Pascal G. eindelijk in Bangkok gearresteerd

Door Colin de Jong
Geplaatst in Colin de Jong, Column
Tags:
13 november 2013

Nederlands grootste viespeuk en internet oplichter is eindelijk uitgeschakeld en dinsdag 12 November gearresteerd in Bangkok in zijn huis. Dit met hulp van twee Nederlandse undercovers uit Pattaya, onder leiding van misdaadjournalist John van den Heuvel, die mij alle foto’s en info hebben toegezegd voor de volgende editie. Op woensdagmorgen was er een persconferentie op de Thaise lokale TV. Kon in deze geen rol spelen want hij zou mij direct herkennen.

Hij heeft ook in Pattaya vele slachtoffers gemaakt waaronder wijlen Cees Peperkamp en een Nederlandse restauranthouder in Jomtien. Leerde hem daar kennen en kwam erachter dat hij ook zijn beste vriend Frank K. had opgelicht. Werd ongeveer 5 jaar geleden gevraagd voor hulp omdat Pascal ernstig ziek zou zijn.Vroeg om zijn paspoort,maar die was in beslag genomen door de politie uit Hua Hin na een dodelijk ongeval, zoals hij vertelde. Vroeg hem om zijn naam en geboorte datum op te schrijven evenals zijn laatste adres in Goor. Dat deed hij bij toeval heel correct, en toen gingen alle bellen rinkelen want hij stond met stip genoteerd op Tros opgelicht destijds met 129 zaken.

Toen een team van Tros opgelicht samen met de toeristenpolitie voor de deur stond om 7 uur s’morgens was de vogel al gevlogen,omdat hij een corrupte agent elke maand betaalde.

Onlangs nog met een team van ‘SBS opgelicht in het buitenland’ hier naar hem wezen zoeken, omdat de ambassade en de politie van de KLPD geen interesse had en nooit hebben gereageerd op mijn emails. Blijkbaar te druk met feesten en andere Bangkok tijdverdrijven, want kreeg geen enkele medewerking om dit stuk vuil te arresteren. Gelukkig is dit nu wel gebeurd door misdaad journalist John van de Heuvel en c.s.

We weten al heel lang dat de politie niet uitblinkt in boeven vangen, maar dit is toch ongehoord om een supercrimineel als Pascal zo lang zijn gang te laten gaan. Hij heeft wellicht duizenden slachtoffers gemaakt en ben al jaren op hem aan het jagen, omdat de KLPD hier zijn taak ernstig heeft verzuimd. Kreeg huilende mensen uit Nederland aan de telefoon die waren opgelicht voor 130.000 euro en meer, en heb ze allemaal verwezen naar de KLPD op de Nederlandse ambassade.

Direct contact opgenomen met de mij bekende politie telefoon nummers in Nederland die op zoek waren naar Pascal,maar men wist van niets. Bij de vraag wat mijn rol was in deze, vertelde ik dat ik een goed willende burger ben, die mijn medeburgers moet beschermen tegen deze psychopaat, omdat de politie ligt te slapen. En toen werd het even stil aan de andere kant.

Pascal had een ongeëvenaarde trukendoos waar hij met kleding en computers adverteerde voor ongelofelijk lage prijzen. Als er werd gereageerd zei hij altijd dat hij alleen partijen verkocht, en men moest de helft altijd vooruit betalen via Western Union, waarna hij zijn katvangers stuurde om dit geld te halen. Afgelopen 2 maanden met een ander TV team bezig geweest die met vele vragen kwamen, en vorige week nog een email persoonlijk naar de ambassadeur gestuurd voor de hoogste prioriteit om deze psychopaat te arresteren.

Werd twee jaar geleden benaderd door de politie in Friesland via opsporing verzocht, omdat Pascal in 2001 zijn 11 jarige stiefdochter meermalen had verkracht en zwanger had gemaakt. Toen ik daar twee jaar geleden een verhaal van maakte in de Hollandse pagina van Pattaya People dat hij werd gezocht, bedreigde hij mij met de dood en vroeg hoe lang of ik nog wilde leven. Heb voor hetere vuren gestaan tijdens mijn detective periode en moest smakelijk lachen om die aangeklede tuinslang.

Daarna nog diverse keren telefonisch contact gehad, waarna hij wel erkende dat hij een internet oplichter was,maar niet zijn 11 jarige stiefdochter zwanger had gemaakt. Gaf hem de kans om dit te bewijzen en vroeg om zijn bloed af te staan wat ik wilde betalen maar dat wilde hij niet, dus voor mij was het overduidelijk.

Daarbij onlangs nog een interview gezien, waar hij zijn ex beestachtig heeft mishandeld in het bijzijn van de kinderen, die verplicht moesten toekijken.Ook heeft hij zijn Thaise stiefdochter misbruikt en zijn Thaise vriendin en personeel zwaar oogletsel toegebracht na het nuttigen van een 20 tal B 52 drankjes.

Pascal vertelde mij dat hij onlangs gewoon een nieuw paspoort had gekregen bij de ambassade, ondanks dat hij overal stond gesignaleerd tot aan Interpol toe. Hij reageerde weer eens boos onlangs naar aanleiding van een artikel op Pattaya prikpagina. Heb nu eenmaal een pitbull mentaliteit en stop niet eerder dan dat het recht heeft gezegevierd. Ik neem aan dat de uitlevering op korte termijn zal geschieden en dat hij een zeer zware gevangenisstraf zal krijgen. Zijn luxe leven zal dan niet veranderen in een 3 sterren hotel zoals voor velen in de Bajes,want collega criminelen zullen zijn smerige pedo streken ook nog graag eens flink willen afstraffen.

Volgende week meer info over de arrestatie van Pascal G. met foto’s.

17 reacties op “Pascal G. eindelijk in Bangkok gearresteerd”

 1. Anouk zegt op

  Wat een onduidelijk en slecht geschreven artikel. Misschien een idee om voortaan te beginnen met een introductie van Pascal G. zodat de lezer weet waar het over gaat.

  • Dick zegt op

   helemaal mee eens. Verhaal is moeilijk te volgen en dat ligt niet aan mijn intelligentie maar meer aan het zichzelf ophemelen van de schrijver.

 2. Rob V. zegt op

  Goed zo! Ik begrijp alleen niet waarom de ambassade zijn paspoort heeft verlengt als hij door de poltie, Interpol etc. als gezocht stond geregisteerd… die databases worden toch wel nagelopen? Anders kom je wel heel makkelijk weg als de Nederlandse of Thaise politie je zoekt (en eventueel je paspoort in beslag genomen is door een persoon of instantie): nieuw paspoortje halen en dan ergens de grens over mocht je willen vluchten naar een ander heenkomen…

 3. Soi zegt op

  Als die betreffende Pascal G. onlangs nog een nieuw paspoort heeft gekregen van de ambassade, betekent dat in ieder geval dat op het moment van de aanvraag/afgifte van het paspoort, er geen justitiële bemoeienis met hem aan de orde was. B.v. geen verzoek om aanhouding, of internationaal opsporingsbevel, o.d. Hij heeft aldus niet hoog op het prioriteitenlijstje van het OM gestaan. Dat een misdaadjournalist zich (daarom) met de zaak is gaan bemoeien, zou kunnen. Tot op dit moment kan ik geen verdere (bron)vermeldingen hieromtrent vinden. Ook niet een bevestiging dat die man inderdaad in Bangkok is gearresteerd. In ieder geval: subject van aandacht is afkomstig uit het Overijsselse Goor, heeft in augustus jl contact gezocht met o.a. RTV-Oost en destijds aangegeven terug te willen naar Nederland. O.a. ook Thailandblog besteedde er aandacht aan: https://www.thailandblog.nl/nieuws/oplichter-wil-terug-nederland/ Overigens ointkent Pascal G. de zedenfeiten waarvan hij verdacht wordt. Hoe dan ook: het is goed dat hij nu is aangehouden, alhoewel het toch weer 3 maanden heeft geduurd. Maar om daar nou zo’n cowboyverhaal aan te hangen?

 4. thaithai zegt op

  Moderator: is aangepast.

 5. printen zegt op

  Moderator: alleen inhoudelijk reageren niet op de persoon svp.

 6. Davis zegt op

  Dit artikel lijkt bestemd voor insiders? Voor mij is het niet duidelijk wie het vermaledijde sujet is, noch de functie van de auteur. Begrijp wel dat er een lokaal crimineel (Thailand / Nederland) zou gearresteerd zijn, met hulp van de auteur. Goed gedaan. Misschien rinkelt het belletje wel als het op tv of in de krant komt.

 7. Soi zegt op

  RTV-Oost meldt dat Pascal G. inderdaad is opgepakt oiv John van den Heuvel. RTV-Oost verwijst in deze naar De Telegraaf. Telegraaf TV geeft inderdaad kond van de arrestaie. Zie http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/22056497/__Beruchte_pedo_Pascal_G._gepakt__.html
  Waarmee naar me lijkt dit item verder gesloten kan worden. Het recht heeft nu zijn/haar loop!

 8. Jos zegt op

  Hi Colin, Als het waar is, dan is het heel erg goed dat ze hem gepakt hebben, gefeliciteerd.

  Verder sluit ik mij aan bij de anderen:
  Het is een slecht verhaal, lijkt wel een persoonlijke hetze, frustratie.
  Het is misschien wel menselijk om zo te schrijven, zeker als je vaak gebeld wordt door zijn slachtoffers, maar het verhaal wordt er wel bijna onleesbaar door.

  Als je je verhaal meer effect wil geven, lees het verhaal dan alsof je een 3de persoon bent die niets van het onderwerp af weet, of laat het eerst door een betrouwbare kennis lezen, en neem dan ook zijn kritiek ter harte.

 9. Davis zegt op

  Terzijde, “met hulp van twee Nederlandse undercovers uit Pattaya, onder leiding van misdaadjournalist John van den Heuvel”.
  Lijkt me zeer vreemd dat een misdaadjournalist leiding heeft over “2 Nederlandse under-covers uit Pattaya”. En zij hebben Pascal G. dan nog zelf hebben gearresteerd in Bangkok? Dient dit niet in coördinatie met de lokale autoriteiten en politiemacht.
  Soit, die Pascal G heeft al veel heisa veroorzaakt, en daar wil ik nu niet meer aan meerwerken, laat het voor wat het is. Eind goed al goed?

 10. Khun Peter zegt op

  Het verhaal klopt overigens wel:

  Thai immigration have arrested a Dutch man who fled from his home country ( Holland) to hide in Thailand because he was accused of raping a minor in his home country.

  BANGKOK – November 13,2013 [PDN]; The immigration Bureau, Pol. Lt. Gen. Phanu Kerdlarpphol (Commissioner of Immigration Bureau) made a statement about arresting Mr. Pascal Theodorus, aged 40, Dutch nationality, according to the arrest warrant of Liewarden city, Netherlands, after he raped a girl aged 12 and became pregnant. Mr. Pascal escaped into Thailand and lived in a house address 6/87 Royal Palm Villa village, Soi Sridarn 20, Tambon Bangkaew, Amphur Bangphlee, Samutprakarn province so the police went to arrest him.

  Bron: http://www.pattayadailynews.com/en/2013/11/14/immigration-arrest-dutch-man-accused-of-rape/

 11. ReneThai zegt op

  Enkele reacties zijn verwijderd cq niet geplaatst omdat ze tegen de persoon Colin de Jong gericht waren.

  Maar het is wel toegestaan dat Pascal G door Colin de Jong in het artikel als Nederlands grootste viespeuk neergezet wordt :

  “Nederlands grootste viespeuk en internet oplichter is eindelijk uitgeschakeld en dinsdag 12 November gearresteerd in Bangkok in zijn huis”

  Zolang er geen uitspraak is blijft Pascal verdachte , en geen dader. De Telegraaf gaat helemaal te ver door hem als beruchte pedofiel neer te zetten.

  Ik ben benieuwd wie de door Colin de Jong uitgeloofde 50.000 baht krijgt bij het traceren en aanhouden van Pascal G.

 12. janbeute zegt op

  Als je naar Thaivisa .com gaat , kun je daar het hele verhaal ook lezen .
  Inclusief een mooie foto met Pascal voorheen wonende te Leeuwarden , en de thaise immigratie politie.
  Ben daarom ook weer blij , goed werk gedaan politie aan beide zijden .
  Zo zie je maar weer dat er in Thailand ook nog wel goed politie functionarisen zijn die hun werk naar behoren uitvoeren .
  Niet alles wat je leest over de Thaise politie is slecht .

  Groetjes Jantje , niks te verbergen .

 13. colorwings zegt op

  Ik hoor net op RTL Boulevard de toelichting van John v.d. Heuvel, het zal vast ook op Uitzending gemist later nog te zien zijn. Er was ook een persvoorlichter van justitie in beeld die vertelde dat de verdachte een noodpaspoort had en inderdaad als internationaal gezocht geregistreerd stond. Hij schijnt nu in het vliegtuig naar Nederland te zitten waar hij bij aankomst aangehouden gaat worden.
  Door de toon van het bovenstaand stukje lijkt het er inderdaad heel sterk op dat de schrijver of mensen die hem lief zijn ook slachtoffer zijn geweest van deze Pascal. Maar toch goed dat deze man nu aangehouden gaat worden en er uitgezocht gaat worden of hij werkelijk deze vreselijke dingen gedaan heeft! Als hij inderdaad verantwoordelijk is voor de beschuldigingen mag hij wat mij betreft heel lang in een heel klein hokje verblijven!

 14. colin de jong zegt op

  Onbegrijpenlijk die onnozele kritieken van personen die niets weten van deze geesteszieke man en inmiddels supercrimineel Pascal Gelen. Wat een jaloezie en frustraties toch van weer dezelfde personen die telkens op de man spelen, vaak zonder enige inhoud. Ik heb in 7 jaar een bizar dossier opgebouwd van deze meester oplichter en pedo verkrachter.Het is gemakkelijk praten om kritiek te geven als je geen slachtofffer bent. Het zal je maar gebeuren met jou dochter van 11 jaar, dan praat je wel anders en ben je wel blij met mijn hulp en inzet. Zit niet te wachten op wie er met de eer gaat strijken, want die gaat in dit geval naar John van de Heuvel en zijn team, waar ik 2 maanden mee heb samengewerkt, en daarvoor met SBS opgelicht in het buitenland. Kon niet fungeren als undercover omdat hij mij kent,maar niets dan lof voor de 2 undercovers uit Pattaya, evenals een Belgische undercover die ik heb uitgenodigt voor een etentje.En ben zeker niet uit op publiciteit want ben meerder malen uitgenodigt voor een betaald interview voor Ned. TV zenders, waar ik nooit op ben ingegaan.Ook loop ik niet te koop met mijn titels op mijn visitekaardje, en met een tiental onderscheidingen voor mijn Charity projecten en mijn Scholarship project.Laat die negatievelingen ook eens een sociale bijdrage leveren aan de maatschappij, in plaats van altijd die ongefundeerde kritieken. Gelukkig wel respect en vele bedankjes en felicitaties o.a. van SBS en ook van RTL, en het team van John van de Heuvel. 7 Jaar geleden had ik hem al bijna gearresteerd in Pattaya met het hoofd van de toeristen politie, nadat hij vele mensen hier had opgelicht in Pattaya. De ambassade en KLPD hadden geen enkele interesse, en Pascal ging ongestoord door om honderden slachtoffers te maken. Heb huilende landgenoten aan de lijn gehad die waren opgelicht voor 130 en zelfs 200.000 euro. Ik heb mijn plicht gedaan om dit onmens uit te schakelen en de maatschappij te beschermen. Dit was een taak van justitie,politie en ambassade,maar die gaven allen niet thuis.Toen ik de KLPD in Nederland belde dat hij was gearresteerd wist men niets af van deze zaak, ondanks opsporing internationaal en ook via Interpol.Ook de politie Friesland gebeld,maar die hadden een bandje opstaan en waren niet bereikbaar. En ziehier het lage opsporingspercentage van 17% in Ned. waar Ned. en Duitsland bijna 3 keer hoger scoren.

 15. ReneThai zegt op

  Colin , jij beschuldigd Pascal G van het een en ander . Hij is verdachte en nog geen dader.

  Wederom ga je schrijven hoe goed je wel niet bent , en veel onderscheidingen hebt enz enz
  Dat is totaal niet belangrijk . Als je veel voor de mensen in Thailand doet is dat prima ,maar ga jezelf niet ophemelen , dat werkt averechts.

 16. colin de jong zegt op

  Ga mijzelf zeker niet ophemelen, maar probeer een aantal negatievelingen eens wakker te schudden, met dat eeuwige gezever en negatief en ondeskundig gedrag.Heb geen aandacht en dank nodig maar wel genoegdoening voor een heleboel werk voor mijn niks ten behoeve van de maatschappij.Heb net betaald Tv interview afgezegt in Ned. want heb geen behoefte aan die poppekast aandacht van die commerciele zenders,die over andermans ruggen willen scoren. Mijn dank gaat uit naar de 2 undercovers en een Belg die dit voor elkaar hebben gekregen, en heb ze uitgenodigt voor een etentje.Al deze ellende wat die Pascal heeft veroorzaakt had al veel eerder moeten worden gestopt door de ambassade, danwel KLPD op de ambassade die nooit iets met mijn waarschuwingen hebben gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website