Foto: Wikipedia – Sucha Kittiwararat

Thailand kent meer dan 100 nationale parken, die ik uiteraard niet allemaal ken, sterker nog, ik ken er maar een paar. Er was zelfs een overtreding van het Emergency Decree voor nodig om mij kennis te laten maken met het Ngao Waterfall National Park in het zuiden van de provincie Ranong.

Arrestatie 8 boswachters

In de Bangkok Post las ik namelijk een artikel over de arrestatie van 8 boswachters van dit park, die zich in het huis van de “Park Chief” hadden vermaakt met het drinken van alcoholische dranken en luide muziek. De politie, die was getipt door buren, beschuldigde de Park Chief, de 34-jarige Chalit Sinrotthanakorn, en zijn groep boswachters van het overtreden van het Emergency Degree, dat dergelijke samenkomsten op dit moment verbiedt.  Wel sneu voor Chalit, die pas sinds begin maart als park chief was aangesteld, maar hij bekende fout te zijn geweest. Hem wacht een disciplinaire straf, hetgeen hem mogelijk zijn baan kan kosten.

Ngao Waterfall National Park

Nu wilde ik natuurlijk ook wel wat meer weten over dit park en ging op zoek op internet. Tripadvisor, Travelfish en Lonely Planet schrijven over dit park, maar de beste informatie vond ik op www.tourismthailand.org/Attraction/namtok-ngao-national-park

Het park is niet echt spectaculair te noemen, maar het biedt wel wat u van een nationaal park in Thailand mag verwachten. Er zijn meerdere watervallen te zien, waarvan de hoogste op 300 meter begint. Naar de top van deze waterval kan men een lichte trektocht maken. Er zijn warmwaterbronnen, men kan er raften en verder gewoon lekker genieten van de natuur. Er is zelfs een mogelijkheid tot  overnachten.

Tenslotte

De feestende boswachters hebben met hun daad het park definitief op de kaart gezet en alleen al om dit wapenfeit, is een bezoek aan dit park de moeite waard. Met wat geluk kunt u Chalit, die hopelijk dan nog altijd de Park Chief is, treffen en hem vertellen, dat u hem al kent van Thailandblog.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website