(Redactionele bronvermelding: BaLL LunLa / Shutterstock.com)

De Rot Fai Market, ook bekend als de Train Night Market aan de Ratchadaphisek Road, is een populaire avondmarkt in Bangkok. De markt werd oorspronkelijk geopend in 2013 in de wijk Srinakarin en was bedoeld als een plek voor jonge mensen om elkaar te ontmoeten en te winkelen. Het succes van de markt leidde tot de opening van nog twee locaties in Ratchada en Talad Neon. De markt is ook een populaire plek om te winkelen voor unieke en goedkope vintage kleding, accessoires en antiek.

De Rot Fai Market is vernoemd naar de spoorweg die ooit door het gebied liep en de markt heeft een vintage, industriële uitstraling met veel neonverlichting, street art en antieke objecten. De markt is verdeeld in verschillende zones, waaronder een kledingzone, een vintage- en antiekzone, een voedselzone en een zone met live muziek en entertainment.

Een van de hoogtepunten van de Rot Fai Market is het enorme aanbod van street food en lokale lekkernijen. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, waaronder Thais, Japans, Koreaans en westers eten. De markt biedt ook een verscheidenheid aan alcoholische en non-alcoholische dranken, waaronder bier, cocktails en vers fruit shakes.

(Redactionele bronvermelding: Dogora Sun / Shutterstock.com)

De markt biedt dezelfde gezellige nachtmarkt-sfeer, antieke curiosa en lekkernijen van straatverkopers als de originele locatie. De markt is echter veel gemakkelijker te bereiken dankzij het nabijgelegen Cultural Centre MRT Underground Station. Hoewel de oorspronkelijke locatie in Srinakarin veel groter is, is deze ook verder weg in de buitenwijken van Bangkok, waardoor het uitdagend is voor mensen die zich aan de andere kant van de stad bevinden. De nieuwe Bangkok Treinmarkt ligt meer centraal en is compacter, waardoor het gemakkelijker is om op elk moment van 6 uur ’s avonds tot middernacht op donderdag tot zondag te komen winkelen.

De Ratchada Rot Fai Market is verdeeld in lange avenues met antiek, tweedehands speelgoed en kitscherige curiosa die te vinden zijn in de centrale avenues. Aan de rand zijn er marktkramen met algemene kleding, schoenen, handtassen en talloze eetkraampjes. Aan de achterkant van de markt vind je een rij bars, met VW-busjes die een mix van Thaise en westerse popmuziek draaien en versierd zijn met feestverlichting. Iedereen is erg vriendelijk en het gesprek stroomt gemakkelijk tussen de tafels.

(Redactionele bronvermelding: gracethang2 / Shutterstock.com)

Bij de nieuwe Rot Fai Market Ratchada wordt onderhandelen over de prijs verwacht, aangezien er geen vaste prijs is voor iets. Omdat deze markt echter zo populair is bij de Thaise bevolking, zijn de prijzen hier lager dan je misschien vindt op de Chatuchak Market in het noorden van Bangkok (hoewel echte antiek en unieke vintage items zelden goedkoop zijn).

De Ratchada Treinmarkt is gemakkelijk te vinden omdat deze zich direct achter Cultural Centre MRT Underground Station bevindt. Als je een taxi neemt, zorg er dan voor dat je benadrukt dat je naar Ratchada wilt (niet naar de Srinakarin-locatie).

De openingstijden zijn dagelijks van 17.00 uur tot 01.00 uur. Rot Fai Market Ratchada bevindt zich op Ratchadaphisek Road, Din Daeng, Bangkok 10400, Thailand. De markt staat vermeld als een van de hoogtepunten van de 10 beste nachtmarkten van Bangkok en de 8 beste plaatsen om te winkelen in Ratchadapisek.

4 reacties op “Rot Fai Market (treinmarkt) in Bangkok, schatkamer voor vintage spullen”

 1. Stan zegt op

  De Rot Fai Market is in 2020 gesloten en eind 2022 opnieuw opgebouwd en geopend onder de naam Ratchada One.

  • Er zijn er twee. De originele ligt vlakbij de Seacon Square Shopping Mall. Beter te bereiken is de nieuwe versie van deze ‘treinmarkt, die van Ratchada.

  • Willem zegt op

   De Rot Fai market Rachada achter de Esplanade shopping mall is in 2020 gesloten en heropend achter Central Rachade als Jodd fairs market. Deze wordt per 1/24 weer verplaatst naar een gebied tussen Thai Life Insurance building and Big C. CPN de eigenaar van de huidige lokatie heeft de huur opgezegd.

   Vorig jaar is er toch weer een market geopend achter Esplenade genaamd The One Ratchada.

 2. Klaas zegt op

  Wij gaan vaak naar de Sringarin Train Night Market, heel leuk. Maar de life muziek afdeling blijf ik ver van. Jezus wat een herrie, de ene tent naast de andere, die elkaar willen overstemmen.
  De afdeling rommelmarkt is heel leuk, van kunst tot kitsch. Ook de vintage cars zijn heel leuk. Veel VW, maar er staat al langer een Landrover Series III in zeer desolate staat, ik kijk elke keer even onder de motorkap.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website