(Review News / Shutterstock.com)

Duncan Laurence uit Nederland heeft dit jaar het Eurovisie Songfestival gewonnen, van harte gefeliciteerd! Heeft u gekeken en bent u er, net als onze koning en koningin laat voor opgebleven? Nou, ik niet!

Voor een voetbalwedstrijd wil ik ’s nachts wel een keer opblijven, maar het tijdsverschil van 5 uur was voor mij te veel om te blijven kijken naar een eindeloze rij van zangers en zangeressen uit vele Europese landen

Vroeger

Daar komt bij dat het Eurovisie Songfestival niet meer mijn Eurovisie Songfestival is. Ik moet oppassen niet als een mopperige oude man te worden bestempeld door te zeggen, dat alles vroeger beter was. Maar toch, kijk nog eens naar oude beelden van Teddy Scholten, Corrie Brokken en Lenny Kuhr bijvoorbeeld. Toen eenvoudig van opzet, een compleet orkest onder leiding van natuurlijk Dolf van der Linden en zangers en zangeressen, die een lied zongen in hun eigen taal met na afloop een spannende puntentelling.

Nu

Een bombastisch mediaspektakel waarbij kosten noch moeite gespaard zijn om een groot publiek te vermaken met een serie artiesten die in een lange uitzending meestal Engelse liedjes ten gehore brachten. Het circus was al voorafgegaan door een veelvoud aan televisie-uitzendingen waarin artiesten, begeleiders en andere experts hun mening geven en de strijd voorbeschouwden. De optredens werden omgeven met allerlei trucs en elektronische hulpmiddelen, waardoor de vaak (zeer) middelmatige artiesten veel doorsneeliedjes lieten horen die je niet zou beluisteren als het niet om het Eurovisie Songfestival gegaan was. Duncan, dat moet gezegd, was een zeer positieve uitzondering en de terechte winnaar!

Duncan Laurence (EUPA-IMAGES / Shutterstock.com)

De uitzending

Natuurlijk had ik best belangstelling en heb dan vanmorgen vroeg gekeken naar fragmenten van de show. Het kon mij in het algemeen niet boeien en als ik die enge praatpoppen, die als presentator optraden, zag, spoelde ik maar gauw even door. Over het optreden van “superstar” Madonna hoeven we het dan ook niet meer te hebben, die is al genoeg afgekraakt.

Thailand

Thailand mocht uiteraard niet meedoen, maar er komt best goede muziek uit dit land. Ik ging vanmorgen eens op zoek naar de Top 10 van Thailand en kwam onder meer de hieronder staande videoclip van Thararat tegen. Dat vond ik nu een mooi, goed in het gehoor liggende song, die volgens mij makkelijk met een flink aantal liedjes van het Eurovisie Songfestival had kunnen wedijveren. Zeg nou zelf, of ben ik als inwoner van Thailand bevooroordeeld?

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Eurovision Songfestival en Thailand”

 1. Mark zegt op

  Euro is het niet, anders zou het niet in Israël zijn en zou Australië niet meedoen.
  Visie is het al helemaal niet … tenzij de glitter, glamour en technische digi-effecten daarvoor staan.
  Song? Ja, dit jaar heeft de winnaar nog eens een song gebracht. Dank Nederland. Eindelijk nog eens een song … dat was lang geleden.
  Festival? Een feestje? Jazeker voor de happy few die daar aanschuiven … en een beetje voor de fans. Dit jaar vooral voor de Nederlandse fans. Gefeliciteerd Nederland. Nice song 🙂

 2. Marijke. zegt op

  Misschien ben ik dan ook een ouwe zuurpiet.Ik denk er net zoals jij over.Blijf er echt niet voor op. Het is zeker geen zangwedstrijd meer.Het gaat bijna alleen om de show er om heen?I, hoor de volgende dag wel wie er gewonnen heeft.

 3. Kees zegt op

  Het enige “leuke” is het geven van de punten. De minst slechte krijgt er 12. Gelukkig heeft Nederland dan nog Jan Smit om te bepalen wie wel of niet vals zingt. En wie kan dat beter weten dan degene die zelf het meest vals zingt. Met als gedachte : Met dieven vang je dieven.

  • Johnny BG zegt op

   Ik zou wensen dat ik zo vals kon zingen als Jan Smit.
   Hij heeft volgens de berichten toch een vermogen van vele miljoenen euros op 33 jarige leeftijd weten te vergaren en dan vraag ik mij af of Kees ook zo slim was.

   • Kees zegt op

    Als het hebben van veel geld je kwaliteit bepaalt , dan heb je waarschijnlijk gelijk.

 4. Pliet zegt op

  Een goed artikel met de juiste conclusies. Een mediaspectakel waarvoor ik niet opblijf.

 5. Robbert zegt op

  Beste Gringo,

  Helemaal met je eens. Naast Duncan was Australië technisch ook erg sterk. Maar die hebben geen buurlanden die om politieke redenen op elkaar stemmen. Het gaat helaas niet echt meer om de zangkwaliteiten maar veel meer om de boodschap. Zou ook graag zien dat het weer meer was zoals vroeger. Het is nu 1 grote poppenkast met een zeer oneerlijke puntentelling. Ben bang dat het alleen nog maar erger gaat worden.

  Groeten,
  Robbert

 6. Fred S zegt op

  Typisch Nederlands om zoveel woorden te gebruiken over iets waar je niets aan vind. Veelal in het negatieve, want positieve dingen doen we meestal af met “leuk”. Iedereen moet weten wat mijn mening is. Kent u dat liedje nog? Ik vind, ik vind, ja weet je wat ik vind. Wat een spreker is die man. Dat is een man die o… kan.

 7. Peter zegt op

  Ja als ik zie wie je hier vernoemd (Teddy Scholten, Corrie Brokken ) enz.dan zijn we terug in de eind jaren 50′ en 60′ jaren en zijn we niet meer zo piep jong. Dat waren inderdaad andere tijden met veel meer eenvoud en meer klasse dan wat er nu ten tonele wordt gebracht, dit is al jaren een mega spektakel en is zeker niet meer het gezellige songfestival waar iedereen aan de buis gekluisterd zat, ieder land zijn eigen dirigent voor het orkest en een persoonlijke jury, ja dat waren zoete tijden, ach we worden oud en kunnen misschien niet meer goed met dit moderne geweld en speltakel overweg zeker, maar laat de jeugd zijn ding maar doen, ze zijn toch de toekomst en alles komt wel goed met ze. Weet je we waren ook niet altijd lieverdjes in onze jonge jaren, rock and roll muziek was ook niet het lieveling muziek van onze ouders, leren vesten en jeans broeken was toen ook een rebelse kledij, en de films die waren ook niet het voorbeeld van deugdzaamheid van onze voorouders,En zou zouden we nog uren kunnen doorgaan over ONZE tijd, maar iedere tijd heeft zijn charme toch. Groetjes van ook een nostalgische liefhebber. Peter En o ja Proficiat voor Nederland.

  • Johnny BG zegt op

   Altijd fijn dat er toch nog mensen zijn die in staat zijn om te kunnen relativeren.

   In die tijd was er niet eens internet zoals we het nu kennen en kon iedereen lekker dom gehouden worden. Bij het songfestival waren de politieke vriendjes waar je de punten van kreeg dus zeker ook niet zoals je zou mogen hopen, alleen wisten vele niet eens hoe de wereld in elkaar zat.

   Het songfestival is entertaiment en heeft weinig te maken met competitie en werkelijkheid. Entertainment is nep en dat zouden de Thailandgangers en de Nederlanders aldaar toch wel een keer moeten weten?

 8. l.lagemaat zegt op

  Soms word ik op het verkeerde been gezet door het kennelijke tijdsverschil.
  Volgens het BVN journaal 20.00 uur wordt vanavond 19 mei het Song Festival als afsluiting gehouden!
  Maar kennelijk volgens deze posting heeft Duncan Laurance gewonnen! Leuk voor hem.

 9. Danzig zegt op

  Of Da Endorphine, de beste popzangeres van Thailand.

 10. Géraar zegt op

  Hoi je bent inderdaad bevooroordeeld. Ik heb ook niet gekeken, maar ik heb zelden een zo’niet vlakke en eentonige song gehoord. Helaas voor mij niet om aan te horen.
  Je Blog is wel interessant.

 11. Ruud zegt op

  Ben her met veel eens maar als Teddy Scholten ter sprake komt hebben we het over andere tijden en die veranderen als er te veel ergernis komt omdat je je niet aan de tjd kan aanpassen
  Gewoon er uit stappen dan heb je je tijd wel gehad

 12. Sjaak S zegt op

  Ik wist pas sinds gisterochtend van mijn fiets-buddy dat het songfestival was geweest… het laatste heb ik, geloof ik in 1976 gezien… ik kreeg het wel altijd mee dat er een gehouden werd, maar ik ben geen fan van deze muziek.
  Toen en nu nog liever groepen als Pink Floyd, Deep Purple, of ook the Cranberries… of kijk eens naar de interpretatie van Bad Wolves: https://www.youtube.com/watch?v=9XaS93WMRQQ het liedje zombies van de Cranberries… geweldig en deze interpretatie Acappela, ook geweldig: https://www.youtube.com/watch?v=JQYtj8Uwybs
  Het lied is zeker al 25 jaar oud, maar nog steeds aktueel…. dat kun je van veel Eurovisie liedjes niet zeggen…

 13. chris zegt op

  Het Eurovisie songfestival is een wedstrijd waaraan ook een groot aantal niet-Europese landen deelnemen en een over-the-top event, vooral populair bij homosexuelen.
  De Champions League Final 2019 gaat tussen Liverpool en Tottenham Hotspurs die in de laatste 30 jaar geen kampioen waren in hun eigen land.
  Als de (puissant) rijke (ook homo en bi-sexuele) Thais hun geld eens zouden steken in eigen land, wint Thailand het Eurovisie songfestival van 2024 EN wordt in 2024 wereldkampioen voetbal. 100% zeker.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Chris,

   Ik ben geen homo sexueel, maar het ontgaat mij ten enenmale waarom het ” songfestival”
   vooral populair zou moeten zijn bij deze groep. Het zijn toch ook mensen?

   Of wordt het extravagante gelinkt aan homo’s.

   • chris zegt op

    Ik citeer de Nederlandse en internationale pers….

 14. Sir Charles zegt op

  Mocht Thailand ooit mee mogen doen dan kan het beter liever géén morlam of dat lucktung inzenden want daar worden mijn inziens beslist geen hoge ogen mee gegooid. 😉

 15. leppak zegt op

  Tja, het hier getoonde Thaise zgn. concurrerende liedje…ieder zijn meug maar voor mij heeft het ook niets met zingen te maken. Ben ook vooringenomen eerlijk gezegd want vind 95 % van de Thaise muziek echt “bagger”.

 16. edu zegt op

  Je bent inderdaad bevooroordeeld, dit nummer behoort bij de rest van de baggerliedjes van het festival


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website