Agenda: Trouwen onder water in Trang

Door Redactie
Geplaatst in Agenda, Opmerkelijk
Tags: , , ,
31 december 2018

Wie eens wat anders wil voor zijn trouwerij kan naar Zuid-Thailand. In Trang wordt voor de 23-ste keer een huwelijk onder water voltrokken. De prachtige Andaman Zee is in dit geval de trouwzaal. 

Al sinds 1997 biedt Thailand scuba-duikparen van over de hele wereld de unieke kans om om te trouwen op de bodem van de zee. Dit jaar worden er 20 stellen verwacht die zich onder water in de echt willen laten verbinden. De 23e Trang Underwater Wedding Ceremony is gepland van 12 tot 14 februari 2019.

Het evenement begint op de ochtend van 12 februari, wanneer alle geregistreerde paren deelnemen aan een welkomstceremonie in het Thumrin Thana Hotel voordat ze deelnemen aan een traditionele Thaise trouwparade met lokale fanfare bands die de gelukkige stelletjes begeleiden naar de Trang Clock Tower. De grote dag is op 13 februari wanneer alle paren naar Pak Meng Pier worden gebracht om daar per boot naar de Emerald Cave worden gevaren voor de ‘Underwater Wedding registration’ en het ‘ Rot Sai Sang ‘ ritueel om het huwelijk te voltooien. Dit gebeurt bij de Emerald Cave op een diepte van acht meter gevolgd door een fotosessie.

‘s Avonds is er een bruiloftsreceptie in Pak Meng Beach, waar de gehuwde paren hun officiële huwelijksakte ontvangen. Op 14 februari trekken de pasgehuwden naar de Wat Khao Mai Kaeo om de bel voor geluk en welvaart te luiden.

Er is slechts een ‘maar’, de ontvangen huwelijksakte is slechts een bewijs van deelname aan de Trang Underwater Wedding Celebration 2019 en is niet wettelijk bindend.

Bron: TATnews


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website