Afgelopen week was een drama met het verlies van twee goede vrienden en twee bekenden. Weer eens een goede vriend onnodig verloren door een bromfiets ongeval, nadat hij over een hond was gereden.

Was nog gezellig op mijn reunion party, en een dag ervoor zaten we nog gezellig aan de sangria. Maar drank en geen helm in het verkeer is een absolute doodzonde in dit roekeloze verkeersland. Rij nooit te hard en zorg dat je te allen tijde op tijd kunt remmen, want er gebeuren zoveel gekke dingen op de weg. Ik heb inmiddels vele honderden ongelukken gezien met fatale afloop. Heb tientallen crematies meegemaakt van vrienden en landgenoten die met drank opreden en zonder helm.

Onze 55 jarige landgenoot Henk Eleveld werd ernstig gewond in een laadbak gedropt, maar bij aankomst in het ziekenhuis was het al te laat.

Laat altijd een ambulance bellen en laat dit weten middels een papier in je bromfiets, evenals een lijst met namen om te bellen bij ongevallen. Zorg ook altijd voor een kopie van je paspoort en van je verzekering, want zonder deze informatie gaat het vaak radicaal fout.

Een andere vriend had helemaal niets bij hem en kreeg een aantal jaren geleden een ongeluk om 11 uur ‘s avonds, werd twee uur later binnen gebracht in het ziekenhuis en was daardoor geheel verlamd geraakt. Dit was niet nodig geweest, evenals dit ongeval. Met een helm op en een ambulance had Eleveld dit ongeval hoogstwaarschijnlijk overleefd. R.I.P. Henk en Dick. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Info voor de regio Pattaya bel: Ambulance Pattaya Memorial tel; 038-488777 of ambulance Bangkok Pattaya 1719, indien je zeer goed verzekerd bent. Wat natuurlijk een absolute must is als je hier woont. Velen waren te gierig om een verzekering af te sluiten en zijn volledig berooid weer huiswaarts moeten gaan na een ongeval. Een ziektekostenverzekering in Thailand is vereiste nummer 1 en ga je hierop bezuinigen, dan niet is dit een foute keuze.

13 reacties op “Wees gewaarschuwd: Draag een helm en geen alcohol in het verkeer!”

 1. Ruud zegt op

  Een goede helm is noodzaak en alcohol in het verkeer is levensgevaarlijk en dom, maar hier een eenvoudige oplossing.
  Ik rij met mijn scooter naar waar ik moet zijn en parkeer deze in de buurt van een motorbike- standplaats.
  ’s avonds laat ik mij thuis brengen met mijn scooter door een motorbike chauffeur en er rijdt een extra motorbike taxi mee om hem weer terug naar zijn standplaats te brengen.
  Kosten 1 motorbike 70 baht en nu ben ik 140 baht kwijt maar hoef mezelf niet in te houden met de gedachte dat ik nog naar huis moet rijden.
  De motorbike- standplaats vindt het geweldig en hebben vaak al een plaats voor mijn scooter gereserveerd.
  In Nederland deed ik dit met mijn auto met een taxichauffeur en 1 taxi, maar dan is het rijkelijk duur, maar een ongeval of aanhouding is nog altijd duurder.

  • jan zegt op

   Men (Ruud) zou zich ook op kunnen laten halen door een motorbikedriver en vervolgens terug laten brengen. Scheelt in ieder geval benzinekosten en toch ook maar 140 baht.

  • Ann zegt op

   Wat dacht je van helemaal geen alcohol en geen scooter kan er ook niets gebeuren.

  • jasper zegt op

   Geweldige eigen oplossing Ruud! Je weet natuurlijk nooit van te voren wat de avond brengen gaat.
   ik vind het een prima idee.

   Verder totale onderschrijving van het betoog van de OP. Vorige week schoof er een Thaise vrouw op de scooter onder een vrachtwagen met oplegger die van de weg afboog. Ze had geen helm op, en dan zijn die steunbalken extra hard… Ook die heeft het niet gehaald.

   Eerlijk gezegd stop ik er niet eens meer voor, het is elke week wel raak, vaak door eigen schuld.

   • Fred zegt op

    Heerlijk op mijn grote motor naar Pattaya of Jomtien en tot in de vroege uurtjes op bruiswater. Nooit gedacht dat ik dit lekker zou vinden. Mis ik de alcohol, WEL NEE, ik ervaar de avond veel intenser. Probeer het maar eens. Ik hoor het wel. Maar altijd een echte helm op.

 2. Coenraad zegt op

  Heel goed deze waarschuwing Colin. Het verkeer is inderdaad levensgevaarlijk vooral op de motor/bromfiets . Defensief rijden, afstand houden, helm op, geen alcohol, niet hard maar geconcentreerd rijden. Ook ik heb de vreselijkste ongelukken gezien en vele doden. Het lijkt heerlijk om in de zon op een scooter te rijden maar vergis je niet. Al rij je keurig, anderen rijden roekeloos, onverantwoord, gevaarlijk. Ook kan de weg plotseling kapot zijn, een gat, een steen, een hobbel, een hond of een roekeloze gek dus. Mensen pas op!! Ga ook niet te gauw bij iemand achterop de motor. Inderdaad, verzekeringspasje mee, copy paspoort en telefoonnummers. Let op deze adviezen anders kan het heel slecht met je/jullie motor rijders aflopen.

 3. Han zegt op

  Of toch minstens een ongevallenverzekering.

 4. Cor van Kampen zegt op

  Beste Colin,
  Je heb volkomen gelijk. Het is helaas zo dat veel expats leven bij de dag.
  Nemen hun gezondheid niet te nou. Drinken veel en roken ook soms veel.
  Op hun manier genieten ze van hun leven. Ik denk ook dat vele daar over hebben nagedacht.
  Hebben soms slechte ervaringen in het vaderland en willen hun laatste dagen van hun leven
  op hun manier genieten van het leven. Ik hoor het vaak. Geen biertje en sigaretje meer, wat doe ik hier dan. Had ik ook in Nederland kunnen blijven. Ik geniet hier en dan maar 5 jaar korter leven.
  Zo ziet de werkelijke wereld van veel expats eruit.
  Cor van Kampen.

 5. Thomas zegt op

  Als je een feestje geeft, let dan op dat het gebruik van drank binnen de perken blijft. En als je ziet dat je vrienden met een stevig glas op de weg op gaan zonder helm, kun je ze een slaapplaats aanbieden. Maar als de drank is in de man …

 6. ton zegt op

  laat in je telefoon een in case of emergency na zodat de doktoren of wie dan ook je dierbaren kunnen bellen. in veel gevallen scheelt het enorm veel energie die ergens anders benut had kunnen worden

  • TheoB zegt op

   Een ICE in je telefoon lijkt me niet erg handig als de telefoon niet ontgrendeld kan worden, omdat je buiten bewustzijn of dood bent.

 7. robertus kool zegt op

  Het lijkt mij het verstandigst voor de ouderen onder ons in Pattaya om helemaal geen scooter te kopen of te huren. Er is altijd wel een manier om veilig uit te gaan en weer thuis te komen. Er riiden talrijke songthaews tot heel laat in de avond voor 10 Baht. Motorbike taxis zijn wat duurder maar zijn in de meeste gevallen veiliger dan zelf rijden. Wel de chauffuer vertellen om langzaam te rijden. En dan zijn er nog de gewone taxis die goedkoper zijn dan een ambulance.
  Een gewaarschuwd mens kan wel voor twee tellen maar de Thaise weggebruikers zijn de tel helemaal kwijt vooral na een feestje.

 8. Joep zegt op

  Lees niks over de hond. Hoop maar dat die het goed maakt. Lig je lekker te slapen word je geconfronteerd met een dronken farang die niet uitkijkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website