Beauty-behandeling voor mannen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: ,
7 februari 2021

Een poosje geleden las ik een artikel in De Volkskrant met als titel “Het taboe op de beauty-behandeling voor mannen doorbroken”. De introductie van het artikel luidde: “ Pedicure hier, gezichtsbehandeling daar en een massage toe.

Typisch iets voor een vriendinnendag? Nee hoor, de schoonheidssalon speciaal voor mannen verovert rap terrein. ‘Hier krijg je geen nagellak’, tenzij je dat wilt natuurlijk.

Taboe

Och, dacht ik, een taboe? Ik vind het best als mannen een schoonheidssalon bezoeken, maar ik heb daar nooit behoefte aan gehad. Inderdaad, ik vind het eigenlijk een privilege van de vrouw. Ik hoefde geen maskertjes als huidversterkende middeltjes, gezichtsmassage, wenkbrauwen harsen, ontharen  en mijn nagels kon ik zelf wel knippen. Eén keer ben ik in zo’n salon geweest; het was een soort verjaardagscadeau om mij een uurtje door een pedicure/manicure te laten behandelen. Veel herinner ik mij daar niet van en het is ook nooit  tot een herhaling gekomen, dus misschien toch wel een taboe.

Kapper

Wat ik in Nederland aan mijn eigen “schoonheid” deed beperkte zich tot een regelmatig bezoek aan de kapper. Gewoon, haar wassen, knippen en föhnen, meer niet, ook nooit laten scheren. Ik had en heb nog altijd een mooie bos blond haar, maar ik heb nooit een speciaal model gewild, gewoon standaard. Een bezoek aan de kapper mag voor anderen een ontspannen bezigheid zijn, maar ik vond het altijd (nu nog) een noodzakelijk kwaad. Kaal scheren dan maar, nou nee, dat ook weer niet, want ook die “coupe” moet je wel degelijk bijhouden.

Beauty in Thailand

Dat schoonheidsgedoe in Nederland is niet goedkoop, terwijl vele handelingen voor persoonlijke schoonheid van mannen zeer betaalbaar zijn. Natuurlijk zijn er in Thailand in de grote toeristenplaatsen ook dure schoonheidssalons aanwezig waar ook mannen wel welkom zullen zijn (ik spreek niet uit ervaring), maar voor veel kan de buitenlandse man ook terecht in kleinere, eenvoudige winkels, waar de behandeling niet luxueus is, maar wel effectief. Ik noem er een paar, waar ik zelf (regelmatig) gebruik gemaakt heb.

The Barbershop

Ook in Thailand groeit mijn hoofdhaar en ik heb wel eens het idee, dat het sneller groeit dan in Nederland. Hoe dan ook, pakweg eens per maand ga ik in Pattaya naar mijn Thaise kapsalon, waar ik al meer dan 10 jaar kom. De prijs van 100 baht is in al die jaren niet gestegen, hoewel ik de eigenaresse meermaals heb verteld, dat ze de prijs wat zou moeten verhogen.

Mijn haar wordt keurig geknipt, wenkbrauwen getrimd en neus- en oorhaartjes verwijderd. Ik zou mij er ook kunnen laten scheren, maar dat doe ik zelf (nat!) en dan niet elke dag zoals vroeger toen ik werkte, maar 2 a 3 keer per week. Ik laat het scheren niet om aan die afschuwelijke modegril van baard laten staan mee te doen, maar puur om het feit, dat de dwang van vroeger verdwenen is.

Ook maak ik geen gebruik van een mogelijke gezichtsmassage en het verwijderen van overtollig oorsmeer.

Manicure/Pedicure

Nagels knippen deed ik altijd zelf wel, maar hier in Thailand kreeg ik wat last van ingroeiende nagels en schimmels, bovendien zat mijn buikje wat in de weg om de teennagels goed te knippen, dus naar de manicure/pedicure bij mij in de buurt. Daar kom ik nu ook alweer een flink aantal jaren met regelmaat. De dame, die mij behandelt is niet alleen aardig, maar ook een vakvrouw met een gedegen opleiding voor manicure/pedicure. Niks ingroeiende nagels meer, niks schimmels onder de nagels en dat alles voor slechts 300 baht. Een weelde! 

Gezichtsmassage

Mijn collega blogschrijver en vriend Joseph Jongen heeft al eens een artikel geschreven onder de titel “Mannen zijn ook ijdel” waarin hij beschrijft hoe hij van een grijze muis in een aantrekkelijke man is veranderd door een gezichtsmassage te laten uitvoeren. Zie: www.thailandblog.nl/column/joseph-jongen/mannen-zijn-ook-ijdel

Naar aanleiding van dat verhaal heb ik ook een keer de stoute schoenen aangetrokken en ben die schoonheidssalon ik Mike’s Shopping Mall binnengestapt. Inderdaad, een heerlijk gevoel! Zeker voor herhaling vatbaar, maar ja, lui hè, het is er nog niet van gekomen. Komt ook wel een beetje doordat het – niet zoals bij Joseph – anderen helemaal niet opgevallen was.

Massage

Alle voornoemde handelingen zijn niet alleen voor de persoonlijke schoonheid van de man, maar zijn ook gericht op ontspanning en plezier. In dat licht mag de massage niet ontbreken, waar Thailand zo beroemd in is. Massage door zachte dameshanden kan op vele manieren plaatsvinden. Het kan zich beperken tot hoofd, voeten, rug en schouders of het hele lichaam. Ik ga dat niet allemaal uitgebreid uitleggen, daar staan meerdere artikelen over op dit blog. Ik maak daar ook regelmatig gebruik van, maar dan wel het hele lijf. Bij een echte Thaise massage worden je botten en gewrichten flink gekneed, terwijl een olie massage juist een ontspannen en rustgevend effect heeft. Als de klant dat wenst kan er in sommige massagesalons ook een erotisch tintje aan de massage worden toegevoegd. Ik heb alle vormen wel zo’n beetje ervaren, want ook hier speelt de prijs van rond de 300 baht per uur natuurlijk geen rol.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

9 reacties op “Beauty-behandeling voor mannen in Thailand”

 1. haartjesweg zegt op

  Heb er tot heden enkel 7-11 cf tegenover gedronken, maar bvb in het Happylandcentre in bangkapi/BKK is een ontharings-salon, middenin zo’n druk shopping centre, dat uitdrukkelijk adverteert met zowel voor hem als haar, dat een enorme prijslijst voor ”brazilian waxing” toont voor alles waar maar haar kan groeien-inclusief de ”crack”. Alles onder de 500 per stuk.
  Thai massage-dus ”droog” en met kleertjes aan kost vanaf 120 bt/hr, met oil vanaf 250. Dit wel in geheel Thaise sferen- niks engels etc.

 2. Wim Feeleüs zegt op

  Nou Gringo, 100 BHT per knipbeurt? Een koopje, hier in NL betaal ik inmiddels € 25,00 en volgend jaar nog wat meer vanwege de verhoogde BTW van 6 naar 9 procent. Je laten scheren bij de kapper is hier niet gebruikelijk maar heb dat in Turkije eens laten doen. Eerst warme doeken op het gezicht, flink inzepen en dan gaat de Turkse scheerder met zo’n ouderwets vlijmscherp openklappend mes aan de slag. In het begin wel wat beangstigend. Als kers op de taart worden haren in- en op de oren en om de wenkbrauwen met een sneldraaiend draadje snel verwijderd. Inderdaad, als herboren weer uit de stoel!

 3. l.lagemaat zegt op

  In het stukje staat de “afschuwelijke modegril van baard laten staan!”

  Ik heb mij steeds afgevraagd hoe dit ontstaan is, misschien kopieergedrag van een “bekende”zanger, filmster.Zegt veel over het zelfbeeld van de volgers.
  Zelfs sommige Ned. politici deden een verwoede poging om als dakloze er uit te zien!
  Na een nacht vergaderen kan ik mij dat voorstellen.

  Uit concurrentie oogpunt is het belangrijk om die 100 Baht zo te houden.Elders wordt zelfs goed en goedkoper geknipt.

 4. Thomas zegt op

  Als ik in Thailand ben, is een bezoek aan een schoonheidssalon verplichte kost. Moier word ik er niet van, je ziet er na de behandeling niets van, ook al voelt mij huid een uur aan als een zachte perzik. Maar het is echt heerlijk ontspannend, al dat gewriemel aan mij gezicht, de scrub, de zalfjes, het stomen, het masker en meer zalfjes en dat alles met gezichtsmassage. En dan hoofd, nek en schouders. Steevast val ik er enkele keren heerlijk bij in slaap. Puur genieten en in Thailand betaalbaar. Van harte aanbevolen!

 5. Georges zegt op

  Pedicure…is dat in pattaya…

 6. carlo zegt op

  Laatste keer dat ik in Pattaya was ben ik ook dat schoonheidssalon in de Mikes binnengestapt om te genieten van een gezichtszuiveringsbehandeling. Zalig. De instaptarief, voor maar 300 bahtjes.
  Een uurtje volle treatment met gezichtsstomer, poriënzuivering, gezichtslotion, heuu… rimpelvermindering (voor enkele uren althans), enfin… het gaf een zalig gevoel.
  Even een ijdelheidsgevoel kan geen kwaad.

 7. Adrie zegt op

  Ga elk jaar wel ff naar die salon voor in Mike shopping,

  500 bath en alle zwarte puntjes in het gezicht weer weg

 8. Sietse zegt op

  Heerlijk stukje over verzorging van hooft en huid. Gringo schreef hier over het nat scheren, dat doe ik al jaren laat zelfs scheerzeep ( Vergulde Hand ) meebrengen als dit bij mij op is.Die spuitbussen vind ik niets heerlijk met de kwast en nat. Scheer me iedere dag en zeker voor het naar bed gaan. Dat is hierdoor gekomen. Had mij geschoren in de morgen en maakte de opmerking,hé dat voelt als 20 jaar jonger. Waarop mijn
  vrouw zei: kan jij je niet iedere avond scheren voor het naar bed gaan 55555.
  Dus vanaf die tijd avonds. Ander probleem zijn de scheermesjes van Gillette. Heb het gevoel dat ik mesjes koop die niet origineel zijn. Na een paar keer al bod. Herkenbaar?
  Groet Sietse

 9. Dick zegt op

  Sietse,
  Ook ik scheer me nat vanaf 1962; als ik het daarvoor electrisch deed voelde ik me nooit schoon.
  De Gillette mafia verkoopt originele mesjes in diverse prijzen. De goedkopere gaan maximaal een week mee, de duurdere wel een maand maar dat staat er niet bij.

  Goed idee om het voor het “slapen” te doen. Nu te laat voor mij met mijn 80 jaar, maar blijf me iedere dag nat scheren.

  Dick


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website