Wie een van de hoogste watervallen in Thailand wil bezoeken, moet naar de bergen in de westelijke provincie Tak. De Thi Loh Su ligt in het beschermde natuurgebied Umphang en geld zowel als de grootste als hoogste waterval van het land. Vanaf een hoogte van 250 meter stort het water over een lengte van 450 meter in de Mae Klong rivier.

Vele kleine lagunen met schitterend helder water nodigen uit tot zwemmen. Om de toeristen massa te ontlopen is het raadzaam de weekenden te vermijden. Het is mogelijk om met een tent bij het parkbeheer te overnachten.

Andere interessante watervallen liggen in de provincie Kanchanaburi met een trapsgewijs neerstortend water zoals de watervallen Erawan, Sai Yok Yai en Sai Yok Noi. Met een klim tot wel 750 meter is het begin van de waterval te bezoeken om vervolgens trapsgewijs in zeven stappen naar beneden te storten. Ook hier weer veel dagjesmensen vanuit Bangkok met name in het weekend.

Toeristen betalen voor beide gebieden 300 Baht entree, wijzigingen voorbehouden!


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Thi Lo Su, de hoogste waterval in Thailand”

 1. Fon zegt op

  Bedenk wel, dat het nogal een onderneming is om in Umphang te komen. We zijn vandaag net teruggekeerd uit Umpang en zijn nu weer in Mae Sot. Vanaf Mae Sot is het ong. 170 km door de bergen met 1200 (!) bochten. Alles is 2-baans. Deze weg wordt de dodelijkste weg van Thailand genoemd, hoewel wij het niet zo ervaren hebben. Je moet echter wel ervaring hebben in het rijden in de bergen.
  In Umphang aangekomen, kun je naar de waterval met eerst een jeep, dat raften en daarna lopen. Wij hebben er met onze 66-jarige leeftijd toch maar van afgezien om de waterval te bekijken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Somchai zegt op

   Je kunt ook (buiten het regenseizoen) met de auto (4×4) daar komen (geen raft nodig). Het laatste deel is inderdaad ‘n stukkie lopen. Ik heb het met eigen pickup-truck vanuit Umphang gedaan (ongeveer 2 uur rijden).
   Ben zelf 63 en vond het goed te doen,

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • henry zegt op

    Hoelang of hoever lopen. En hoe is het met de begaanbaarheid gesteld.
    Ik ben eem 70 jarige met 2 knieprtothesen. Ik wandel we dagelijks 12 a 15 kilometer. Maar sterk hellingen en geaccidenteerd terein word moeilijk.

    Ik heb eenn4X4 SUV

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Somchai zegt op

     Ongeveer 2 km lopen vanaf parkeerplaats. Het laatste stukje daarvan is wel steil.
     Conditioneel zul je geen problemen hebben als je dagelijks zoveel loopt.
     Normaal gesproken kun je geen prive voertuigen op dat traject gebruiken. Lokaal wordt wel transport aangebodoen.
     Ik kon wel mijn eigen auto gebruiken, omdat mijn vriendin’s ouders in Umphang wonen en het daardoor te regelen was,

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. henk zegt op

  Deze waterval staat ook nog op mijn bucketlist.
  Aardig dat in dit stuk over de Thi Lo Su waterval daarna verder gesproken wordt over de watervallen in Kanchanaburi.

  Er werd mij enige maanden geleden op dit blog verteld dat ik niet van Kanchanaburi via Sangkhlaburi naar Umphang kan. Naar Umphang kan alleen via Mae Sot.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Ik heb twee verschillende watervallen, die op zichzelf staan, in Thailand aangekaart.Het zijn dan ook twee verschillende vakantie doelen, ook omdat het ver van elkaar ligt.

   vr.gr.,
   Lodewijk

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. F wagenaar zegt op

  Prachtige waterval, maar foto gemaakt in regen seizoen,ben er geweest,alleen heen gaan vanuit mae sot,zonder rijervaring in berggebieden niet aan te raden rit van 160 km en ongeveer 900 bochten, trip met greenwood travel gemaakt ,heet umpang jungle trekking

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Herman buts zegt op

  Je kan het als pakketreis boeken bij boonlum tours vanaf Mae Sot :http://ourweb.info/umphang/
  echt een aanrader , de rit naar Umphang is uiteindelijk het zwaarste deel van de trip ( ongeveer 5 a 6 h)
  Dan met de raft , is leuk voor idereen te doen, ongeveer 2 h dan een halfuurtje met de 4×4 en dan nog een kleine wandeling tot aan de waterval (maximum 2 km ) probeer in december of januari te gaan omdat er dan nog het meeste water is , in het regenseizoen is Thi lor su quasi onbereikbaar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website