De titel klinkt als een reisgids, maar dan in een richting die je beter niet kunt inslaan. Het beschrijft de lotgevallen van het hoofd van wereldwijd opererende Nederlandse onderneming met een vestiging in Thailand, de Filipijnen en Vietnam. Een zestiger met een lange en onbesproken staat van dienst, zowel zakelijk als privé, die aan het eind van zijn loopbaan het verkeerde pad inslaat.

Je kunt terecht zeggen: het was een zelfgekozen pad. Maar als ooit bij zo’n dwaling de aanvankelijke lusten werden afgestraft met bijna ondraaglijke lasten, geestelijk, lichamelijk en financieel, dan is dit wel een afschrikwekkend voorbeeld. En dat is, denk ik, ook de bedoeling van dit boek.

Corruptie, misleiding en hebzucht zijn geen typisch Thaise eigenschappen maar ze komen ruim aan bod. Een mooie intelligente Thaise vrouw is niet per definitie geraffineerd. Maar ze bestaan natuurlijk wel. En als haar complete familie gaat meedraaien in een carrousel van list en bedrog waarbij de taalbarrière voor hem een beletsel vormt om de ware bedoelingen te doorzien, dan gaat het net zich sluiten.

Dan blijkt ook dat Thaise cellen inderdaad beantwoorden aan de beschrijving waarover we wel eerder hebben gehoord. De lezer ondergaat verschillende emoties. Eerst verontwaardiging. Daarna leedvermaak. Vervolgens medelijden. Dan ongeloof, verbazing, en tenslotte bewondering. Waardoor deze emoties worden opgewekt zult u zelf moeten lezen.

Een recensie is geen samenvatting. Het boek is niet in de ik-vorm geschreven, maar auteur en hoofdpersoon zijn dezelfde. Onder pseudoniem. Ik ken hem goed. En ik weet dat het waar is, want tijdens de periode waarin het speelt was mijn bestemming ook Bangkok.

Ingezonden door Jan Eveleens


“De gedachte aan een abortus benauwt hem. Aan de andere kant kan een kind zijn leven lelijk in de war sturen. En hoe moet hij Marga dat uitleggen?”

Als expat Anton de Haas de kans krijgt om zijn carrière af te sluiten in Azië, het continent waar hij is opgegroeid, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn vrouw Marga is minder enthousiast: zij voelt zich niet thuis in Thailand en keert al snel terug naar Nederland.

Intussen raakt Anton in de ban van Sumalee, zijn aantrekkelijke Thaise medewerkster. Met haar belandt hij in een spannend rad van avontuur dat steeds sneller gaat draaien. De zaken worden gecompliceerd als blijkt dat de veel jongere Sumalee in verwachting is van Anton.

Als het nieuws van de geboorte van hun dochter Nederland bereikt, stapelen de problemen zich op. Langzaam maar zeker raakt Anton steeds verder verstrikt in een web van ondoorgrondelijke familiebanden, schulden en chantage.

Meer informatie:

  • Armand Diedrich: Bestemming Bangkok
  • ISBN 978-90-79287-37-6
  • Uitgeverij Personalia
  • Paperback 190 pag.
  • Prijs € 17,50

O.a. te koop bij Bol.com: http://goo.gl/GVVPxS

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website