De 18 jarige Malee Duangdee uit Thailand is het grootste tienermeisje ter wereld. Haar lengte is nu 2.12 meter en ze is nog niet uitgegroeid.

Op haar negende was Malee al veel groter dan haar leeftijdsgenootjes. Haar moeder besloot om Malee te laten onderzoeken in het ziekhuis. Daar bleek al snel wat er aan de hand was. Het meisje had een hersentumor die haar hypofyse ontregelde. Malee maakt daardoor teveel groeihormoon aan en blijft ze maar groeien.

Ze krijgt nu iedere drie maanden een behandeling met hormooninjecties om de groei af te remmen. Deze injecties zijn enorm kostbaar, ze kosten ruim € 2.100,- per keer.

Haar ouders kunnen dit niet betalen en maken zich ernstig zorgen. “Ze heeft verschillende injecties per jaar nodig en dat is voor ons onbetaalbaar”, vertelt Malee’s moeder.

Geïsoleerd

Door haar ziekte en enorme lengte leeft Malee geïsoleerd. “Ik voelde me vroeger een soort monster. Op school werd ik gepest en uitgescholden. Daarom ga ik niet meer naar school. Een leraar komt af en toe bij mij thuis om mij wat les te geven”, laat Malee weten.

Bovendien werd Malee blind als gevolg van de tumor. “Toen ik ouder werd, kon ik steeds minder zien. Ik kan daarom niet alleen naar buiten. Omdat ik ook niet meer naar school ga ben ik nu wel erg eenzaam. Ik help mijn moeder zoveel mogelijk in het huishouden. Een vriendje heb ik nog nooit gehad. Ik denk niet dat ik ook zal trouwen. Daarvoor zie ik er te vreemd uit”, besluit Malee.

Bron: DailyMail.co.uk

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Grootste tiener ter wereld komt uit Thailand”

  1. kick zegt op

    Triest.!!!!http://www.youtube.com/watch?v=htRVAv1DJL0


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website