   De bootsman was dit ter orren gekomen,en kwam me vertellen dat hij me een pak slaag zou geven als ik dit zou doen,deze man zat trouwens zelf ook helemaal onder de plaatjes.
   Trouwens bij de nieuwe generatie zeelui zie je haast geen tato’s meer,is meer iets voor de mensen aan de wal geworden

   • P.G. zegt op

    Het hoorde gewoon tot een bepaalde cultuur, kom zelf uit een familie die uit defensie personeel bestaat, mijn opa een marine officier, oom enz. Hadden ook allemaal tatoeages, techniek was vroeger anders dus zien de tatoeages er minder uit als de huidige generatie. Maar je hoeft er ook niet ervoor te schamen.

 12. Bert Gringhuis zegt op

  Noem mij dan maar kleinburgerlijk, want ik vind een tattoo helemaal niets. Ik zal niet direct beweren, dat het minderwaardig of asociaal is, maar je hele lichaam vol tatoeeren komt er dicht bij in de buurt.

  Een bargirl met tattoo’s stoot mij af, zij hebben geld nodig en ik denk dan, had je dat geld voor die tattoo niet beter kunnen gebruiken.

  Ik begrijp ook absoluut niet waarom iemand een tattoo laat zetten. Minderwaardigheidscomplex? Niet tevreden met je eigen lichaam? Ook uit deze reactie’s blijkt, dat het vaak in een opwelling gebeurt, om er “bij te horen”. Ik ben ook zeeman geweest en het is nooit bij mij opgekomen op een tattoo te laten zetten, er zijn wel andere manieren om te bewijzen, dat je er bij hoort.

  Goed, nu ga ik mij een beetje tegenspreken. Mijn Thaise vrouw wil nu ook een tattoo en ik ben daarmee akkoord. Zij heeft namelijk een operatie in de buikstreek ondergaan en heeft daar een lelijk litteken van overgehouden. Om dat litteken te camoufleren wil zij graag op die plek een bescheiden tattoo, functioneel dus.

  Ik zag trouwens recent in Bangkok een soort doorzichtige mouw met een tattoo-motief te koop, die je om je bovenarm schuift. Het lijkt net of je een echte tattoo hebt en ik vond het wel grappig om iemand daarmee te foppen of op de kast te jagen,

  • Henk B zegt op

   Beste Bert Gringhuis, je praat een beetje dubbel, en onbegrijpelijk, begrijpt absoluut niet waarom iemand een tattoo laat zetten, en dan later dat je vrouw er een wil om een litteken weg te werken, en dat begrijp je dan weer wel, denk eerst een na voor je een reaktie plaatst, Zo heb ik er een als nagedachtenis aan mijn overleden dochter, ( forever in my heart) rondom een engel, en hoort dat dan ook bij het asociaal zijn je kunt wel alles Eten, maar niet alles Weten.

   • Bert Gringhuis zegt op

    Ho,ho, Henk, ik heb een tattoo niet asociaal genoemd en vind dat ook niet.
    De reden waarom jij een tattoo hebt laten plaatsen is volkomen gerechtvaardigd, laat dat duidelijk zijn, daar heb ik waardering voor.

   • HansNL zegt op

    Beste Henk,

    De reden waarom jij een tattoo heb laten zetten is voor jou helemaal legitiem.
    En je hecht er aan om op die manier aan je dochter herinnerd te worden.
    Helemaal begrijpelijk…..voor jou.

    Voor mij is een tattoo laten zetten, met welke reden dan ook, “not done”

    Ik vind het goedkoop, een idiote rage, afschuwelijk, enzovoorts,
    Als een vrouw ergens op haar lichaam zo’n “pretty picture” heeft, heeft ze voor mij afgedaan.
    Als een man dat doet, kan ik niet anders als een ietwat criminele gedachtengang bij mezelf ontdekken.
    Ik val ik niet op mannen, zou ik dat wel doen dan was de bui gelijk over.

    Ik moet wel bekennen dat er bij mij wat redenen meespelen die je onder het kopje geloof zou kunnen zetten.
    Maar zelfs zonder die waarschijnlijke redenen blijf ik het afschuwelijk vinden.

    Sorry

  • Henk van't Slot zegt op

   Hier in Pattaya zie ik regelmatig mensen lopen die volledig doorgeslagen zijn in het nemen van tato’s,ik noem ze altijd de Delftsblouwe mannen.
   Je ziet ze hier die zelfs hun gezicht hebben laten doen,niet te geloven.
   Bij de Russen zie je veel van die tijdelijke tato’s die je op het strand kan laten zetten,zijn de beste,ben je na een paar dagen weer vanaf.
   Die,ik zal het maar armkousen noemen,waarmee het lijkt of je armen volgetatoeerd zijn kan je hier in Pattaya volop krijgen,is wel leuk voor een chockeffect.
   En je heb hier in Pattaya natuurlijk ook de Go Go meisjes die aardig vol zitten,heb ik niks mee,mijn vrindin is tato vrij en vindt het helemaal niks,ook mijn tato’s niet.
   Ik voor de rest nooit geen nadeel gehad van mijn tato’s,maar zeker ook geen voordeel.
   Ik ben nog steeds zeeman,en heb ook al een paar keer een goed gesprek gehad met een opvarende die er aan wou beginnen om er van af te zien.
   Als ze het dan tog zo nodig wilden gaf ik ze wel het advies om dan wel iets moois te laten maken,en niet op de prijs te gaan beknibbelen.

   • Bert Gringhuis zegt op

    Mooie benaming, Henk, Delfsblauwe mannen, ga ik onthouden.

    In een eerdere reactie zei ik, dat mijn vrouw een litteken op haar buik wilde camoufleren. Omdat je niet zeker weet of dat wel mooi is, heeft zij juist vanmiddag zo’n tijdelijke tatoo laten zetten. Ziet er mooi uit en als zij dat na enkele dagen nog vindt, mag zij het van mij definitief laten maken.

    Voor- of nadelen? Ik ben werkgever geweest en ik kan je wel vertellen, dat ik nooit iemand, die met klanten in contact komt, zou aannemen met zichtbare tattoo’s. Vooroordeel? Ja! Kleinburgerlijk? Absoluut! Maar niemand brengt mij van dat idee af.

    • Henk van't Slot zegt op

     Ik ben dat helemaal met je eens,ik zou ook niemand aannemen met zichtbare tattoo’s die met klanten in contact komen.
     Nu is het wel zo dat je tatoo’s en tattoo’s hebt.
     Ik heb ze aan boord gehad met tattoo’s waar ik me eigen ook aan ergerde,swastika’s en dat soort onzin.
     Als je dat soort dingen op je lijf laat vereeuwigen spoor je niet helemaal,en probeer je iets uit te dragen,of stralen wat bewust confronterend is.
     Ik ben nu zelf al jaren schipper en bij sommige gelegenheden trek ik een overhemd aan met lange mouwen, mensen kijken tog even anders tegen je aan.
     Ik heb geen vreemde afbeeldingen,draken vogels,zeilschip en dat soort dingen.
     Deet dat vroeger ook al als ik naar een ouder avond van school ging,zo’n 25 jaar geleden werdt je tog een beetje raar aangeken met die plaatjes.
     Ik had toen der tijd ook nog een oorbel in,was een van de weinige denk ik,kreeg daar ook wel eens commentaar op.
     Oorbel is er al heel lang uit,dat is het voordeel van een piercing of een oorbel,weg met dat ding en je houd een een klein gaatje over.

     • Bert Gringhuis zegt op

      Ay, Ay, skipper, recht zo die gaat!

    • hans zegt op

     Medisch gezien is het gevaarlijk, als er later een naald gezet of operatie door de tattoo moet heb ik mij laten vertellen, wilde ook litteken weg hebben, en de arts raadde mij dat dringend af.

     • Ferdinant zegt op

      Na 1 ½ – 2 jaar kan dat geen kwaad meer, het lichaamsweefsel heeft zich dan volledig hersteld. Wanneer je een tattoo in Azië laat zetten dan moet je er wel op toezien, dat er zuivere natuurlijke producten worden gebruikt en geen synthetische rommel, want dat maakt het gevaarlijk!!!!

      • ThailandGanger zegt op

       Dus jij beweert eigenlijk het tegenovergestelde van wat die arts zegt? Kan men dan ook bij je aankloppen als dat niet zo blijkt te zijn? Of is het garantie tot aan dit advies? 🙂

       • Ferdinant zegt op

        ThailandGanger, ik mij laten vertellen, is iets anders dan een expliciete uitspraak: de arts heeft mij gezegd, dat…. Ik ben geen arts, maar slechts een jurist. Je moet mij echter niet ergens van betichten wat ik niet heb geschreven. Ik zal de laatste zijn om tegen het advies van een medicus in te gaan, laat ik daar duidelijk over zijn. Mijn uitspraak of het wel of niet gevaarlijk is om over een litteken te tattoo te zetten, is een algemene weergave van wat daarover ook via Google te vinden is.

       • ThailandGanger zegt op

        Hallo Ferdinant. Allereerst stond er een 🙂 dus een grapje.

        Er staat toch duidelijk dat een arts het hem afraadde. Of moet ik daar maar overheen lezen?

        Ik beticht je helemaal nergens van, waarvan dan ? Er stond en staat een vraagteken in die zin. Is dat meteen je ergens van betichten?

        Dus als jij als jurist vragen stelt in de rechtbank dan beticht je meteen iemand van bijv. oplichting of moord of weet ik wat? Wel als je letterlijk vraag of je iemand hebt vermoord ja. Maar zoiets vroeg ik je niet. Ik vroeg of je het tegenovergestelde van die arts beweerde? Je kunt gewoon nee zeggen hoor.

        Maar blijkbaar valt dat verkeerd of mag dat niet? Ik zal je niet meer lastig vallen met vragen op je reacties. Sorry daarvoor.

        Fijne dag nog gewenst.

       • Ferdinant zegt op

        ThailandGanger, het zijn dan wel behoorlijke suggestieve vragen. Maar goed, je hebt wel gelijk, verderop staat inderdaad vermeld, dat een arts hem dat heeft afgeraden. In zijn geval zou ik dat advies dan ook zeker ter harte nemen. In het algemeen schijnt het (volgens de berichten) medisch wel verantwoord te zijn.

        Zolang het niet om geld gaat (lol) kun je mij alles vragen.

        Jij een nog een fijne avond toegewenst.

  • Ferdinant zegt op

   Bert, een tattoo om een litteken te camoufleren kan heel goed. Mijn vrouw heeft een litteken op haar onderarm en heeft dat ook met een tattoo (een ingekleurde pauw) laten camoufleren. Van het litteken is dan ook bijna niets meer te zien. Naast functionaliteit kan een tattoo zoals Henk B., dat al kenbaar heeft gemaakt dus ook een diepere betekenis hebben.

   De mate van opzichtigheid, hangt met name af: van het formaat – de plaats – soort tattoo en de persoon zelf . Aangezien een tattoo niet iets is wat je zo even weg kunt gummen, is het raadzaam om naar een goede tattoo shop te gaan. Het kost dan misschien een paar bathjes meer, maar dat mag dan ook wel wanneer je dat je hele verdere leven bij je draagt.

   Zelf heb ik een afkeer van al te opzichte zaken, w.o. van tattoos en sierraden, maar ik heb en draag ze nu wel, zij het niet opzichtig. Mijn tattoo is voor anderen dan ook niet te zien, tenzij ik in ontblote bovenlijf zou lopen, maar dat gebeurd zelden.

 13. john zegt op

  Een vriend van me was in Thailand op Koh Samui wel te verstaan op de ouderwetse manier getatoeëerd, erg pijnlijk van wat ik er van had begrepen 🙂

 14. P.G. zegt op

  Even iets anders, sommige toeristen willen in Thailand een tatoeage zetten, zal wel goedkoper zijn dan in eigen land, maar hoe zit het met de hygiene e.d., je hebt toch met naalden en een wond te maken. Ik denk oa aan aids en andere overdraagbare ziektes. Als ik sommige tatoo shops in thailand zie, die zien er niet echt schoon uit.

 15. Hansy zegt op

  Ik heb het idee, zeker geldend voor dames en meisjes, dat tatoo’s in Isan meer gemeengoed is dan in de rest van Thailand

  • ThailandGanger zegt op

   wat een generalisatie. Waar baseer je dat op? Cijfers? Statistische onderbouwing?

   Als ik in de isaan ben heeft geen enkele dame maar dan ook geen enkele een tattoo. Als ik hier ter plekke vraag aan de dames zo’n 40 stuks waarvan 25 uit de isaan dan hebben er 4 een tattoo en guess what, 2 komen uit de isaan.

   Dus heb je cijfers die je bewering staven? Ben er wel benieuwd naar.

   • Hansy zegt op

    Eerst goed lezen! Ik startte met “Ik heb het idee”

    Ik heb al verschillende malen meiden uit de Isan ontmoet met tattoos. Uit de rest van Thailand nog geen één ontmoet met tattoos. Vandaar.

    • ThailandGanger zegt op

     Ik heb het idee dat je idee niet klopt.

 16. Rik zegt op

  Moderator: het is onduidelijk op wie je reageert.

 17. Rik zegt op

  Het was een algemene reactie op de diverse reactie’s en het stukje.

  Wat heerlijk voorspelbaar weer al die vooroordelen mannen met tattoos zijn asociaal Thaise dames met tattoos komen uit de Isaan.

  De meeste mensen hebben hun mond vol over de Thai(se) die denkt dat alle farrang rijk is, maar wat vooroordelen betreft durf ik te zeggen de Thai heeft het in veel gevallen van ons geleerd om zo te denken.

  Wanneer gaan wij eens leren denken buiten hokjes om, of vinden we het wel makkelijk en overzichtelijk?

  Quote Bert Gringhuis zegt op 5 februari 2011 om 05:51
  Een bargirl met tattoos stoot mij af, zij hebben geld nodig en ik denk dan, had je dat geld voor die tattoo niet beter kunnen gebruiken.

  Bovenstaande reactie van Bert vind ik persoonlijk wel de mooiste reactie (tot nu toe)
  Dat je een dame met een tattoo niet mooi vind ok prima ieder zijn eigen smaak maar wat je daarna zegt vind ik persoonlijk erg kortzichtig, omdat ze in de bar werken hebben ze geld nodig? Iedereen die werkt heeft toch geld nodig? Zou je daarom nooit iets leuks voor je zelf kunnen aanschaffen? Ik snap wel wat je er mee wil zeggen maar ook dit is weer een typisch geval van in hokjes denken.

 18. han zegt op

  Mijn dochter hier een week op vakantie en zij moest door een monnik n tatoo hebben.Wij hier nagevraagd en ja wel hoor deze monnik zet de beste tatoo van Thailand en werkt bij een tempel in Bangkok.Naar hem gebeld, geen prijs want hij moest mijn dochter zien.Dus met de taxi naar Bangkok.Daar aan gekomen,vraagt deze monnik 35000 bth voor een tatoo. U leest t goed 35000 bth.

  • Jan zegt op

   Beste Han,

   Hopelijk bent u niet met deze monnik in zee gegaan,het is al heel raar dat deze monnik eerst uw dochter wilt zien voordat hij een Sak Yant Tattoo wilt zetten dat vind ik echt vreemd.
   Er mag niet selectief worden gehandeld in de Tempel iedereen is er welkom,en dan ook nog geld vragen dat is helemaal niet de bedoeling!
   In welke Tempel was dit?

 19. henk zegt op

  iedereen een streepjes code tatoeeren dan ben je altijd terug te vinden.BSN nummer kan evt. ook.

 20. jan zegt op

  Beste Peter,

  Zelf heb ik als Boeddhistische farang diversen Sak Yant tattoos laten zetten in Wat Bang Phra door Luang Pi Nunn en Arjan Som.
  Wat Bang Prha is bij de Thai niet alleen door de tattoo maar vooral bekend door wijlen monnik Luang Por Phern wanneer je tegen een Thai zegt dat je in Wat Bang Phra bent geweest is het eerste wat hij/zij zal zeggen ooohh bij Luang Por Phern.

  Er is wel een groot verschil tussen een Sak Yant tattoo gezet in de Tempel of een fashion tattoo gezet in een tattoo shop.
  Vooral de Thai vind het erg belangrijk dat een Sak Yant in een Tempel gezet word in een tattoo shop kan eigenlijk gewoonweg niet,omdat het een Boeddhistische tattoo is die gezet word door een monnik met alle rituelen die daar bij horen.
  De Sak Yant is voorzien van boeddhistische van psalmen en gebeden en spreuken geschreven in Khmerse schrift.
  Als je een Sak Yant hebt laten zetten en hij is gezegend door een monnik dan zal je instructies van hem mee krijgen of regels om te volgen en er voor te zorgen dat de Yant’s magische krachten blijven behouden.
  Een Sak Yant heeft vijf voorschriften waar je je aan dient te houden als je een Sak Yant in de Tempel hebt laten zetten.
  Vijf voorschriften zijn het curriculum van de boeddhistische leer, die worden omarmd in de morele code van het boeddhisme.

  1. Niet doden
  2. Niet stelen
  3. Niet genieten van seksueel wangedrag
  4. Maak geen valse speech
  5. Neem geen bedwelmende middelen

  Het is bij de Thaise mensen daarom dan ook een gruwel in het oog dat er in de gogo bars & prostitutie bars van Phuket of Pattaya dronken farang in ontbloot bovenlijf vol met Boeddhistische Sak Yant rondhangen ja en dat is uit Thais en Boeddhistisch oogpunt gezien wel te begrijpen wat respect is hier dan ook wel op zijn plaats.
  Een aantal jaar geleden is er zelfs getracht om het zetten van Sak Yant bij farang bij de wet te verbieden.

  Denk er goed over na als je een Sak Yant laat zetten in Thailand en waar je hem laat zetten en vraag eerst wat de tekening betekent en welke kracht of bescherming er vanuit gaat de monnik verteld het u graag als je er om vraagt.

  Het zetten van een Sak Yant in de Tempel heeft geen vaste prijs het gaat om de gift je koopt op het plein bij de Tempel wat bloemen/wierook/sigaretten zorg ook dat je wat geld in een envelope hebt gedaan het hoeft niet veel te zijn wat je kan missen bij binnenkomst leg je dit op een schaal die daar voor bestemd is,donaties zijn altijd welkom.

  En dan kan het ritueel beginnen je ben nooit alleen meestal met een groep van twintig personen kijk dan gewoon wat de Thaise mensen doen en doe het na.
  De eerste keer dat ik een Sak Yant heb laten zetten is mijn Thaise vrouw met mij mee gegaan dat maakt alles een stuk eenvoudiger omdat zij de taal beheerst.

  Voordat de Sak Yant gezet gaat worden ga je in een kring zitten en geef je elkaar de hand dan spreekt de monnik zijn zegeningen uit en begint met het zetten van de Sak Yant dit gebeurd op volgorde van binnenkomst dus zorg dat je op er op tijd bent ik was er al om zes uur in de ochtend.

  fijne dag en succes als je een Sak Yant wilt laten zetten.

  • Martin zegt op

   De eerste reactie op dit onderwerp die hout snijdt! De start van dit onderwerp is zonder twijfel goed bedoeld (ik verwacht ook niet anders op Thailandblog), maar de reacties staan vol vooroordelen zoals a-sociaal, altijd bardames enz. Blijkbaar zijn wij erg goed in het beoordelen en ook nog veroordelen (waar halen wij het recht vandaan) van hele bevolkingsgroepen. Na de meisjes uit Isaan, de bardames enz. is nu dus de getatoueerde medemens aan de beurt. Ik heb net als Jan een tattoo laten zetten in wat bang phra en zijn beschrijving is helemaal correct. De reden dat ik dit heb laten doen is persoonlijk en gaat verder niemand wat aan. Ook ik behoor dus volgens velen tot het leger van mensen die op willen vallen, a-socialen, etc..
   Over a-sociaal gesproken: waarom wordt er nooit een thema gewijd aan Nederlandse (en natuurlijk ook andere) expats die s’avonds luid blerend aan de bar zitten, zich niet kunnen gedragen, en hun handen niet thuis kunnen houden?
   Iedereen alvast prettige feestdagen!!

  • Andre zegt op

   Inderdaad een goed verhaal over de tattoos in Thailand. Ik heb er ook 1 laten zetten een half jaar geleden. Je moet er inderdaad goed over nadenken voor dat je het doet. Je heoft hem niet speciaal in een tempel (Wat) laten zetten. Ik heb de mijne laten zetten door AJahn Anek in Pattaya. Hij is geen monnik maar dat zijn de meeste Sak Yan meesters niet. Ik vond hem mooie tattoeages zetten. Het oog wil ook wat.
   Mijn vrouw heeft er ook 1 laten zetten. Ze had al een onzichtbare laten zetten bij een Wat.
   Je krijgt na afloop ook een gebed papiertje erbij wat je elke dag moet op zeggen. Dat geeft de tattoeage zijn kracht. Ik ben hier in de buurt bij verschillende Wat’s geweest en andere mensen die zeiden dat ze de tattoeage konden zetten. Sommige waren gewoon niet mooi. Sommige mensen vragen ook gewoon teveel geld zoals Ajahn Noo. Bij Ajarn Anek hangt er gewoon een bordje met de prijzen erop. Farang betalen gewoon meer. Ik geef daar niet om. Bij sommige tempels hoef je alleen maar te offeren. Ik heb het boek sacred tattoos of Thailand gekocht.Isbn nummer 978-981-4302-54-8. Daar heb ik een hoop informatie uitgehaald. Ik heb de tattoo voor de sier maar ook voor mijn persoonlijke reden. Maar denk er vooral goed over na.

 21. Debbie zegt op

  Zelf durfde ik het nooit aan om in Bangkok een sak yant te laten zetten omdat de shops niet zo schoon zijn. Afgelopen maand heb ik bij Thaitattoo in Vlaardingen een sak yant laten zetten en hij is echt mooi. Het is een prive studio en erg schoon. Ik hoop dat dit een goede tip is voor de mensen die een veilige tattoo willen. Groetjes Debbie

  • Henk van't Slot zegt op

   is die Sak Yant tato van je met een machientje,of met de hand er in gestoken?
   In Vlaardingen zit tegenwoordig een tato shop genaamd Dutch Ink,schijnt iets heel bijzonder te wezen,zit tegenover station west van Vlaardingen.
   Je kan voor Dutch Ink ook even op facebook kijken.

   • Dutch Ink zegt op

    Heerlijk te lezen hoe dit bij de mensen leeft,.Wat een enorme passie.
    Wij van Dutch Ink vinden het een pracht van een uitdaging voor iedere artiest”uit de desbetreffende cultuur, in dit geval Sak Yant Tattoo”om zijn eigen techniek die hij kundig is te doen plaatsen bij mensen die naar een bepaalde techniek opzoek zijn.Wij zijn in principe alles kundig, maar niet Sak Yant Tattoo.Dit moet een ieder aan de echte specialist in Nederland overlaten en dat is met vlag en wimpel Thai Tattoo in Vlaardingen.
    Deze man heeft zo enrome passie voor wat hij doet en de shop is werkelijk fantastisch.
    Voor de liefhebbers onder jullie, ene aanrader.
    Groeten
    Dutch Ink

 22. Bart Hoevenaars zegt op

  in het begeleidend schrijven staat
  —————
  Er is in Thailand een monnik met de naam Luang Pi Nunn die tatoeëert in de tempel Wat Phra Bang. Deze tatoeages genaamd Sak Yant of Yantra Tattoos zijn magisch en daarom wereldberoemd.
  —————

  dat is toevallig, ik ben door deze monnik getatooeerd, en wel op de oude wijze met de prikstok !!

  een hele ervaring dat kan ik u vertellen !

  • Erik zegt op

   Bart, en dan vraag ik mij af of je bij Luang Pi Nunn zelf je tattoo design mag uitkiezen? Of dat hij er 1 voor je uitzoekt?

 23. Bart hoevenaars zegt op

  hoi Erik
  ik weet niet of ik mag reageren op jou Vraag, het lijkt Dan op chatten !

  maar ik mocht zelf een design uitkiezen !

  gr Bart


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website