Zelfdoding bij Thaise tieners

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
8 maart 2018

Volgens gegevens van het Ministerie van Geestelijke Gezondheid zouden er gemiddeld 170 Thaise tieners per jaar door zelfmoord overlijden. Een van de belangrijkste oorzaken zou zijn een moeilijke relatie en conflicten binnen het gezin.

Daarnaast zou het “snelle tempo van het moderne Thaise leven “een oorzaak kunnen zijn en het feit dat de tieners meer tijd met hun mobiele telefoons doorbrengen dan met hun ouders te praten. Ook ondervinden de tieners problemen op school of in de omgang met zogenaamde vrienden, die ze op een verkeerd spoor zetten.

Het Rajanukul Institute heeft met een aantal andere organisaties een soort LOVE SICK georganiseerd. Deze organisatie bevordert sterke familiebanden en manieren hoe ouders betere contacten met hun kinderen kunnen krijgen. Deze aanpak werd in een toespraak van de directeur Dr. Maturada Suwanpho benadrukt. Er moet tussen ouders, voogden en kinderen meer aandacht warmte en liefde komen, waarbij sociale media een rol kan spelen en aandacht voor school.

In het bericht wordt niet verder geanalyseerd of er bepaalde probleemgebieden zijn aan te wijzen waar dit plaatsvindt of dat er een verschil is aan te wijzen tussen steden en het platteland. Ook mis ik in het geheel de rol van het onderwijs.

Bron: Pattaya Mail

4 reacties op “Zelfdoding bij Thaise tieners”

 1. Hans zegt op

  In Nederland is het aantal tienerzelfmoorden per jaar
  Ongeveer 55 over 17 mln. inwoners. In vergelijking met 65 mln. inwoners in Thailand, brengt Nederland het er zelfs nog slechter af.

 2. Mark zegt op

  Vraag is hoe dat aantal gemeten (geregistreerd) wordt. Dagelijks zie ik menig Thaise jongeling met de motosai halsbrekende toeren uithalen, waarbij het verlangen naar een volgend leven ongetwijfeld gegrond aanwezig moet zijn. Tellen ZE de tieners van deze “ongevallen” mee? Een behoorlijk aantal van hen lijkt Me duidelijk bewust wilskrachtig op zelfdoding aan te sturen.

 3. roja zegt op

  Ik zie dat kinderen WEL willen , maar door (groot- ) ouders worden geremd of zelfs geblokkeerd . Men leert op school nieuwe technieken in de landbouw en de vader blokkeert dat met de opmerking dat zijn vader en zijn grootvader het ook zo deden en het altijd goed is gegaan. Klaar ben je . De kinderen die door de grootouders worden opgevoed ondervinden geen enkel begrip waarom men zou moeten leren . De grootouders kunnen hier in Isarn meestal zelf niet lezen en schrijven en vertellen de kinderen dat leren geen enkele zin heeft . Zij zijn er ook gekomen zonder die flauwekul . Laat staan dat ze stimuleren dat ze de kinderen een vreemde taal laten leren en/of ze de kinderen adviseren door te leren om hoger op te willen komen. Nergens voor nodig . Vele komen er dan later achter dat het wel belangrijk is om te leren , maar kunnen het dan niet meer ( inmiddels hebben de meesten dan een gezin en zijn er geen mogelijkheden meer ) . Het maakt ze depressief en moedeloos . Drank en andere uitspattingen volgen . Gelukkig niet bij allen , maar voor mij zijn het er veel te veel . Ik vergelijk het wel eens met kinderen van veenarbeiders in het begin van de 20e eeuw . Ook zij kregen geen mogelijkheden waardoor een toekomst hen werd ontnomen .

 4. Antonio zegt op

  Hoe de Thai zelfs met de dood omgaan ……daar heb ik zelfs diep respect en zie ik het toch weer als een volle overtuiging dat de overledene het daar “boven” beter zal treffen.
  Een Thaise crematie is een feest met de hulp van vrienden en familie die voor een westerling nog steeds niet te bevatten is.
  Elk cultuur zijn manier van rouw verwerking…..maar alle respect voor de manier hoe de Thai mee omgaat dat is mijn ervaring.
  TonyM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website