Van 3 juli tot 23 augustus 2015 is in de ATTA Gallery in Bangkok de expositie “Formal Research” van de Thaise kunstenares Noon Passama te bewonderen. De expositie was eerder te zien in New York. Noon Passama is één van de meest veelbelovende jonge talenten in de internationale wereld van hedendaagse sieraden op dit moment.

Geboren in 1983 in Bangkok, studeerde zij begin van deze eeuw aan de Chulalongkorn University, Faculty of Architecture, Department of Industrial Design en haalde met succes haar bachelor graad (2nd degree honour).

Noon Passama verhuisde in 2007 naar Nederland, waar ze in 2010 afstudeerde (cum laude) in Jewellery Design aan de Gerrit Rietveld Academie.

In 2014 Noon Passama was één van de drie kunstenaars die de prestigieuze Herbert Hoffmann Prize, de “Oscar” in de hedendaagse sieradenwereld, in München in ontvangst namen. Zij is de eerste Thaise kunstenaar die zowel de Art Jewelry Forum Emerging Artist Award en de Herbert Hoffmann Prize heeft gekregen.

Een groot aantal kunstkenners en –verzamelaars in Europa, Amerika en Australië volgen haar ontwikkeling met interesse.

Zelf zegt Noon Passama op haar website van haar werk: (Sorry, ik waag mij niet aan een kunstzinnige vertaling): “I assign a new context and story to everyday objects. Home hardware and wearable emblems are main archetypes I start my work from. Every transformed label connects them to human body with mutual relationship and value. The ways I transform, remake and construct forms give characters to the work. My interest in fashion also influences how I make presentations”

Kijk op haar eigen website www.noonpassama.com/index.php?/collection/work en bewonder alvast o.a. een aantal van haar – in mijn ogen – prachtige halssieraden.

De expositie vindt plaats in de ATTA Gallery, de eerste en enige galerie in Thailand dat gespecialiseerd is in de eigentijdse sieradenkunst. Deze unieke tentoonstellings- en winkelruimte is gelegen in een schilderachtige wijk vlakbij het beroemde Mandarin Oriental Hotel en de Franse ambassade langs de Chao Phraya rivier.

Exacte locatie en verdere details kunt u vinden op de website www.attagallery.com

Bron: o.a. Facebook pagina van de Nederlandse Ambassade, Bangkok

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website