Column: Prachtige dames met pronte penissen…

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
3 mei 2014

Wanneer Ray, een vriend en voormalig mede-bandlid uit Rotterdam die, mijn voorbeeld volgend, elf jaar geleden eveneens neergestreken is in de Stad der Engelen, en ik een terrasje pakken, dan klinkt het vroeg of laat “Zo, dat is een mooie dame”, uit een onzer kelen. Uit de andere keel klinkt dan vaak “Da’s een kerel, man”.

Vreemde conversatie? In het geheel niet. In dit land dragen de mooiste vrouwen, behalve een handtasje en hakken, soms een penis.

Transseksualiteit is in Thailand net zoiets als rijst; een alledaags verschijnsel. Transseksuelen en travestieten, ook wel ‘ladyboys’ of ‘katoeys’ genoemd, zijn hier de derde sexe en er is niemand die ook maar een wenkbrauw optrekt wanneer men bij het kopen van een buskaartje geholpen wordt door een oogverblindend vrouwelijk verschijnsel, wier enigszins opdringerige adamsappel het enige tastbare bewijs vormt dat de dame in kwestie een plasser heeft (gehad).

“Gehad”? Maar natuurlijk! Thailand is een land waar ombouwoperaties aangeboden worden tegen afbraakprijzen. Voor 1600 luttele dollartjes is iedereen die maar wil de trotse bezitter van twee kloeke borsten en een strak passende vagina.

Kom daar maar eens om in Amsterdam of New York, waar je toch al gauw tussen de 7000 en 20.000 greenbacks neertelt voor dezelfde waar.

‘Waar komt die natuurlijke acceptatie van de derde sekse toch vandaan?’ zullen kritische lezers zich wellicht afvragen. Op dat antwoord zijn heel wat Westerlingen gepromoveerd, maar het antwoord vereist geen lijvig proefschrift: de afwezigheid van verstikkende dogma’s ontsproten uit het good old christendom waar Nederlanders en andere grootneuzen tot op de dag van vandaag mee worstelen. Thailand is een boeddhistisch land en Boeddha repte met geen woord over zondige herenliefde. Hij had wel wat anders aan zijn hoofd.

In landen als Nederland en Spanje mogen homo’s trouwen en hebben rechtsgelijkheid verworven, maar van acceptatie kun je moeilijk spreken. Dat kan elke man in die landen die in het verkeerde lichaam geboren is, testen door in een jurk met make-up op een sollicitatiegesprek te verschijnen. Fat chance baby!

Zo niet in Thailand. Hier werken ‘katoeys’ op ministeries, scholen, banken, etc en sommige staatsscholen hebben aparte toiletten voor de ladyboys, die in het leven geroepen zijn door de schooldirectie omdat dat voor iedereen een vorm van ongemak wegneemt.

Een aantal jaar geleden verscheen de film ‘Beautiful Boxer’, een gedramatiseerde Thaise productie over de Ladyboxer Nong Toom (foto boven), een ‘katoey’ die zich in de hogere regionen van de Thaibox competities had opgewerkt. Zij was geboren als een jongetje, maar was allerminst tevreden met het speelgoed waar zij door moeder natuur mee uitgerust was.

Haar stormachtige carrière in de Muay Thai ring stelde haar financieel in staat om seksoperaties te ondergaan om uiteindelijk in de ring te verschijnen als een adembenemende schoonheid die haar tegenstanders keer op keer in het canvas deed knagen…

Wellicht ontmoet Jan Peter Balkenende [toenmalig premier] Nong Toom nog eens. Het is wel te hopen dat hij zijn handen thuis kan houden.

Cor Verhoef, 1 november 2009.

Foto homepagina: Poy, een televisiepersoonlijkheid die haar adamsfruit op sterk water heeft staan. Op haar nachtkastje…


» Laat een reactie achter


23 reacties op “Column: Prachtige dames met pronte penissen…”

 1. danny zegt op

  beste Cor ,

  Over smaak valt niet te twisten omdat het erg persoonlijk is.
  Persoonlijk zal ik mij nooit vergissen in een vrouw of ladyboy , hoe mooi ze ook in de fabriek zijn gemaakt.met hormonen en operaties .
  De bewegingen , die een ladyboy maakt , bij het lopen , praten en zitten blijven kunstmatig aangeleerd.
  Ook de vaak veel te grote voeten verraden het mooie gezicht nog allemaal even los van de ,door jou opgevallen , adamsappel .
  Ik denk dat de meeste gepensioneerde een bril moeten dragen en als ze die toevallig even niet bij zich hebben is de wereld vaak mooier dan dat het lijkt en dat is dan al heel gauw in het voordeel van de lady-boys.
  Ik waardeer vooral de echtheid van de mensen en dat zit in hun uiterlijk en in hun innerlijk.

  Veel ladyboys zijn niet in het verkeerde lichaam geboren ,maar kiezen ook voor dit derde geslacht als modeverschijnsel , net als stickers ( tatoeages ) op het lichaam of het volhangen met piercings.of als het slecht op school of thuis gaat.
  Bij ( vaak) het gebrek aan een liefdesrelatie trekken ze vaak samen met elkaar op.
  Vaak ontstaat er eenzaamheid op latere leeftijd.
  Ik praat vaak met een ladyboy als ik hier naar de kapper ga over het hoe en waarom.
  Zoals ik al eerder aangaf over smaak valt niet te twisten. Ik begrijp dat jij er wel heel enthousiast over kunt zijn.
  een groet van Danny

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Siam Siem zegt op

   Zeg nooit nooit Danny. Er is een klein percentage ladyboys die ook voor de expert of doorgewinterde expat echt niet van een vrouw te onderscheiden zijn. Dus geen adamsappel, grote voeten, handen of zware stem en ook niet al te groot of te lang. Deze individuen dragen niet teveel make-up, lopen niet heupwiegend over straat of strijken om de 30 sekonden door hun haar. Naast verscheidene verhalen die ik heb gehoord dat de mannelijke partner het niet doorhad, ken ik oa. iemand die paar jaar een relatie heeft gehad met een ‘full-op’. Pas bij het vinden van het paspoort ging er een lichtje branden. 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +22 (obv 22 stemmen)
   • Rori zegt op

    Dat men als farang het (altijd) kan zien geloof ik niet.
    Mijn vrouw, haar zus en een nicht (samen meer dan 100 jaar Thaise) dachten echt dat het ook een vrouw was. Maar nee helaas het was een wonderschone Katoy

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Lex K. zegt op

  Citaat “Transseksuelen en travestieten , ook wel ‘ladyboys’ of ‘katoeys’ genoemd, zijn hier de derde sexe” einde citaat.
  Even voor de goede orde; transseksuelen(transgenders) zijn mensen met het gevoel in het verkeerde lichaam geboren te zijn, man in vrouwen lichaam en vrouw in mannenlichaam, het gaat meestal om vrouw in mannenlichaam, deze mensen zullen zich ook vaak via operatie of via hormoon kuren ( combinatie van beide uiteraard ook mogelijk/noodzakelijk) laten ” ombouwen” ( vervelende uitdrukking) om zo de uiterlijke kenmerken van het gewenste geslacht te verkrijgen.

  Travestieten, daarentegen, zijn ,meestal, mannen die zich graag in vrouwenkleding kleden en ook niet de intentie hebben tot geslachtsverandering en zeker niet de bedoeling hebben tot geslachtsverandering, ze zijn wel vaak homoseksueel trouwens.

  Transseksuelen zijn ook absoluut niet homoseksueel, hoewel ze na de geslachtsverandering, van man tot vrouw, vaak met een man trouwen of samen gaan leven, ze voelen zich dan ook echt vrouw.
  Ik wil bij deze alleen even aangeven dat er tussen beide groepen een aanzienlijk verschil bestaat.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
 3. Erik zegt op

  In het Thais schrijft men กะเทย en de uitspraak is katheuy (met de klank als in de provincie Leuy al schrijft men Loei…) en het woordenboek geeft aan hermaphrodite, gay, homosexual…..

  Ik meen dat met katheuy wordt aangeduid de transseksueel die in de operatiefase is terecht gekomen terwijl ladyboy iets speels heeft van de travestiet. Beiden volledig aanvaard in de Thaise gemeenschap al lopen de formele bepalingen in dit land nog achter bij de praktijk.

  Er zijn gevallen bekend, ook in Nederland, waar belegen heren een gelukkig leven opbouwen met een transgender of travestiet. Mijn mening: niks mis mee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Leuk spelletje is de woorden invoeren (afzonderlijk en/of samengesteld) in Google en kijken wat die als vertaling geven.
   (Google geeft niet altijd de correcte vertaling geeft maar het is leuk en het resultaat is soms grappig)
   Voor de uitspraak klikt u maar op het luidsprekertje- voor กะเทย is dit trouwens zoals Erik al schreef.

   Als voorbeeld dus กะเทย

   กะเทย = Bisexueel

   กะ = ik

   เทย = lesbisch

   เทย กะเทย = Bisexuele orgie

   กะ กะเทย = Bisexueel verschuivingen

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. cor verhoef zegt op

  Danny, dank voor je aanvulling. Transsexuelen hebben vaak overdreven vrouwelijke maniertjes. Maniertjes die vrouwen helemaal niet vertonen. Onder andere daarom pik je ze er zo uit..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Davis zegt op

   Ze eruit pikken doen de lieve dames in kwestie soms maar al te graag. Kwestie van een grappige noot te brengen, lol.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Soi zegt op

  In Aziatische landen zijn homo- en transseksualiteit meer geaccepteerde verschijnselen dan bv in Europese landen. Aziatische volkeren staan meer open en vrijer ten opzichte van het handelen van mensen in de privé-sfeer, erkennen meer andermans persoonlijke behoeften, zijn meer tolerant en gedogen meer van individuele personen. In Thailand is dat elke dag te zien, (hetgeen reden is voor vele ouderen onder ons om Thailand als laatste verblijfplaats te verkiezen boven het bekende, maar beknellende Nederland.)

  Van die Aziatische landen, heeft bv Nepal, maar ook Bangladesh, hebben al veel eerder het bestaan van een zgn 3e geslacht erkend. http://nl.wikipedia.org/wiki/Derde_geslacht
  Ook Indonesië kent al veel langer, bv op Oost-Java, haar eigen ‘Waria’, een samenvoeging van de woorden ‘wanita’ – vrouw, en ‘pria’- man. Ook India kent haar eigen 3e geslacht.

  Westerse landen hebben veel meer dan Aziatische landen een eenzijdige kijk op mensen. Voor hen bestaan slechts mannen en vrouwen. Zo hoort het te zijn, dus is het zo! Een ander beeld is in bv Europa zo goed als niet mogelijk. (Toevalligerwijs sprak sprak Wouter Bos op Nieuwsuur over de problemen die transgenders hebben in Nederland met ziekenfondsen: http://nieuwsuur.nl/video/643294-transgenders-de-dupe-van-budgetconflict.html)
  Waarmee ik maar wil zeggen dat de benadering van het fenomeen ‘katoey’ omzichtiger zou moeten opgepakt dan hen enkel beschouwen als ladyboys, dan wel vergelijken met hen die “modeverschijnselen nastreven als het je lichaam beplakken met tatoeages”, zoals @danny meent te moeten beweren.

  Het verschijnsel ‘kateuj’ is niet af te doen als een curieus verschijnsel. Het geboren worden met zowel mannelijke als vrouwelijke uiterlijke kenmerken komt vaker voor dan men denkt.
  Duitsland heeft in deze het goede voorbeeld. Juist omdat in een aantal gevallen het gewoonweg niet duidelijk is nog of een pasgeboren baby mannelijk of vrouwelijk is: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3537152/2013/11/01/Duitsland-registreert-derde-geslacht.dhtml

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 6. Sjaak S zegt op

  Hier vertonen Thailand en Brazilië weer veel gelijkenis en dat terwijl Brazilië een katholiek land is. Een van de laatste keren dat ik daar was zag ik ook zo’n mooie verschijning in minirokje, blonde haren en prachtige benen… totdat ze iemand aansprak… die stem deed de afbreuk.
  En laatst hier in Thailand kreeg ik de schrik te pakken. Twee katois die in Market Village liepen… net twee opgepoetste walrussen. Ze waren groter of minstens even groot als ik (178 cm) en wogen volgens mij zeker over de 100 kg… brrrr ik werd er bijna bang van.
  Een katoei kan nog zo mooi uitzien, maar ik zou helemaal afknappen van een zware stem. Brrr… dan toch maar liever niet…
  Over het geaccepteerd zijn: mijn vriendin zegt altijd: het zijn mannen die een vrouw willen zijn en dat er ook veel bij zijn, die het alleen doen, omdat ze meer geld zouden verdienen.
  Naast ons woont een katoei, die zo half half katoei is. Hij/zij kleedt zich meestal in mannenkleren, werkt in de bouw en ik zie wel soms dat hij/zij make-up op heeft of de nagels geverfd. En zij/hij heeft af en toe een vriend. Maar zij/hij is geen homo. De tendens is meer katoei…
  Ik denk dat er veel tussenvormen zijn. Maar dat is net zoals bij de “hetero’s”. Je bent net nog geen homo als je een katoei leuk vindt of ben je het dan wel? Als je een mannenlichaam nou niet bepaald opwindend vind, maar een “chick with dick” wel?? Wat ben je dan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Daniël Drenth zegt op

  Na diverse gesprekken met Ladyboys vergeet ik 1 gesprek nooit meer. De “dame” in kwestie kon je echt zo goed als dame kwalificeren. Ik verbaasde me hier toch wel over. Dus in het gesprek kwamen ook vragen aan bod wat heb je nu precies gedaan om zo te worden? Wanneer wist je dat je een dame wilde worden?
  De antwoorden verbaasden mij heel erg. Het begon toen ik een jaar of 5 was toen wilde ik al een meisje zijn en vanaf 10 jaar ben ik begonnen met het slikken van hormonen. Ik stond helemaal paf gezien ik me niet kan voorstellen dat je op 5 jarige leeftijd zelf deze conclusie kan trekken. Ook het starten met hormonen op je 10de leeftijd vind ik een vreemde beslissing voor een kind. Ik had dan ook direct het gevoel dit moet wel bij de ouders weg komen.

  Vanaf dit bovenstaande moment heb ik veel gekeken bij de Thaise kinderen rond om me heen en hier zie ik dat veel jongetjes heel erg vrouwelijk worden opgevoed. Voor de grap make-up opdoen, vrouwelijke familieleden epileren laten ze de jongetjes doen, voor de grap jurkje aan doen enz enz. Ook kijken de vaders weinig naar ze om.

  Mijn vraag is dan ook: zien jullie deze verschijnselen ook? En is het niet zo dat de ouders niet echt blij zijn met jongetjes maar liever een meisje hadden gehad voor het financiele gewin?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. marc zegt op

  ik ben een man van 67 j maar nog jong van geest en lichaam en ik zoek een relatie met een ladyboy , ik wou weten of er een gemeenschap , plaats of site op internet waar ik een contact zou kunnen maken in nederland, want ik beheers niet de engelse of thaise taal?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Hemelsoet Roger zegt op

  Om te zien of je met ‘n vrouw te doen hebt of met ‘n “omgebouwde” en je dat aan het uiterlijk en aan de stem onmogelijk kunt zien en horen, bestaat er ‘n onfeilbaar trucje: je laat de vrouw/man neerzitten, van op enige afstand gooi je iets maar hem/haar en je ziet meteen met wat voor iemand je te doen hebt: ‘n vrouw spreidt haar benen om iets op te vangen, ‘n man sluit ze en dat werkt altijd en feilloos. Dat is ‘n aangeboren automatisme, probeer het maar eens. Mannen die vrouw willen zijn (of omgekeerd) zit volgens mij enkel tussen hun twee oren en nergens elders.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Jos zegt op

   Nooit geweten dat echte vrouwen zo makkelijk hun benen spreiden 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Paul Schiphol zegt op

   Beste Hemelsoet, je simplificeerd zaken wel heel erg. Uiteindelijk zit alles tussen je oren, omdat ons brein nu eenmaal alles aanstuurd. Was het maar zo simpel, zelf ontdekte ik in mijn huwelijk, dat zowel mijn vrouw als ik eigenlijk nooit voldoening kregen uit samenzijn. Nadat ik heel opgewonden raakte van een Aziatische man en daar na verloop van tijd een keer de nacht mee doorbracht, voelde ik voor het eerst in mijn leven passie. Dat is wat er ontbrak in mijn huwelijk. Al weer meer dan 10 jaar (inmiddels opnieuw getrouwd) woon ik nu met mijn Thaise man. Surprise, pas in Nederland voelt hij zich vrij genoeg om zich als vrouw te kleden en gedragen. Beider ervaring; gewoon je echte gevoel volgen en je niet laten dwingen in een moraal van wat “men” nu eenmaal van je denkt te verwachten. Ook voor beiden, een hele moeilijke transitie om alle bekenden uit te leggen dat het allemaal toch een pietsie anders is dan wat men altijd over je dacht. Nee, onze verandering is niet ingegeven door commercieel belang of mode gril, nee, gewoon toegeven aan je diepste innerlijke gevoelens. NB. Dit is niet makkelijk.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Ruud Vorster zegt op

   Waarom spreidt een vrouw de benen om iets op te vangen? omdat ze een jurk dragen die als vangnet dient , echter tegenwoordig hebben ze bijna allemaal de boks aan en dan wil ik de reactie nog wel eens zien !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Sir Charles zegt op

    Een vrouw kan iets kenbaar maken middels haar voeten, ‘when she will have her feet behind her ears, she really, really likes him.’ Daarom dus.

    Ooit eens gelezen in een vrouwentijdschrift bij de kapper. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Marino Goossens zegt op

  Diegene die beweren dat men steeds een ladyboy kan herkennen,heeft waarschijnlijk ooit met een kathoei gesproken zonder het te weten.Ik woon reeds enkele Jaren met een ladyboy.Zij zelf is ooit verrast geweest door de schoonheid van een ladyboy.Aan de stem kon ze het niet horen,ook de bewegingen en de kleine lichaamsbouw lieten niet uitschijnen dat ze geen echte vrouw was.

  Zelf voel ik me niet aangetrokken door mannen,maar ladyboy’s hebben een grotere aantrekkingskracht dan vrouwen,op mij.

  Mannen zoals ik(er zijn er veel)worden gaykings genoemd.

  Het is een boeiende wereld leven met en tussen ladyboys.Maar zoals ze in Nederland zeggen,ieder zijn meug…

  gegroet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • BA zegt op

   Klopt. Ik ken er zelf een paar, daar zie of merk je het serieus niet aan aan. Niet aan hun stem, lichaamstaal of wat dan ook. Ze hebben dezelfde tengere bouw als andere jonge vrouwen. Je moet het weten anders merk je het echt niet.

   In contrast, ik heb een vriendin hier, 1.73m lang, en haast geen borsten. Die zou je als vreemde eerder voor een katoy aanzien als degenen die het ook daadwerkelijk zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Peter@ zegt op

  Door diverse ziekenhuisopname’s van mijn partner en ik dus aldaar mocht “meeslapen”, werd ik ook daar diverse malen geconfronteerd met het derde geslacht, zowel verpleegkundigen als artsen die beiden volledig geaccepteerd werden daar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. Sjaak zegt op

  Lady boys are beautiful maar zeker niet vrouwlijk, en echt wat de operatie ook doet voor ze om uiterlijk zoveel mogelijk vrouwelijk te laten zijn, het word nooit de ware maar dat is waarschijn lijk hun magic.
  Ik heb er echt geen problem mee in feite ik denk dat ladyboys net dat beetje meer substance hebben en geweldig mooi ook erg dapper, we zullen we ooit te horen krijgen hoe het me ze gaat nadat de schoonheid vergaat, met tranen in m’n hart probeer ik me in te denken hoe een prachtig creatie langzaam verschrompelt net als die prachtige roos die langzaam opdroogt. heeft iemand ooit weleens dat verhaal gehoord of is dat ooit weleens verteld
  Ik heb erg veel respekt voor Ladyboy transformations maar vrees voor hun toekomst, de ladyboys die ik ken zijn geweldige mensen en ik benijd ze accepteer en geef ieder het recht om te zijn wie je voelt wie je bent.
  Long Live ladyboys.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. henry zegt op

  Je mag ze voor mijn part noemen hoe je wil, maar zolang ze geen maandstonden hebben en geen kinderen kunnen krijgen zijn en blijven het voor mij mannen. Want ik heb geen weet dat er ooit een heelkundige inreep heeft plaatsgehad die dit heeft klaargespeeld

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Davis zegt op

  Een bevriend arts (endocrinoloog – ter zijde) vertelde me dat er vooral in dit deel van Azië veel meer hermafrodieten geboren worden dan elders ter wereld. Hermafrodieten zijn mensen met 2 geslachten. Als je dat sociologisch, demografisch en geschiedkundig bekijkt, verklaart dat misschien het feit dat dit derde geslacht zo gemakkelijk geaccepteerd wordt. Ze zijn er altijd geweest, ook voordat de fysische geslachtsverandering naar aanleiding van het zich psychisch een ander gender te voelen, tot de mogelijkheden behoort.
  Ben zelf homo, ken een boel katheuy. Het is sneu te zien dat wanneer ze jong zijn, ze zo moedig zijn. Naar het ouder worden toe geraken ze geïsoleerd. Ze hebben enerzijds natuurlijk zelf geen familie gemaakt of kunnen maken. Verder zijn ze meestal van hun familie vervreemd. En dat net in Thailand, waar de familieband niet onbelangrijk is, en in de eerste plaats een sociaal vangnet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website