Pattaya Bargirls Report

Thailandblog neemt dit keer een populair e-book in PDF-formaat onder de loep; Pattaya Bar Girls Report (Engelstalig). Wij hebben het voor jou gelezen en bespreken in dit artikel de plussen en de minnen van dit boek.

Doelgroep

Alvorens we het boek bespreken even een korte toelichting. Dit e-book is niet bedoeld voor de gemiddelde toerist die wel eens wat achtergrondinformatie wil over het wilde nachtleven van Pattaya. Het is duidelijk geschreven voor mannen die zich vol overgave storten in het uitgaansleven van Pattaya, met als doel om vooral zo veel mogelijk ‘horizontaal’ plezier te beleven. Eventueel gevolgd door een relatie met een Pattaya Bargirl of een Thaise vrouw.
Mocht je niet in dit soort informatie geïnteresseerd zijn, dan adviseer ik je om verder geen tijd aan deze recensie te besteden en vanzelfsprekend het e-book niet te kopen.

De auteur

Bill Williams de auteur van het e-book is een Australiër die ruim 16 jaar in Thailand woont. Hij spreekt Thais en heeft zes relaties achter de rug met Thaise dames. Drie daarvan met bargirls en drie met niet-bargirls. Zelf beschrijft hij zijn leven in Pattaya, als een soort emotionele achtbaan met pieken en dalen. Letterlijk zegt hij: “ik ben hier bedrogen, beroofd (niets ernstigs), voorgelogen, maar ook behandeld als een vorst!”

Ervaringsdeskundige

Naar zijn zeggen is hij in staat geweest, mede omdat hij de Thaise taal machtig is, om de afgelopen jaren veel nuttige informatie te achterhalen over de Thaise barmeisjes en hun werkgevers. Het e-book van 90 pagina’s heeft hij geschreven om mannen in de leeftijd van 18 tot 85 jaar te helpen en er voor te zorgen dat het nachtleven van Pattaya uitgroeit tot een onvergetelijk avontuur.

Misstappen, oplichting en teleurstelling

Bill heeft ook een waarschuwing voor zijn lezers, eigenlijk is Pattaya Bar Girls Report een soort van gebruiksaanwijzing voor bargirls. Het kan veel teleurstellingen voorkomen. Ook is de auteur er van overtuigd dat je meer uit je vakantie of verblijf in Pattaya kan halen door zijn boekwerk te lezen. 

Over het e-book

Het boek is niet verkrijgbaar in de boekhandel. Je kan het online kopen en  je krijgt dan een link toegezonden, waarmee je een PDF kunt downloaden. De prijs is 37 dollar (25 euro) en moet betaald worden met Paypal. Je krijgt uiteindelijk een PDF met 90 pagina’s tekst.

Het e-book ziet netjes en verzorgt uit. Een klikbare index, foto’s en een goed leesbaar lettertype. Het geheel is opgefleurd met foto’s. Je krijgt niet direct het gevoel bekocht te zijn. Al met al vind ik het wel prijzig omdat je eigenlijk alleen maar 90 A-4tjes krijgt met tekst, niet in een gebonden vorm. Voor 25 euro koop je in de boekhandel toch wel wat meer, maar goed.

Over de inhoud

Bill zegt dat je in zijn boekwerk 115 belangrijke zaken kunt lezen die je moet weten voor je aankomt in de “party stad” Pattaya. Wel, dat moet dan blijken, dus ben ik gaan lezen.

Het boek begint vrij algemeen en breed. In het begin zijn het wat “open deuren” en vooral veel informatie voor nieuwelingen. Gevolgd door uitleg over de gebruikte termen en de verschillende locaties voor vermaak. Iets wat je overigens op meerdere website kan lezen.

Daarna wordt het wat specifieker. Het gaat o.a. over:
– Prijzen.
– Onderhandelingstactieken.
– Hoe weet je zeker dat je ook krijgt wat je wilt.
– Hoe krijg je meer voor hetzelfde geld.
– Het belang van “saving face” voor Thaise bargirls.
– Cultuuraspecten die van belang zijn in het barleven.
– Bekende valkuilen.
– Enz.

Ook komt zijn befaamde L.A.P.T.O.P. methode aan bod. L.A.P.T.O.P. staat voor: Liase About Preferences Tip On Performance. Vrij vertaald betekent het, onderhandel over wat je precies wilt en beloon haar als je dat ook krijgt (of wanneer je meer krijgt dan verwacht).

Omdat het allemaal vrij specifieke informatie is en uitsluitend voor volwassenen, ga ik niet verder in op de inhoud.

Wat vindt Thailandblog.nl van het e-book

Het valt op dat Bill verstand heeft van online verkooptechnieken, zijn website bestaat uit een zogenaamde ‘salesletter’ die veel in Engelstalige landen wordt gebruikt. Compleet met testimonials en andere marketingtechnieken, het lijkt een beetje op een ‘Tell Sell’ reclamespotje. Persoonlijk word ik altijd argwanend als men voor deze ‘stijl’ kiest.

Het is zeker wel een handig naslagwerk en ik heb een aantal zaken gelezen die ik niet wist. Maar misschien moet ik daar ook wel blij om zijn.
Als je behoort tot de doelgroep, de Pattaya liefhebber die daar volledig uit zijn bol wil gaan, dan heeft het boek zeker meerwaarde. Als je de tips van Bill in de praktijk brengt zal je wellicht meer uit je verblijf halen en links en rechts ook wat geld besparen.

Plus +

 • Prima lay-out
 • Goed leesbaar
 • Kennis en ervaring uit de praktijk
 • Handige en zinvolle tips voor de doelgroep

Min –

 • Vrij duur
 • Alleen geschikt voor de doelgroep
 • Een deel van de informatie is gratis beschikbaar op internet
 • Engelstalig
 • Bevestigd het beeld van Pattaya als lustoord

Op deze website staat nog meer Engelstalige informatie en kan je het E-book Pattaya Bar Girls Report, bestellen.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Pattaya bargirls report – boekrecensie van Thailandblog”

 1. friend zegt op

  Ik ken het boek. Vond het wel de moeite waard. Als je een beetje rondkijkt op intertnet kan je al veel vinden over het onderwerp, maar ook veel onzin. Wat die Bill schrijft klopt wel met de werkelijkheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website