Straatbeeld in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Column, Dick Koger
Tags: , ,
4 juni 2013

Het waait geweldig. Ik zit op mijn motor en een andere motor komt mij tegemoet. Voorop een Thaise jongen, achterop een monnik.

Het oranje gewaad van de laatste wappert lustig rond zijn lijf. Twee blote dijen zijn voortdurend zichtbaar. Normaal zou ik dit niet bezwaarlijk vinden, maar ergens vind ik het bij een monnik niet passen. Monniken zijn aseksueel en hebben derhalve geen blote dijen.

Het doet me denken aan een beeld uit mijn jeugd. Op het strand van Rockanje, waar wij altijd onze vakanties vierden, hadden mijn ouders een ruime strandtent opgezet en wanneer het regende kwam de lokale dominee, die iedere dag in zee zijn baantjes trok, bij ons even schuilen, gekleed in een gestreept badpak.

Toen had ik ook dat gevoel. Een dominee is bijna God en God loopt niet in badpak. Je beluistert zijn preken daarna toch met andere oren. Die dominee heette overigens Zelle en was er trots op een achterneefje te zijn van Margaretha Zelle oftewel Matahari.

2 reacties op “Straatbeeld in Pattaya”

 1. Cor van Kampen zegt op

  Beste Hans toch een beetje begrip.
  Met de extreem hoge temperaturen die Thailand de laatste maanden treffen en ook vooral de onverwachte windvlagen is dat voor een monnik gelijk aan een hellevuur.
  Verder weer een taalkundige verrassing van Hans (gereferkeerde opvoeding).
  Je moet er maar opkomen.Dick, verder een leuk stukje.
  Cor van Kampen.

 2. willem zegt op

  Rockanje;bestaan er dan echt meerdere Rockanje”s? Wat ik daar heb meegemaakt/dan wel weer enkele jaren geleden! Misschien hadden indertijd de [dominee”s] weinig interesse in mij! Als ik er nu aan terug denk…sorry sluit nu af!!!
  Trouwens;volgens mij heb ik de hr.Zelle ook een keer in Pattaya ontmoet,of het zou z’n zoon moeten zijn.
  Groet:willem scheveningen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website