De grote Boeddha van Khao Tao

Door Hans Bos
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Grotten, Tempels, Thailand tips
Tags: , ,
27 november 2019

Helissa Grundemann / Shutterstock.com

Het is er de vorige keer niet van gekomen: de klim naar de grote Boeddha van Khao Tao. Vanaf Khao Takiab, vijf kilometer ten zuiden van Hua Hin, is het goudkleurige beeld goed te zien.

De klim is verre van gemakkelijk en niet te doen voor gehandicapten, tenzij op een draagstoel. Vanaf het einde van de Schildpadtempel van Khao Tao gaat een steil en bochtig pad naar boven. Het voert langs een aantal hutten en huisjes waar lokale monniken huizen. Ze hebben soms een fabelachtig zicht op de baai, tot aan Khao Takiab.

Op de top van de kaap staat de Big Boeddha, fraai uitgevoerd in goud, of in ieder geval in goudkleurige verf. We kwamen op zaterdagmiddag niemand tegen. Vanuit een schuilplek op de top kun je het beeld en de omgeving bewonderen. Iets lager zien we nog de resten van een soort kabelbaan, waarlangs cement en zand naar boven werden aangevoerd.

Eindelijk heb ik het beeld van dichtbij gezien, al kostte het heel wat zweetdruppels.

2 reacties op “De grote Boeddha van Khao Tao”

  1. Misty zegt op

    Je kan ook al eerder naar boven met een nomale trap dan kom je bij nog meer chineesebeelden en er is ook nog een museumpje te bekijken.

  2. Arnold zegt op

    Ik ben niet zo’n tempelganger maar vorig jaar ben ik daar ook met mijn vriendin geweest. Een beetje een klauterpartij inderdaad maar een prachtig uitzicht en veel meer rust en waardigheid dan bij Khao Takiab. Bovendien geen aap gezien, dat vind ik ook wel een plus…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website