De museum liefhebber kan zich ook in Thailand prima vermaken. Als je van plan bent diverse musea te bezoeken schaf dan de Muse Pass aan. Deze museumjaarkaart geeft  toegang tot 63 musea, kost slechts ฿299 (€7,90) en is verkrijgbaar bij alle deelnemende musea. De meeste musea zijn in de regio Bangkok maar ook een aantal musea elders in het  land zijn gratis te bezoeken met de Muse Pass.

De Muse Pass is seizoensgebonden: begin 2018 kwam de Muse Pass 6 in omloop. Deze is nog te koop eind september 2018. Met deze pas kun je alle deelnemende musea en leercentra eenmaal bezoeken maar met 63 locaties mag dat geen probleem zijn. Uiteraard krijg je een handige landkaart bij aanschaf van de Muse Pass zodat je makkelijk kunt zien welke musea deelnemen en waar je ze kunt vinden. Of bezoek de website van Muse Pass, daar valt alles ook terug te vinden.

Zelf heb ik me een week lang goed vermaakt in Bangkok, is valt genoeg te kiezen. Zo ben ik onder meer langs het Museum Siam geweest waar de Thaise cultuur en historie aanbod komt. Het Politie Museum Parusakawan Palace was ook zeker de moeite waard met een rondleiding door een oud paleis en een klein museum over de Thaise politie. Het King Prajadhipok Museum had alle aandacht voor koning Rama 7, aardig om te zien hoe de Thai hun voormalige koningen zien. Vlak naast Don Muang Airport is er nog het luchtvaartmuseum, speciaal voor de liefhebber van vliegend blik. Op een steenworp afstand kun je daar ook het National Memorial vinden, waar de geschiedenis van de Thaise strijdkrachten aanbod komt. Ben je geen liefhebber van geschiedenis of techniek? Geen probleem want ook kunstliefhebbers of postzegelverzamelaars is er keuze.  Dus ongetwijfeld zul je een paar leuke musea tegenkomen, en dan heb je het geld er zo uit. Aanschaffen dus die Muse Pass!

Condities van de Muse Pass:

 • Te koop bij alle deelneemde musea en bij KTC Touch.
 • De Muse Pass 6 is te koop t/m 30 September 2018.
 • De kaart is tot 1 jaar na aankoop te gebruiken.
 • De kaart geeft 1 persoon 1x toegang tot een museum.
 • Toon je kaart aan de ingang van het museum (of gebruik de app).
 • De kaart geeft toegang tot 63 musea en ‘learning centers’.
 • Je krijgt ook enkele kortingscoupons voor een aantal zaken (bijv. voor een kop koffie)

Meer informatie: privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass

Op deze handige Google Maps kaart kun je alle 63 locaties terug vinden: www.google.com/maps/

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Muse Pass, de Thaise Museumjaarkaart”

 1. hugo zegt op

  als ik inlog op de vermelde site dan krijg ik melding schadelijke website
  misschien jullie gegevens eens testen
  groetjes en bedankt voor de info van de museumkaart

  • Rob V. zegt op

   Bedankt voor het melden, maar bij mij werkt de site prima op diverse platformen:

   Op mijn telefoon (Samsung Galaxy S7, default browser), thuis (Chrome browser, laatste versie), op werk (internet explorer 11). Werkt de site om welke reden dan ook niet voor jou en durf/kun je niet de melding ‘ schadelijk website’ negeren, dan zul je helaas moeten Googlen op ‘ Muse pass 6’.

 2. somsminder zegt op

  Had er een voor 2017-toen was het 199 bt. En het leuke was, dat je er ook plekken mee in kwam, die speciale farangprijzen hadden-eenmaal was dat 250 bt!
  Voor degenen die redelijk goed Thai verstaan en geinteresseerd zijn in de geschiedenis van Bangkok, raad ik het Bangkok-Rattanakosin centre langsheen Ratchdamnern nabij de Golden Mount aan. Gaat enkel met geleide groepen.
  Museum Siam was overigens gratis voor 60+-ook voor farang.
  Die melding hoeft niet veel te beteken te hebben-bvb enkel dat de registratie niet aan alle vele punten voldoet. Die krijg je vaak zat als je Thaise sites aanklikt.

  • Rob V. zegt op

   Klopt beste Somsminder, ik ontdekte de Muse Pass begin februari. Was een tip van een vriendin welke de Muse 5 (2017) had voor 199 baht. Aan de Muse Pass 5 deden wel minder musea mee, en in het begin nog minder. Het is dus iets dat nog groeit. De Google Maps link in mijn artikel laat de Muse Pass 5 musea zien.

   Tot begin 2017 (? – t/m de verbouwing?) was de entree bij het Museum Siam voor buitenlanders nog 300 baht. Maar met een Muse Pass gratis toegang en die pas kon je dan kopen voor toen 199 (nu 299) baht. Met 1 a 2 musea heb je de pas er al uit! 🙂

   De Muse website waarschuwt wel dat op = op. Dus ik zou niet tot het laatste moment wachten als je een Muse Pass 6 wilt aanschaffen. Wie weet hebben ze t/m de zomer (dan stopt de verkoop) maar wie weet zijn ze er al doorheen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website