Kings Cup Marathon in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
14 juli 2015

Op zondag 19 juli start weer de “Kings Cup Marathon” in Pattaya. De voorbereidingen voor dit grootse evenement zijn al op 10 juni gestart. De verschillende belanghebbenden kwamen bij elkaar voor overleg over de de route, welke straten worden afgesloten en hoe het verkeer geregeld moet worden.

De marathon start vanaf de Beachroad en gaat naar Sukhumvit road richting Ambassador Hotel in Na Jomtien. Vandaar weer terug en via de Thrappaya road naar de finish aan de Beach Road. De totale afstand bedraagt 42,195 km en er zal om 4.20 uur ’s morgens van start gaan.

De deelnemers zijn in vijf categorieën verdeeld. Als eerste mogen mensen in een rolstoel starten, even later gevolgd door de marathonlopers. De overige drie onderdelen bestaan uit kortere onderdelen, zoals de halve marathon, de kwart marathon en de studenten marathon van 3,5 km.

Alhoewel het in eerste instantie om het sportieve plezier gaat, is er ook een serieuze kant aan het geheel omdat veel internationale deelnemers aanwezig zullen zijn voor zowel de titel als het prijzengeld wat er aan verbonden is.

Na 11.00 uur ‘s morgens hoopt men de stad weer voor iedereen toegankelijk te maken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kings Cup Marathon in Pattaya”

 1. Ruud NK zegt op

  In Thailand worden hardloopwedstrijden altijd zondags gelopen. Er zullen waarschijnlijk weinig bloggers ooit een wedstrijd hebben gezien. Dit komt door de vroege starttijden. Marathon altijd om 4.00 uur, halve marathon start 5.00 uur mini marathon 6.00 uur.

  Er zijn elke week heel veel wedstrijden. Ben je geinteresseerd kijk dan eens naar de sites op internet. Alle sites hebben een thaise en engelse versie. Behalve de grootste evenementen kun je naast de site ook de dag voor de wedstrijd inschrijven. Volgens mij is het grootste hardloopevenement in Thailand de KhonKean marathon in januari. Verdeeld over de diverse onderdelen lopen hier rond de 45.000 mensen.
  Heel wat als je bedenkt, dat iedereen na afloop ook nog gratis te eten krijgt. Er is altijd gratis eten zaterdag bij inschrijving rond 17.00 uur en na de wedstrijden op zondag.

  Wil je eens mee doen kijk op de sites en schrijf je in. Prijs vanaf 100 bath tot 900 bath ongeveer.
  Pattaya is misschien te vroeg, maar de week erop, 26 juli, kan je in b.v. Sattahip ook een marathon en kortere afstanden lopen. Zelf vind ik de ChiangMai marathon,(december) de mooiste marathon en lekker koel weer rond de 16-18 graden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website