De nationale parken van Mu Ko Surin, Mu Ko Similan en Mu Ko Lanta blijven de komende vijf maanden gesloten voor het publiek. Deze jaarlijks terugkerende sluiting heeft als doel om het wild en de natuur zich te laten herstellen zonder verstoring door toeristen.

Bezoekers zullen tot 14 oktober moeten wachten om de parken weer te kunnen bezoeken.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Drie nationale parken voor 5 maanden gesloten”

  1. T zegt op

    In principe een heel goede zaak en aangezien het inmiddels toch weer laagseizoen begint te worden kun je het beter nu doen als van de winter.

  2. Maarten zegt op

    Ik heb 20 jaar lang een live-aboard diving boot gehad in Phuket waarmee we naar de Similans gingen.
    Toen besloten werd de Similans te sluiten voor de periode Mei-October werd het resultaat snel duidelijk. Ieder jaar waren we aan het begin van het seizoen weken bezig om de visnetten van het koraal te verwijderen. Hoewel vissen in de nationale marine parks is verboden konden de vissersboten door de afwezigheid van de tour operators en park rangers gewoon doen en laten waar ze zin in hadden gedurende de sluitings periode. Het resultaat was een sterke afname van de hoeveelheid vis en koraal in het park door toedoen van de vissers boten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website