Per boot van Cebu naar Bohol

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen, Reisverhalen
Tags: ,
10 oktober 2017

Na een paar in dagen in Cebu City te hebben doorgebracht gaat de reis vandaag verder per boot naar Tagbilaran de hoofdstad van Bohol.

Een ticket heb ik al besproken bij een boekingskantoortje en voor welgeteld 400 peso, oftewel minder dan 7 euro, ga ik de twee uur durende vaartocht met Ocean Jet afleggen. Ditmaal gewoon de goedkoopste klasse geboekt waarbij je een keuze kunt maken om binnen of buiten te zitten. Mijn voorkeur gaat gezien het mooie weer naar het bovenste buitendek uit. Reizen gaat heel wat gemakkelijker dan menigeen denkt en neem simpel een taxi vanaf mijn hotel die mij netjes bij de betreffende haven afzet. En de prijs van een taxirit valt ook op de Filippijnen ontzettend mee.

Inchecken

De bagage gaat door de controle en zelf ga je ook even door de scanner. Koffer check je in en de handbagage gaat mee aan boord. Voor mijn koffer moet ik vanwege het overgewicht wel het ‘formidabele’ bedrag van ongeveer 70 eurocent betalen en niet te vergeten de terminal fee van omgerekend 42 eurocent. Je dient een uur tevoren aanwezig te zijn en mocht je nog een pijntje hier of daar voelen, er staat een heel leger blinde dames en heren in hagelwitte outfit in de wachtruimte gereed om je spieren te versoepelen. Ditmaal geen kruiers want de bagage is al ingecheckt. Het inschepen gaat daardoor vrij snel en de weg naar de genummerde zitplaats staat goed aangegeven.

Ook ditmaal tel ik -althans weer op de huidskleur afgaande- in totaal slechts drie Westerlingen. Hebben wij zo weinig fantasie en worden we minder reislustig of zijn we lui geworden en reizen we liever georganiseerd met een groep? Zou het antwoord op de door mij opgeroepen vraag niet kunnen beantwoorden. Het is een korte erg prettige tocht over een kalme zee en zonnig weer. Regelmatig passeren we een aantal kleinere eilanden en daar hebben de Filippijnen -alle heel kleine eilandjes meegerekend- er meer dan 7.000 van.

Aankomst Bohol

In een mum van tijd sta je aan wal en tot mijn verrassing staat een delegatie van het Bohol Tropics Resort gereed om hun gasten op te halen. Niet zo moeilijk want het zeer fraaie resort is op zeer korte afstand van de pier gelegen. Volgens de diverse booking sites was er nog slechts een kamer voor deze geluksvogel beschikbaar. Klinkklare nonsens ze willen je blijkbaar de kamer de het minst in trek is en waar de meeste winst op te behalen valt laten reserveren. Meer dan voldoende heel wat betere kamers zijn beschikbaar en met een bijbetaling van slechts 3½ euro krijg ik een heel wat ruimere en luxueuzere kamer met fraai uitzicht over zee. Voel me ditmaal door hotels.com gewoon bij de neus genomen.

Ben op de Filippijnen tot de conclusie gekomen dat je vaak aanmerkelijk goedkoper uit bent als je gewoon bij aankomst even onderhandelt in plaats van vooraf via de een of andere site te boeken. Maar dit allemaal even terzijde. De avond breng ik door in het resort geniet in het restaurant van een heerlijk stuk gegrilde blauwe marlijn, een vis die in tropische wateren rond zwemt. Luister daarbij naar de muziek en zang van een dame die met haar goede stem en ritmisch talent een extra dimensie aan mijn diner toevoegt.

Een afzakketje na en heerlijk slapen. De Chocolate Hills en de tarsiers krijg ik ongetwijfeld nog wel te zien.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Per boot van Cebu naar Bohol”

 1. T zegt op

  Vertrek per boot van Cebu naar Bohol is idd. zeer gemakelijk weet ik uit eigen ervaring.
  Ik zou zeker niet de duurdere vlieg optie nemen want met de veiligheid procedures etc. scheelt het je misschien een half uur voor een veel meer geld.

 2. brabantman zegt op

  Greenpeace heeft de atlantische blauwe marlijn op de rode lijst van geconsumeerde vissoorten gezet.
  In grote delen van de wereld een beschermde vissoort!

  • rob zegt op

   Hmm, als het aan Greenpeace ed ligt mogen we niks meer uit zee eten. Marlijn, tonijn, zwaardvis etc zijn super lekker> mits goed bereid

   • stevenl zegt op

    Ja, en allemaal met uitsterven bedreigd door ongecontroleerd vissen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website