Bier proeven in Manilla

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
2 oktober 2017

Na een behoorlijke wandeling door de oude Spaanse wijk Intramuros, het Rizal Park en bezoek aan Fort Santiago heb ik toch wel trek in een biertje.

Eerlijk gezegd ben ik geen echte bierkenner maar was toch verrast toen ik in het door een Zweed uitgebate Smorgasbord & Bar vroeg welk bier op de tap aanwezig was. De tekst Craft tap beer op de shirtjes van de dienstertjes deed mij daartoe besluiten. De jonge schat lachte me toe en enkele minuten later kreeg Joseph een arsenaal aan biertjes in kleine glaasjes als proeverij voorgeschoteld. Een bepaald biertje sprong, althans afgaande op mijn smaakpapillen, er bovenuit. Mijn keuze draagt de naam Shut Up oftewel: Hou je mond. Heb ik dan ook gedaan want er viel niets op aan te merken. Een portie garnalen en zalm gleden met een tweede blondje heerlijk naar binnen.

Manilla Bay

De twee biertjes waren zoals ik even later bemerkte toch van een zwaardere soort dan verwacht. Een goed idee om langs de baai aan het water de alcohol te laten ontsnappen. Al wandelend uitkijkend over zee en naar de omgeving bemerk je pas hoe arm een groot deel van de bevolking is. En wij afkomstig uit een van de rijkste landen ter wereld blijven toch maar klagen. Onbegrijpelijk.

Morgen stap ik op pier 4 North Harbor Delpan Tondo in Manilla op de boot naar Cebu. Waar die haven is? Joost mag het weten, maar mijn taxichauffeur weet het ongetwijfeld.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Bier proeven in Manilla”

 1. niek zegt op

  In de tijd dat ik de Filipijnen frequenteerde was er in de reclame een grote strijd tussen San Miquel Beer en Carlsberg. De laatste had in die strijd dan altijd als reclame op reusachtige billboards overal in het land: ‘Carlsberg probably the best beer in the world’.
  Ik vond dat altijd een nogal zwaktebod om je eigen product als ‘waarschijnlijk’ het beste product te promoten, dus dat zal nu wel verleden tijd zijn, neem ik aan, maar waarschijnlijk was Carlsberg toen wettelijk verplicht om die beperking in zijn reclame op te nemen.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Die Delano Pier is volgens mij vlakbij Fort Santiago, alleen aan de andere kant van de rivier. Gelukkig is er een brug.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Delpan ja.

 4. Antonius zegt op

  Betse Joseph,

  Ik ben net terug uit PH. Heb 55 dagen van Red Horse bier genoten, Ik drink zo;n 4 liter/dag met veel ijs.Goed voor de dorst maar niet oor de nachtrust ha ha,Ben nu weer terug in Turkije en zal het beer met de prijs van 75 peso/liter gaan missen. Maar een bucket San Michel op het terras in Robinson place is ook smakelijk en een leuke bezigheid..Niet duur 5 flesjes ca 300 peso.
  Kijk wel uit met die taxi chauffeurs daar. Ze hebben beslist geen straten kennis.En rijden graag de hele dag met jou op die meter.
  Maar veel plezier in Cebu.

  Groet Antonius.

 5. Peter zegt op

  De pier in Cebu zit niet ver van het city centrum… Taxi ongeveer 100-120 peso !!!!
  Opletten in de pier zitten van die taxi Ratten, die fixed price willen (ofwel 2-3 maal de meterprijs.
  Advies de pier uitlopen ca. 100 meter en taxi nemen in de Hi-way.

  PV

 6. boonma somchan zegt op

  Ton do is 1 van de beruchtste stadsdelen ze maar klong Toey in het kwadraat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website