Deze maand november is er voor elk wat wils in Pattaya en daarom even de belangrijkste evenementen  op een rij gezet.

Op 18 november is er een kerstmarkt in Holiday Inn Pattaya aan de Beach Road. Veel “hebbedingetjes“ staan daar uitgestald, maar ook fraaie zijden sjaals en sieraden. Hapjes en drankjes staan weer (tegen vergoeding) uitnodigend klaar. De toegang bedraagt 150 Baht.

Loy Krathong

Op 22 november vindt het jaarlijkse landelijke Loy Krathong Festival plaats. Een feest waarbij de godin Mae Khongkha geëerd wordt, maar tevens wordt ook om vergeving gevraagd als men water verspild heeft of vervuild. Hiervoor laat men bootjes, Krathongs gemaakt van bladeren van bananen en versierd met kaarsjes, rookstaafjes, bloemen en geld over het water varen ( Loy =zweven,varen,) De bootjes bevatten soms wensbriefjes. Wensballonnen werden daarbij ook opgelaten, alhoewel het laatste wat minder gebeurt. Op het blog zijn uitgebreidere verslagen terug te vinden.

Botenshow

Aan het eind van deze maand begint op 29 november de jaarlijkse botenshow bij Ocean Marina aan de Sukhumvit Road richting Sattahip. Veel attributen, die met de watersport te maken hebben, worden eveneens tentoongesteld. Welke eventuele extra verrassingen dit jaar vertoond worden, is nog niet bekend.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Agenda: Evenementen in november in Pattaya”

 1. johank zegt op

  Weer een fantastische markt met veel “diversiteit” aan Thaise en Chinese meuk.
  Zal wel weer gezellig worden met de verkeers-drukte daar in Pattaya.
  Vooral Terminal 21 heeft voor een verkeers-infarct gezorgd in Pattaya, het blijf me steeds weer verbazen hoe de Thaise stads planners hun ideeën hebben over de leefbaarheid en de milieu aspecten van nog zo’n winkelcentrum op de meest onlogische plaats in Pattaya.
  De forums staan er vol mee, en men verbaasd zich wat en hoe de autoriteiten dit willen (niet) oplossen.
  Parkeren overal op Pattaya noordweg, dit willen ze voorkomen door de stoep randen rood te schilderen!
  Als of een Thai zich hier wat van aan trekt, als er ruimte parkeerd hij..
  De enigste Thai die hier wat aan heeft in de leverancier van de verf, die waarschijnlijk een vriendje is van de bedenker van dit oplosbaar gericht plan…
  Zelf de politie heeft zijn handen er af van getrokken, en heeft gezegd dat de shophouders dit maar zelf moeten op lossen!
  Die stadsplanners moeten ze maar eens betere opleiding geven, en wat meer moeten controleren op vriendjes politiek, wat een hoop problemen kan oplossen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website