Grand Canyons in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips
Tags: ,
1 augustus 2022

Het is opmerkelijk dat in Thailand Grand Canyons te vinden zouden zijn. Deze zijn in Chiang Mai en in Chonburi te bezichtigen. De benaming is wel “Grand Canyon”, maar staat niet in verhouding tot de echte Canyons elders in de wereld.

Vanuit Pattaya is het ongeveer 60 kilometer rijden om deze te bezoeken nabij Bang Saen. Via de snelweg 7 is het de kortste route om naar de Grand Canyon Chonburi te rijden. Voor de 361 scherp linksaf nabij de Nakorn Minimarkt de Soi Kereenakron inrijden. De auto kan tegen betaling van 20 baht geparkeerd worden en daarna kan men op eigen gelegenheid en risico verder wandelen.

Het ontstaan is te danken aan een steengroeve, nodig voor de aanleg van wegen en vermoedelijk ook de grote Laem Chabang haven. Vergelijkbaar met het weghalen van veel rotsen en stenen van de berg Khao Chi Chan in de omgeving van de Silverlake Winery voor de aanleg indertijd van het vliegveld U-Tapoa. In dit geval ging men de rotsachtige grond exploiteren en ontstond er een enorme “krater” in een interessante en prachtige omgeving met in de diepte een meer. Op een paar 100 meter verder ligt de zogenaamde “snow mountain” met interessante en uitdagende vormen.

Een bedrieglijke naam want het was vroeger een kalksteen mijn. De kleine bergen zijn gemaakt van kalksteen vermengd met beton en dankt zijn naam aan het uiterlijk dat lijkt op ijzige bergen. Echter er wordt voor gewaarschuwd om dit niet te bezoeken. De stofdeeltjes, die vrijkomen kunnen longschade opleveren.

Op de terugtocht zou men de Wat met de wel klinkende naam That Chedi Ming Moly Si Burapha aan kunnen aandoen. Een smaakvolle Wat in verschillende kleuren groen uitgevoerd, naast de hoofd chedi nog vier kleinere chedi’s rondom, die het geheel afmaken.

Vanaf deze plek is er een schitterend uitzicht op de in de verte glinsterende Golf van Thailand met aan de kust het bekende Bang Saen strand. Langs de strandweg staan stalletjes met souvenirs opgesteld, leuk om er even langs te wandelen. De strandstoel verhuurders kwamen onplezierig over. Een ligbed kostte 100 baht en het eten was aan de prijzige kant en bovendien van matige kwaliteit.

Voor de liefhebbers kan nog de nabijgelegen Wang Saen Hell Garden bezocht worden. Het toekomstbeeld voor slechte mensen in het hiernamaals met allerlei uitgebeelde martelingen volgens Boeddhistische ideeën. Deze Hell Garden is de grootste in zijn soort in Thailand.

Een afwisselend dagje uit voor mensen die daar behoefte aan hebben.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website