Zware straffen voor mensenhandelaren in Mea Hong Son

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
2 januari 2019

In de provincie Mae Hong Son, ten noorden van Chang Mai, nabij de grens met Myanmar, is dit jaar een prostitutienetwerk met minderjarige kinderen opgerold.

De 43-jarige moeder van een jeugdig slachtoffer deed aangifte bij de politie, die er vervolgens niets mee deed. Na 6 maanden zocht de gefrustreerde moeder de media op. Zij ontdekte het netwerk van georganiseerde kindermisbruik.Twee vrouwen en een voormalige politiecommandant ronselden kinderen tussen de 15 en 18 jaar. Zij moesten werken als prostituee in een hotel in de omgeving van Jong Klam. Bij de kinderen werd een “tatoeage van een uil” aangebracht. Zelfs een paar meisjes onder de 15 jaar werden aangetroffen.

De rechtbank Ratchadaphisek heeft de strafmaat voor de beide vrouwen verhoogd naar 183 jaar en die van de voormalige politiechef naar 309 jaar. Bovendien moesten zij een schadevergoeding van elk 850.000 baht betalen. Een vierde vrouw, die er zijdelings bij betrokken was, kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 65 jaar en een te betalen geldboete van 500.000 baht.

Het bleek echter dat veel ambtenaren eveneens betrokken waren bij dit seksschandaal met minderjarigen, gekenmerkt door een uilen tatoeëring. De gouverneur van de provincie Suebsak Iamvijarn werd op non actief gesteld en kwam op een inactieve post in Bangkok terecht. Nadat duidelijkheid in de zaak kwam, werd hij van plichtsverzuim vrijgesproken en werd weer op zijn oude post herbenoemd.

Bron: www.Wochenblitz.com

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website